Komuna e Fushë Kosovës

komunë në Kosovë

Ky artikull merret me Komunën e Fushë Kosovës. Për qytetin e Fushë Kosovës shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Fushë Kosovës në hartën e Kosovës

Komuna e Fushë Kosovës është një komunë në Kosovë . Ndodhet në Rajonin e Prishtinës. Selia administrative është qyteti i Fushë Kosovës.

Gjeografia

Redakto

Komuna e Fushë Kosovës ndodhet në pjesën qendrore të Kosovës. Në jug kufizohet me komunën e Lipjanit, në lindje me komunat e Prishtinës dhe Graçanica, në veri me komunën e Kastriotit dhe në perëndim me komunën e Drenasit. Ka gjithsej 15 fshatra në komunë. Zona ka një sipërfaqe prej 83 km². Së bashku me komunat e Prishtinës, Podujevës, Drenasit, Obiliqit, Lipjanit, Graçanicës, formon Rajoniin e Prishtinës.

Popullsia

Redakto

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi se komuna e Fushë Kosovës kishte një popullsi prej 34.827, nga të cilët 30.275 e identifikuan veten si shqiptarë (86.9%), 3,230 si Ashkali (9.3%), 436 si Romë (1.3%), 321 si serbë (0.9%), 282 si egjiptianë të Ballkanit (0.8%) dhe 111 si anëtarë të kombësive të tjera.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorët [1] 7073 8137 11119 19678 28367 33921 34827

Vendbanime

Redakto

Komuna e Fushë Kosovës ka gjithsej 16 vendbanime.

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ "Kosovo censuses". pop-stat.mashke.org (në anglisht). Marrë më 2017-10-09. 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
 
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj