Mazgit është një vendbanim në komunën e Kastriotit, Kosovë. Mazgiti është njeri nga fshatrat me te banueshëm te Kastriotit,dhe njihet si një fshat mikpritës,Mazgiti është një fshat turistik si pasojë e Tyrbes së Sulltan Muratit e cila vizitohet nga turistë te shumë vendeve si Turqia,Azerbejxhani etj.

Mazgit
Fshat

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të vitit 2011 në Kosovë, ajo ka 2886 banorë.

Kultura

Redakto

Fshati është vendi e tyrbes e Sulltan Muratit, e ndërtuar në shekullin e katërmbëdhjetë të mbledhur eshtrat e Muratit I, i cili vdiq në betejën e Fushë-Kosovës në vitin 1389; Tyrbja, është në listën e monumenteve kulturore të Kosovë.

Shih dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto