Mirashi është një vendbanim në komunën e Kastriotit, Kosovë. Në këtë fshat ndodhet edhe Miniera e Mirashit që është një mnierë sipërfaqësore e qymyrit të linjitit dhe që operohet nga Korporata Energjetike e Kosovës (KEK). Para vitit 1999 fshati ishte i njohur edhe me emrin Dobrosella.

Mirash
Fshat

Shih edhe

Redakto