Vrellë e Goleshit është një vendbanim në komunën e Lipjanit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Burim. Shtrihet rreth 16km në perëndim të Lipjanit, rrëzë malit Golesh, në lindje të tij. Është vendbanim i tipit të grumbulluar.

Vrellë e Goleshit
Burim
Fshat

Gjeografia

Redakto

Demografia

Redakto

Familjet shqiptare në këtë vendbanim filluan të vendosen pas vitit 1960. Familjet e para vijnë nga Berisha, pastaj Seniku, Belinca, Shala, Arbnori etj.

Historia

Redakto

Vendbanimin e themelojnë në vitin 1862 çerkezët. Por, këta, në vitin 1878, u shpërngulën në brendi të Turqisë.Në sallnament e Vilajetit të Kosovës të vitit 1893, u regjistrua si vendbanim.[1]

Shih dhe këtë

Redakto
  1. ^ Osmani, Jusuf (2003). Vendbanimet e Kosovës. Prishtinë: Shkrola. fq. 93. ISBN 9951-8547-4-5.

Lidhje të jashtme

Redakto