Siboc është një vendbanim në komunën e Kastriotit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Muzakaj dhe Shpat.

Siboc
Shpat
Fshat

GjeografiaRedakto

Etimologjia e toponimit Siboc është me prejardhjen arumune, prej një kohë në të kaluarën kur arumunët (vlleh) jetonin në atë trevë.[1]

Shih dhe këtëRedakto

BurimetRedakto

  1. ^ Begzad Baliu (Mars 2013), "Toponimia Arumune në Kosovë Arkivuar 14 korrik 2018 tek Wayback Machine", Konferenca: Lidhjet Kulturore dhe Historike Shqiptaro-Rumune, Universiteti Fan S. Noli Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Shtëpia Botuese "Promo Print", Korçë, ISBN: 9789928146144, Marrë më 4 Shkurt 2018, fq. 99.

Lidhje të jashtmeRedakto