42°19′44″N 20°43′12″E / 42.329°N 20.72°E / 42.329; 20.72

Baicë
Bajë
Fshat
Targat01

Baicë është një vendbanim në komunën e Lipjanit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Bajë. Është vendbanim në Drenicë, rreth 18-19km në perëndim të Lipjanit, që quhet ndryshe edhe si Baica e Kolshit.

Demografia

Redakto

Në vitin 1913 kishte 222 banorë, në vitin 1921 - 31 shtëpi me 236 banorë shqiptarë, në vitin 1935 - 32 shtëpi shqiptare dhe 1 rome. Në vitin 1999 fshati kishte 85 shtëpi me rreth 850 banorë shqiptarë.

Historia

Redakto

Ky vendbanim ka pësuar rrënime e shkatërrime. Ndërsa, gjatë historisë, banorët e këtij fshatië sikurse edhe të fshatrave të tjera të kësaj ane ishin përherë aktiv në mbrojtjen e atdheut, si gjatë sundimit osman ashtu edhe atij serb.[1]

Shih dhe këtë

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Osmani, Jusuf (2003). Vendbanimet e Kosovës. Prishtinë: Shkrola. fq. 77. ISBN 9951-8547-4-5.

Lidhje të jashtme

Redakto