Piratët e Mjekërrbardhit (白ひげ海賊団 Shirohige Kaizokudan) ishin një nga ekuipazhi më i fuqishëm në botë, pasi kapiteni Edward Newgate i njohur si “Mjekërrbardhi” ishte i vetmi piratë mundi të ndeshet me Mbretin e Piratëve Gol D. Roger në një betejë.[1] Ekuipazhi ishte e ndarë në 16 divizione, çdo divizion kishte flotën e tij.

Pas vdekjes së Mjekërrbardhit dhe Ace, anëtarët e mbetur të ekuipazhit luftuan kundër Piratëve të Mjekërrziut në Luftën e Shpagimit, e cila përfundoi me Piratët e Mjekërrziut që i mposhtën brutalisht ata, pasuar nga pushtimin e territoreve të tyre të mëparshme, me kapitenin e tyre uzurpoi pozicionin e Mjekërrbardhit si Yonko. Si rezultat, ekuipazhi ka humbur shumicën e fuqisë dhe ndikimit të saj.

Pas humbjes së luftës, është zbuluar se anëtarët e ekuipazhit dhe ekuipazhet e mbetura janë duke u gjuajtur nga anëtari më i ri i Shichibukai Edward Weevil dhe nëna e tij Bakkin, të cilët vetë-shpallin veten si biri biologjik dhe dashnorja e kapitenit të tyre, për të fituar pasuri të tij.

Jolly Roger

Redakto

Flamuri i Mjekërrbardhit është ai i një standardi Jolly Roger me mustaqe të mëdha dhe një kryq pas tij. Shumë anëtarë të ekuipazhit të rangut të lartë mbajnë simbolin e flamurit të bardhë, duke përfshirë Ace që është parë duke u tatuuar në shpinë dhe duke qenë jashtëzakonisht krenar për të.

Fillimisht në manga, një manji (卍) ishte prapa kafkës në vend të një kryqi. Animeja përdor versionin e kryqëzuar që nga fillimi, për të shmangur konfuzionin me një kioskë, e njohur edhe si Hakenkreuz (卐), simboli më i njohur në shoqëritë perëndimore nga shoqërimi i tij me regjimin nazist. Manji ka një histori të gjatë në shumë kultura si një simbol fetar, dhe dallon nga Hakenkreuz nga drejtimi i këndeve. Pavarësisht nga kjo, në Shonen Jump #50 2006, Oda komentoi që nga kapitulli 434 e tutje ai do të duhej të përdorte edhe versionin e kryqit të flamurit në manga, pasi u tha të bënin këtë nga më të lartat në Shueisha.

Piratët e Mjekërrbardhit gjithashtu duket se kanë një tjetër simbol Jolly Roger, ose një version të thjeshtëzuar të versionit të tyre origjinal, i cili është një kryq me një kurbë në gjysmëhënës që del nga fundi, duke përfaqësuar mjekrën e bardhë të nënshkrimit. Ky simbol nuk përdoret në flamuj, por shumë anëtarë e kanë atë të tatuazhuar në trupin e tyre (si Marco në kraharor, Curiel në mjekër dhe Atmos në shpatullat e tij) ose veshje (Blamenco e ka atë në tricorn, Jiru fez e tij, dhe Rakuyo në shiritin e kokës së tij); rëndësia që bën ky simbol është ende e panjohur.

Ekuipazhi

Redakto

Oda ka deklaruar se të gjithë komandantët e bardhë, pavarësisht nga ndarja që ata udhëheqin, janë të barabartë në rang dhe numri i ndarjes nuk tregon forcën e tyre. Por jashtë Ace, i cili ishte vëllai i Luffy dhe kështu natyrisht mori një shumë të ekspozimit, tre nga komandantët, Marco, Jozu, dhe Vista, janë dhënë shumë më shumë nderim dhe fokus se të tjerët.

Teach iu ofrua pozita e komandantit të ndarjes së dytë, por ai refuzoi, për shkak se nuk donte të bëhej i njohur ende në botë. Pas vrasjes së Thatch, pozicioni i tij u la i padisponuar në kohën e luftës në Marineford.

 • Komandanti i Divizionit # 01: Marco Feniksi
 • Komandanti i Divizionit # 02: Grushti i Zjarrtë Portgas D. Ace (i vdekur)
 • Komandanti i Divizionit # 03: Diamond Jozu
 • Komandanti i Divizionit # 04: Thatch (i vdekur)
 • Komandanti i Divizionit # 05: Shpatari i Luleve Vista
 • Komandanti i Divizionit # 06: Blamenco
 • Komandanti i Divizionit # 07: Rakuyo
 • Komandanti i Divizionit # 08: Namur
 • Komandanti i divizionit # 09: Blenheim
 • Komandanti i Divizionit # 10: Curiel
 • Komandanti i Divizionit # 11: Kingdew
 • Komandanti i divizionit # 12: Haruta
 • Komandanti i Divizionit # 13: Atmos
 • Komandanti i Divizionit # 14: Jiru i Shpejtë
 • Komandanti i Divizionit # 15: Fossa
 • Komandanti i divizionit # 16: Izo

Territoret

Redakto

Kjo është një listë e territoreve dhe ishujve të njohur të mbrojtur para vdekjes së Edward Newgate. Me vdekjen e tij, të gjithë u bënë të ndjeshëm ndaj forcave të jashtme, përpara se disa të tjerë të rimarrin mbrojtje nëpërmjet të tjerëve. Shumica e këtyre territoreve më vonë u pushtuan nga Piratët e Mjekërrziut.

 • Sphinx - Ishulli ku ka lindur Mjekërrbardhi. Është e një rëndësie të madhe për ekuipazhin dhe shumica e pasurisë së Mjekërrbardhit është përdorur për të mbështetur ishullin, pasi ishulli ishte shumë i varfër për t'ia paguar Fisnikëve Botëror dhe të jetë një anëtar i mbrojtur i Qeverisë Botërore. Edhe pas vdekjes së Mjekërrbardhit, ishulli vazhdon të mbrohet nga Marco.
 • Foodvalten - u sulmua nga Piratët e Brownbeard, pastaj u çlirua nga Basil Hawkins
 • Fish-Man Island - kaluar së pari nën mbrojtjen e Piratët e Big Mom dhe më vonë në Ekuipazhit të Kapelës prej Kashte
 • Një ishull i pa emër i furnizimit ku Ace dhe Jinbe luftuan, para se Ace të ftohet në ekuipazh.

Vetëm në anime

Redakto
 • Ishulli Samba Island - kaloi nën tiraninë e Kameleonit
 • Ishulli i Dorës - kaloi nën kontrollin e Komodores Bilić

Fuqitë

Redakto

Mjekërrbardhi ishte një nga katër perandorët i gjysmës së dytë të Grand Line, së bashku me Shanks, Kaido dhe Big Mom, gjë që e bëri Piratët e Mjekërrbardhit një nga katër ekuipazhet më të forta në Grand Line. Ishin 16 komandantë të divizionit dhe vetë Mjekërrbardhi në ekuipazhin e tij, komandanti i çdo divizioni komandonte 100 burra. Kishte gjithsej 1.617 burra në ekuipazhin e Mjekërrbardhit, duke formuar në mënyrë efektive një flotë masive piratësh.

Pasi që kapiteni i tyre kishte arritur të luftonte me Gol D. Roger, Piratët e Mjekërrbardhit ishin konsideruar në mesin e piratëve më të fortë të njohur në botën e One Piece. Madje edhe Buggy, që ishte normalisht e pafavorshme, nuk pranoi të sulmonte Ace kur ishte në gjumë, duke u frikësuar nga zemërimi Mjekërbarhit, pasi ai ishte dëshmitar i fuqisë së Mjekërrbardhit. Sidoqoftë, nëse ata ishin në të vërtetë më të fortë se tre perandorët tjetër, ose në të njëjtën forcë, është i panjohur.

Për shkak të reputacionit të tyre të frikshëm, Qeveria Botërore ishte e gatshme të përdorte praktikisht të gjithë forcën detare dhe Shichibukai për të luftuar ekuipazhin, pasi ata njoftuan ekzekutimin e Ace. Madje edhe 23 anijet detare që duhej të vëzhgonin mbi Moby Dick (anija e Mjekërrbardhit) u fshinë menjëherë pasi filloi të lëvizë. Gjithashtu fakti që kapja e Portgas D. Ace, një anëtar i ekuipazhit të Mjekërrbardhit, konsiderohej një gjë e tillë e mahnitshme që ai fitoi një vend si Shichibukai për Marshall D. Teach (megjithëse kapja e Ace nënkuptonte shumë më tepër sesa thjesht të qenit një vartës, pasi ai ishte edhe djali i Mbretit të Piratëve Gol D. Roger).

Sipas Mjekërrziut, një rregull i përgjithshëm në anijen e Mjekërrbardhit është se çdo anëtar i ekuipazhit që ndodh për të gjetur një frut i detit është i lirë të konsumojnë atë (cila ishte arsyeja pse ai vrau Thatch në mënyrë që të marrë frutin e errësirës). Disa nga Piratët e Mjekërrbardhit tashmë posedojnë kompetenca të frutit të detit, të tilla si Marco, Ace, Jozu, dhe potencialisht Blamenco. Po kështu, disa nga komandantët që nuk dukeshin se kishin ndonjë fuqi të frutit të detit ishin ende në gjendje të luftonin në mënyrë të barabartë me anëtarët individual të Shichibukai (Vista, Curiel).

Shumë prej tyre duket se posedojnë një ose më shumë forma të Ambicies (Haki), një teknikë që kapiteni i tyre kishte zotëruar në të tre format. Fakti që emrat e tyre janë të njohur mirë nga Shichibukai dhe Admiralët jep gjithashtu një tregues të forcës së tyre. Në të vërtetë, madje edhe një pirat i klasit Supernova si Luffy konsiderohej të ishte "një person që vetëm flet" nga Mjekërrbardhi (edhe pse kjo ishte para se ai ta përdorë Ambicien e Pushtimit). Sengoku tha se, me frutin e detit, Mjekërrbardhi do të kishte qenë në gjendje të shkatërronte botën. Një shembull tjetër i forcës së tyre është se shumica e komandantëve ishin të padëmtuar nga lufta.

Sidoqoftë, edhe duke marrë parasysh shfaqjet e tyre mbresëlënëse të pushtetit, Piratë e Mjekërrbardhit nuk janë, në asnjë mënyrë, të paprekshme dhe kanë pësuar humbje të mëdha: Para Luftës së Marinefordit, komandanti i divizionit të katërt Thatch u vra nga Marshall D. Teach, i cili dëshironte frutin e detit që u gjet nga Thatch, i njohur si fruti i errësirës. Gjatë betejës së Marineford, disa anije të tyre (duke përfshirë Moby Dick) u shkatërruan ose nga zjarri i topit ose në sulme të veçanta nga Akainu, disa anëtarë të paidentifikuar të ekuipazhit humbën jetën mes luftimeve të ashpra kundër marinsave dhe disa nga komandantët ishin të dëmtuar ashpër në përpjekjen e tyre për të shpëtuar Ace. Në fazat përfundimtare të betejës, admirali Akainu ekzekutoi me sukses komandantin e divizionit të dytë Portgas D. Ace. Menjëherë pas kësaj, Mjekërrbardhi i cili ishte i dëmtuar rëndë, u vra nga Piratët e Mjekërrziut dhe u zhdukën si rezultat përpara se pjesëtarët e mbetur të ekuipazhit të ndihmoheshin të shpëtonin nga ardhja e Piratët e Flokëkuqit.

Edhe me humbjet e tyre, Piratët e Mjekërrbardhit ende konsiderohet të jetë një nga ekuipazhet më të forta, me Pesë Pleqtë duke besuar se ata, së bashku me ekuipazhet e mbetura të perandorëve, ishin ndër të paktët që mund të jenë në gjendje të ndalojnë Piratët e Mjekërrziut. Megjithë këtë besim, megjithatë, kur Piratët e Mjekërrbardhit luftuan kundër Piratëve të Mjekërrziut në një betejë për të marrë hak për vrasjen e kapitenit të tyre dhe komandantët e tjerë, ata ishin plotësisht të zhytur plotësisht dhe mposhtur brutalisht.

Dy vjet pas betejës së Marineford, Piratët e Mjekërrbardhit kanë humbur pjesën më të madhe të territorit të tyre, pasi Teach deklaroi pozitën e Mjekërrbardhit dhe perandoreshës tjetër si Charlotte Linlin, i cili pretendoi Ishullin Fishman si territorin e saj. Forca aktuale e ekuipazhit, udhëheqësi dhe vendndodhja e tyre janë të panjohura. Ekuipazhi është gjithashtu duke u gjuajtur nga një anëtar më i ri Shichibukai Edward Weevil dhe nëna e tij Bakkin, të cilët po kërkojnë pasurinë e Mjekërrbardhit.[2]

Aleatët

Redakto

Jinbe, ish-Shichibukai, respektoi shumë Mjekërrbardhin për mbrojtjen e Ishullit Fishman, dhe mbajti një miqësi me Ace, dhe ishte i gatshëm të sakrifikonte jetën e tij për secilën prej tyre, edhe nëse kjo do të thotë të rrezikonte rolin e tij në Qeverinë Botërore.

Pasi Luffy shpëtoi Ace nga ekzekutimi i tij, Mjekërrbardhi vlerësoi Luffy si një aleat i rëndësishëm, pasi e pa potencialin e tij të vërtetë dhe ishte i gatshëm për të shkuar aq larg sa për të vënë besimin e tij në Luffy. Pas vdekjes së Ace dhe Mjekërrbardhit, piratët e mbetur të ekuipazhit vënë jetën e tyre në linjë për të parandaluar Akainu nga vrasja e Luffy; ata madje thanë se edhe familja e Ace ishte gjithashtu familja e tyre.

Krahas Luffy ishin shumë të dënuar Impel Down që shpëtuan nga burgu, përfshirë Emporio Ivankov, një komandant i Ushtrisë Revolucionare dhe Buggy, ish-anëtar i Piratëve të Rogerit. Të gjithë këta të dënuar ishin njerëz të fuqishëm dhe shumica prej tyre luftuan kundër opozitës së Mjekërrbardhit, gjë që i bëri ato pasuri të vlefshme për kauzën e Mjekërrbardhit. Mjekërrbardhi gjithashtu propozoi një aleancë me Buggy, pasi ai e njohu kërcënimin e ekuipazhit të tij të ri, megjithëse duke parë Buggy veten si asgjë kërcënuese.

Referimet

Redakto
 1. ^ One Piece Kapitulli 233 dhe Epizodi 151
 2. ^ One Piece Kapitulli 802