Boletin është një vendbanim në komunën e Zveçanit, Kosovë. Me domethënie të mëdha në historinë shqiptare dhe atë të Kosovës.

Boletin
Fshat
Fshati Boletin
Fshati Boletin

Historia

Redakto
  • Me vite të tëra , lindi patriot si Isa Boletini dhe vëllezërit e tij. Ishte shtylla e mbrojtjës së Kosovës. Ishte thuajse i pa banuar deri në vitet 1700-1800 , ku migruan familja Maksutaj nga fisi Shalë , të cilët ishin nga fshati Isniq i Deçanit , ku më vone kjo familje morri mbiemrin Boletin , pra familja e heroit Isa Boletini. Kullat e Boletinëve , qëndruan në këmbë pavarsisht cdo lufte dhe pavarsisht që ishte djegur gjat vitev 1905-1910. Në vitin 2015 me datën 10 qershor , ditë e mërkurë , u bë rivarrimi i eshtrave të Isa Boletinit , në varrezat e Boletinit.

Njerëz të rëndësishëm

Redakto

Ishte Isa Boletini , i cili ishte një ndër patriotët më të shquar , në kombin shqiptarë , i cili luftoi kundër osmanëve dhe forcave serbo-malazeze. Morri pjesë , në deklaratën e pavarsisë së Shqipërisë.

Shih edhe

Redakto