Elbaf (エルバフ Erubafu) është një ishull dhe mbretëri fiktive në One Piece. Elbaf është një mbretëri e banuar nga gjigantët dhe konsiderohet si vendi më i fortë në botë për shkak të ushtrisë së saj të famshëm për forcën e saj.[1]

Gjeografia

Redakto

Karakteristikat më të dukshme të peizazhit janë malet e pjerrëta të ishullit dhe ajo që duket të jetë një pemë jashtëzakonisht e madhe e vendosur rreth qendrës së ishullit.[2]

Ujëra rreth Elbafit u vunë re gjithashtu të jenë të rrezikshme, duke shfaqur faunë gjigante si peshqit e madhësisë së anijeve dhe madje edhe më të mëdha.

Vendodhja

Redakto

Fshati Elbaf është vendi ku Dorry, Brogy, Oimo, Kashi, dhe Hajrudin ndër të tjera jetuan. Është afër jetimores Sheep's House dhe ndodhet pranë një pylli. Ajo ishte mbështjellë në një det flakësh kur Charlotte Linlin shkoi në një tërbim.

Dikur pas zhvendosjes së Sheep's House, qytetarët punuan për të rindërtuar dëmin e shkaktuar nga Linlin. Në periferi të fshatit është një vend i varfër për gjigandët e vdekur, ku përfshihej Jorl.

Fshati ka një rregull rreth grindjeve që diktojnë se nëse nuk mund të zgjidhet, ata të përfshirë duhet të lënë për të kërkuar gjykimin nga zoti e tyre përmes betejës. Është vendi ku një vakt tradicional i semlës mbahet para se të mbahet "Festivali i Solsitik të Dimrit".[3]

Jetimorja Sheep's House u drejtua nga Nëna Carmel dhe ku Charlotte Linlin jetoi pasi u braktis nga prindërit e saj.

Pasi Carmel u dëbua nga Elbafi dhe u largua me fëmijët, një tjetër u ndërtua për të në ishull, që përfundimisht do të bëhej Ishulli Whole Cake. Nuk dihet se çfarë u bë me origjinalin.

Diku në Elbaf është një kështjellë ku lindi Princi i ishullit, Loki.

Kultura dhe tradita

Redakto

Si një mbretëri, Elbafi udhëhiqet nga një monark. Princi i mbretërisë, Loki, kishte privilegjin të propozonte një nga bijat e Charlotte Linlin, një person i urryer për të gjithë gjigantët e botës dhe si rezultat, ranë dakord të bënin ushtrinë e mbretërisë aleat të saj.

Ushtria e Elbafit është e njohur për forcën e saj. Kur Carmel solli mundësinë që Elbafi të dërgonte ushtrinë e tyre për të shpallur luftë kundër botës për ekzekutimin e anëtarëve të tyre të Piratëve të Luftëtarëve Gjigant, marinsat i lirojnë robërit nga frika e një ngjarjeje të tillë të mundshme, një frikë që ata nuk treguan as në ardhjen e luftës kundër të gjithë Piratëve të Mjekërrbardhit 100 vjet më vonë.

Brogy dhe Dorry zbuluan se të gjithë në Elbaf besojnë shumë në nder. Nëse kishte ndonjë lloj mosmarrëveshjeje apo argumenti midis ndonjë gjigandi, perëndia i Elbafit do të vendoste se cili do të vdiste dhe një do të mbijetonte.

Çdo vit, banorët mbajnë një festival të caktuar tradicional të njohur si "Solstiki i Dimrit". Siç sugjeron emri, mbahet gjatë fundit të vitit për t'i falënderuar diellit. Qytetarët i nënshtrohen agjërimit për 12 ditë, me vetëm ujë për t'i mbajtur ato; para fillimit të saj, ata hanë një sasi të madhe semla për të fituar ushqim të mjaftueshëm për 12 ditët e ardhshme. Pas periudhës së agjërimit, një festë e madhe do të mbahej për të festuar. 63 vjet më parë, gjatë një solstiki të veçantë të dimrit, dëshira e zymtë e Linlin për më shumë semla e detyroi të humbiste kontrollin në ditën e shtatë, duke e dhjetur një fshat të tërë në Elbaf, në kërkim të një heroi të madh dhe më të madh, Jorl, në atë mënyrë që ishte e turpshme për një luftëtar, gjë që e bëri atë të urryer nga çdo gjigant në botë si rezultat.

Elbaf përdoret gjithashtu si një afat krenarie (dmth. "Unë jam luftëtar më i fuqishëm nga Elbafi!").

Kuriozitete

Redakto
 • Kultura duket të bazohet në atë të Skandinavisë mesjetare me referenca për mitologjinë nordike.
  • Princi i tyre është emëruar sipas hyjnisë nordike 'Loki'.
  • Shumica e shtetasve të tij të njohur i ngjajnë pamjeve stereotipike të vikingëve.
  • Pema e madhe mund të jetë një referencë ndaj Yggdrasil mitologjike.
  • Në jetën e vërtetë, semla gjithashtu ishte ngrënë tradicionalisht përpara një kohe të agjërimit.

Referimet

Redakto
 1. ^ One Piece Kapitulli 858 dhe Epizodi 827
 2. ^ One Piece Kapitulli 865 dhe Epizodi 836
 3. ^ One Piece Kapitulli 868 dhe Epizodi 846