Çellapek është një vendbanim në komunën e Lipjanit, Kosovë.

Çellapek
Fshat

Gjeografia Redakto

Çellapek është njëri nder fshatrat me të vogël.

Historia Redakto

Për disa shekuj më parë në Çellapek kanë jetuar Ashkalit, ata kanë jetuar me qindra vjet këtu derisa kanë ardhur disa shqiptar dhe i dëbuan dhe ata ndërtuan shtëpi dhe jetuan aty, pastaj pas disa vjetësh kanë ardhur edhe disa familje te tjera dhe që edhe sot jetojnë këtu. Çellapeku është nga komuna e Lipjanit. Kur kanë qenë Ashkalit këtu ata kanë bërë shpesh festime dhe një njeri ka qenë muzikant dhe është quajtur peku ai i bjerte tumpanit dhe te tjerët i thoshin qalla peki, qalla do te thot ne gjuhen e tyre bjeri (bjeri peki) dhe kështu u emërua Çellapek.

Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto