DreamWorks SKG

studio amerikane e filmit
(Përcjellë nga Dreamworks)

DreamWorks LLC – edhe nën emrat DreamWorks SKG apo DreamWorks Pictures paraqitët – është një filmstudio nga ShBA, posaçërisht prodhon dhe shpërnda filma. Firma u themelua tetor 1994 nga Steven Spielberg (Regjisor), Jeffrey Katzenberg (ish-udhëheq te Disney Animation Department) dhe David Geffen (themeluesi të Geffen Records), kurse akronima SKG prej shkronjave të para e themelueseve të firmës lidhen.

Shiko edhe Redakto