Edward Jenner ishte Fizikant dhe Shkencëtar që lindi më datë (17 Maj 1749) në (BerkeleyAnglisë) dhe vdiq më datë (26 Janar 1823) në po të njejtin vend të lindjes së tij në (BerkeleyAnglisë).

Edward Jenner
Lindi 17 Maj 1749
Berkeley, Gloucestershire,Angli
Vdiq 26 Janar 1823
Berkeley, Gloucestershire,Angli
Vendbanimi Berkeley, Gloucestershire
Kombësia Britanez
Alma mater St George's, University of London University of St Andrews

Shih edheRedakto