Poturoci

fshat në Kosovë

Poturoc është një vendbanim në komunën e Lipjanit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Arban.

Poturoc
Arban
Fshat

Gjeografia Redakto

Fshati Poturoci ka sipërfaqe prej 315 hektarësh është vend fushore.

Demografia Redakto

Ka popullsi prej 200 familjesh me rreth 1200 banorë, të gjithë janë të fesë myslimane dhe të kombësisë shqiptar. Nder mbiemrat kryesore janë Fazliu, Shabani, Behluli, Sadiku, Sahiti, Zeqiri etj...

Ekonomia Redakto

Të gjitha familjet janë në gjendje të mirë materiale.

Kultura Redakto

Në Poturoc është e ndërtuar xhamia fshatit , shkolla ,dhe fusha sportive .

Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto