Eduard Halimi është politikan shqiptar, deputet i Partisë DemokratikeKuvendin e Shqipërisë.[1][2]

Eduard Halimi
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
Në detyrë
2009–Vazhdon
Ministër i Drejtësisë
Në detyrë
shtator 2009 – 13 shtator 2013
Paraprirë ngaBujar Nishani
Pasuar ngaNasip Naço
Të dhëna vetjake
U lind më8 dhjetor 1972
Korçë
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikePD
Fëmijët(2 vajza) Nikol, Ela
ArsimimiUniversiteti i Tiranës (juridik)
PunësimiPolitikan, Jurist

Biografia Redakto

Eduard Halimi ka lindur në Korçë8 dhjetor 1972. Ai është i martuar dhe ka dy vajza, Nikol dhe Elen. Halimi vazhdoi Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Tiranës në vtet 1991-1995 nga ku u diplomua për drejtësi. Në vitet 1995-1997 kreu Akademinë e Policisë dhe në vtet 1997-2000 kreu Shkollën e Magjistraturës dhe mori titullin “Magjistrat”. Ka ushtruar profesionin e avokatit deri në vitin 2005 dhe është zgjedhur si ekspert i komisioneve hetimore parlamentare, prej vitit 2002 deri në 2005. Në tetor të vitit 2005 është emeruar Zëvëndësministër i Drejtësisë duke e ushtruar detyrën deri ne emërimin Avokat i Përgjithshëm i Shtetit, në vitin 2008. Në vitin 2007 është zgjedhur Anëtar i Këshillit Bashkiak Tiranë. Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2009 u zgjodh Deputet i Partisë Demokratike për qarkun DurrësKuvendin e Shqipërisë dhe ushtroi edhe funksionin e Sekretarit të Komisionit të Ligjeve në Kuvendin e Shqipërisë. Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2013 u rizgjodh Deputet i Partisë Demokratike të Shqipërisë në Kuvendin e Shqipërisë. Eduard Halimi është Nënkryetar i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Shqipërisë.

Shiko edhe Redakto

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Shqipërisë 2009-2013

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Shqipërisë 2013-2017

Lista e deputetëve të Legjislaturës VIII të Kuvendit të Shqipërisë

Shënime Redakto

  1. ^ KQZ Rezultatet Përfundimtare të Zgjedhjeve për Kuvendin e Shqipërisë 2013
  2. ^ Kuvendi i Shqipërisë - Jetëshkrimet e deputetëve