Ekumenizmi (nga gr. οἰκουμένη - ikumeni = bota e banuar), është një emërtim që tregon lëvizjen që anon në afrimin dhe në ribashkimin e të gjithë besimtarëve të fesëkrishterë dhe të kishave të ndryshme. Pika nismëtare është në besimin e përbashkët në trininë: në Atin Perëndi, në Jezus Krishtin, Birin e Perëndisë, dhe në Perëndinë Shpirt të Shenjtë.

Historia e ekumenizmit

Redakto

Ndarjet e kishës në histori

Redakto

Ekumenizmi dhe kisha katolike

Redakto

Lëvizja ekumenike

Redakto

Shiko edhe

Redakto

lidhje të jashtme

Redakto