Ky artikull merret me Komunën e Lipjanit. Për qytezën e Lipjanit shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Lipjanit në hartën e Kosovës

Komuna e Lipjanit është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Prishtinës ndërsa selia administrative e komunës është qyteti i Lipjanit .

Gjeografia

Redakto

Komuna e Lipjanit ndodhet në pjesën qendrore të Kosovës. Në jug, komuna kufizohet me komunën e Drenasit, Fushë Kosovës dhe Graçanica . Ka gjithsej 70 fshatra në komunë. Zona e komunës ka një sipërfaqe prej 422 km². Së bashku me komunat e Prishtinës, Podujevës, Drenasit, Obiliqit, Fushë Kosovës, Graçanicës dhe Artanës, formon rrethin e Prishtinës.

Popullsia

Redakto

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi një popullsi prej 57.605 në komunën e Lipjanit, nga të cilët 54.467 ishin shqiptarë, 1812 si ashkali, 513 si serbë, 342 si romë, 128 si turq, 42 si boshnjakë, 6 si goranë dhe 4 si egjiptianët e Ballkanit .

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorët [1] 24916 27891 33119 42553 52538 64077 57605

Vendbanime

Redakto

Në territorin e komunës së Lipjanit janë gjithsej 70 vendbanime. Disa nga fshatrat e Lipjanit janë: Smallushë, Banullë, Gadime, Shalë, Magure, Qylagë, Poturoc, Torinë etj.

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ "Kosovo censuses". pop-stat.mashke.org (në anglisht). Marrë më 2017-10-09. 
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
 
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj