Shichibukai (七武海, Shtatë Luftëtarët e Detit) ishin një grup e përbërë nga shtatë piratë të fuqishëm që ishin bashkuar me Qeverinë Botërore në anime dhe manga One Piece, krijuar nga Eiichiro Oda.

Si grup, ata ishin një nga tre grupet që mbanin Tre Fuqitë e Mëdha në ekuilibër. Pas konferencës së Levely, kombet votuan që ta shpërbëjnë grupin, duke rezultuar që anëtarët e mbetur të bëhen pësëri piratë të thjeshtë.[1]

Përmbledhje

Redakto

Shichibukai ishte një organizatë e përbërë nga shtatë piratë që ishin në shërbim të Qeverisë Botërore. Edhe pse ata punuan për Qeverinë Botërore, atyreve nuk u interesuan as nuk e respektuan Qeverinë. Marinarët i konsideruan Shichibukai si të gjithë piratët tjerë.

Gjatë vizitës së Boa Hancock në Nivelin 6 të Impel Down, Jinbe deklaroi se nuk dinte shumë për të, ndoshta duke sugjeruar se vetëm disa nga Shichibukai ishin të njohur me njëri-tjetrin ose madje kanë takuar personalisht të gjithë anëtarët e tjerë. Përkundër kësaj, të gjithë Shichibukai (përfshirë të mëparshmit) u paraqitën para luftës midis Piratëve të Mjekërrbardhit dhe Marinarëve.

Shumica e Shichibukai duket se kishin njohuri të kufizuara për njëri-tjetrin, të tilla si Jinbe kurrë nuk e ka takuar Hancock para vizitës së saj në Impel Down. Megjithatë, disa të tjerë, si Doflamingo dhe Krokodili, biseduan sikur të njihen me njëri-tjetrin. Në fakt, Doflamingo ka njohuri për pjesëmarrjen e Kuma në programin Pacifista, por nuk di për marrëdhëniet e tij të kaluara me Revolucionarët. Gjatë këtyre ndërveprimeve, shumica prej tyre janë armiq, të tilla si Jinbe dhe Krokodili duke qortuar njëri-tjetrin për çështjet me Mjekërrbardhit.

Anëtarët

Redakto
Emri Mosha Shpërblimi
Dracule Mihawk 43 E panjohur
Bartholomew Kuma 47 296,000,000 Beli
Boa Hancock 31 80,000,000 Beli
Buggy 31 15,000,000 Beli
Edward Weevil 35 480,000,000 Beli
Krokodili 46 81,000,000
Jinbe 46 400,000,000 Beli
Marshall D. Teach 40 E panjohur
Gecko Moria 50 320,000,000 Beli
Trafalgar Law 26 440,000,000 Beli
Donquixote Doflamingo 41 340,000,000 Beli

Shkarkim ose dorëheqje

Redakto

Edhe nëse ata shkelin ligjin, Qeveria Botërore dhe Marinsat mund të zgjedhin të mos marrin ndonjë njoftim. Doflamingo më parë zotëronte Shtëpinë e Ankandeve Njerëzore përpara se t'i jepte Disco. Krokodili dukej se kishte shkuar pa mbikëqyrje për një periudhë jashtëzakonisht të gjatë, pasi ai kishte krijuar një organizatë të madhe, keqdashëse, për të cilën Qeveria Botërore nuk ishte plotësisht në dijeni, ndërsa Moria po rrëmbente civilët dhe marinsat njësoj për të krijuar një ushtri zombies pa ngritur Qeverinë në ndonjë ankesë. Për shkak të rrezikut që ka të bëjë me ruajtjen e tre Fuqive të Mëdha, Qeveria toleron aktivitetet e paligjshme të çdo Shichibukai dhe përpiqet t'i mbrojë ata nëse është e mundur (ose të paktën të ruajnë famën e tyre).

Kjo nuk do të thotë se ata nuk do të pushonin një Shichibukai për veprime të tilla. Ka disa Shichibukai që janë larguar nga pozitat e tyre për disa arsye. Veprimet e Krokodilit në Alabasta e lanë Qeverinë Botërore me disa mundësi tjetër përveç shkarkimit të tij, megjithëse, në fakt, Luffy u mor me të (dhe shpërblimi i tij u ngrit për këtë).

Humbja e Moria u prit me tmerr nga Qeveria Botërore pasi ato sapo kishin zëvendësuar humbjen e Krokodilit. Nga frika se çfarë do të ndodhte nëse një tjetër binte, Qeveria Botërore u përpoq të mbulojë humbjen e tij duke vrarë të gjithë të mbijetuarit e Thriller Bark para se të dilte fjala. Edhe pse Kuma (ai që u dërgua për t'u marrë me problemin) zgjodhi të mosrespektonte urdhrin e Pesë Pleqve, Moria ishte në gjendje të ruaj statusin e tij për një kohë, më vonë duke iu përgjigjur thirrjes për armë kundër Piratëve të Mjekërrbardhit. Sidoqoftë, pas luftës, Qeveria më në fund vlerësoi se Moria ishte shumë e dobët për të vazhduar si Shichibukai, dhe vendosi të anulojë paktin e tij dhe ta eleminojë atë, nën pretekstin e Moria që vdiq në luftë për të ruajtur reputacionin e forcës së Shichibukai.

Jinbe humbi pozicionin e tij si Shichibukai pasi refuzoi për të ndihmuar në luftën kundër Piratëve të Mjekërrbardhit dhe u burgos në Nivelin 6 të Impel Down. Pasi Monkey D. Luffy e ndihmoi atë të shpëtonte, ai ndihmoi piratin e ri për të çliruar nga Impel Down dhe udhëtoi për në Marineford dhe bashkëpunoi me Piratët e Mjekërrbardhit gjatë betejës duke zgjedhur të heqë pozicionin e tij përgjithmonë dhe përsëri u bë një armik i gatshëm i Marinsave dhe Qeverisë Botërore.

Mjekërrziu dëshironte të ishte një Shichibukai në mënyrë që të mund të arrinte në Impel Down në mënyrë që të lironte disa të burgosur të Nivelit 6 dhe të krijonte një ekuipazh më të fortë. Sapo e arriti këtë qëllim, ai nuk u interesua më dhe dha dorëheqjen nga titulli i tij Shichibukai.

Shkarkimi nga Shichibukai mban jo vetëm humbjen e titullit të individit, por në raste edhe ndarjen e politikës së mundshme të lidhur me Shichibukai. Ndërsa paralajmërohej Boa Hancock, ndërsa ajo i bindej Qeverisë Botërore, traktati i kombit të saj me Qeverinë Botërore do të respektohej. Sidoqoftë, nëse ajo nuk do të dëgjonte thirrjen e Qeverisë Botërore, atëherë traktati me ishullin e saj të Amazon Lily do të shfuqizohej. Smoker ka nënkuptuar që Hancock dhe njerëzit e saj do të pësojnë pasoja për ndihmën e Luffy gjatë luftës; megjithatë, gjatë gjithë luftës, ngjarjet në lidhje me të shpesh interpretoheshin gabimisht nga Marinsat dhe të tjerët, kështu që statusi i saj si Shichibukai duket se nuk është sjellë në dyshim.

Doflamingo ka marrë pjesë në disa aktivitete të paligjshme siç është Shtëpia e Ankandeve Njerëzore për tregtinë e skllevërve, por pasi ishte mohuar nuk dukej se ndikonte tek ai. Ai gjithashtu deklaroi se ai do të hiqte dorë nga Shichibukai nëse ata e mbanin atë me detyra burrërore. Ai gjithashtu vendosi një agjent të fshehtë në Marinsa, Vergo, dhe ka një shkencëtar mashtrues Caesar Clown për të prodhuar armë për të në nëntokën në Botën e Re.

Këto krime mund të revokonin lehtësisht statusin e tij, por ai ka arritur ta mbajë këtë nga zbulimi. Sidoqoftë, pasi Law shantazhoi Doflamingo në detyrimin e tij të hiqte dorë nga titulli i tij për të rimarrë Caesarin që të mos ndeshej me zemërimin e Kaidos, Doflamingo nuk pati zgjidhje tjetër përveçse të hiqte dorë nga statusi i tij Shichibukai. Kjo provokoi një trazirë ndërkombëtare (megjithëse u zbulua më vonë se ishte një mashtrim). Duke e emëruar Caesar si vartësin e tij në vend të bashkëpunëtorit, Doflamingo ishte në gjendje të mbante pozicionin e tij ndërsa e liroi Caesarin nga statusi i tij si një kriminel i kërkuar. Aftësia e Doflamingos për ta bërë botën në mënyrë të gabuar të besojë se ai dha dorëheqjen është një privilegj përtej çdo Shichibukai, dhe Law sugjeroi se ishte diçka që vetëm një Fisnik Botëror mund ta realizojë.[2] Sidoqoftë, statusi i Doflamingos u revokua përfundimisht kur ai u mor në kujdestari të marinsave pasi ai u përpoq të shkatërrojë tërë Mbretërinë e Dressrosës për të fshehur krimet e tij të mëdha dhe humbjen e tij të mëvonshme nga Luffy. Në një farë mënyre, Doflamingo ishte paralel me rënien e Krokodilit nga Shichibukai dy vjet më parë.

Kur aleanca e Piratëve të Zemrës (ekuipazhi i Law) dhe Kapelës prej Kashte ishte në lajme, vendi i tij si Shichibukai ra në rrezik. Përfundimisht Fujitora revokoi statusin e tij si Shichibukai.[3] Si rezultat, shpërblimi i tij u rikthye dhe u ngrit në 500,000,000 beli.

Për shkak të votës së shumicës nga mbretëria e Levely, sistemi Shichibukai është shfuqizuar plotësisht. Anëtarët e mbetur menjëherë u pushuan nga lidhjet e tyre me Qeverinë Botërore, dhe të gjitha privilegjet dhe autoritetet e asociimit u anuluan.[4]

Fuqitë

Redakto

Shichibukai ishin një grup prej shtatë piratëve më të fortë në botë dhe një nga tre Fuqitë e Mëdha, të tjerët janë Yonko dhe Marinsat.

Për sa i përket fuqisë, marrëdhënia e saktë midis Shichibukai, Selisë së Marinarëve dhe Yonko është e panjohur. Sidoqoftë, duke marrë parasysh që këto fraksione thuhet se janë në ekuilibër dhe faktin që humbja e Krokodilit kërcënoi bilancin, përfundimi më i arsyeshëm është se secila organizatë është afërsisht e barabartë me forcën.[5] Të paktën dy nga Shichibukai (Gecko Moria dhe Dracule Mihawk) thuhet se kanë qenë rivalët e anëtarëve të Yonko, Kaido dhe Shanks, përkatësisht. Bartholomew Kuma e ka lejuar gjithashtu veten që të bëhet pjesë e projektit Pacifista. Fuqia e të paktën një Shichibukai, Boa Hancock, është njohur nga vetë ish-admirali i flotës Sengoku. Kjo, përveç faktit se humbja e një anëtari të vetëm të Shichibukai mund të prishë ekuilibrin e fuqive botërore dhe të shkaktojë shqetësim për Qeverinë Botërore, tregon fuqinë ekstreme që ka secili individ. Forca e një Shichibukai është aq e madhe, sa që nëse burgosin për ndonjë arsye, ata do të dënoheshin në Nivelin 6 të Impel Down, nivelin më të ulët dhe më të sigurt të burgut (pasi që të dy Krokodili dhe Jinbe u burgosën atje). Përjashtimi i vetëm nga kjo mund të jetë Buggy, i cili duket se ka fituar pozicionin përmes reputacionit dhe ndikimit të tij, duke qenë në kushte bisedimi rastësor me Shanks dhe duke komanduar një numër të madh të arratisurve të Impel Down, në vend se forca aktuale luftarake, megjithëse mbetet për tu parë nëse aftësitë e Buggy kanë ndryshuar fare pas dy viteve.

Për shkak të paktit të tyre me Qeverinë Botërore, Shichibukai konsiderohet "qentë e Qeverisë" nga piratët e tjerë. Në të njëjtën kohë, ata gjithashtu kanë frikë prej tyre sepse të gjithë Shichibukai janë jashtëzakonisht të fortë, secila në gjendje të shkatërrojë një ekuipazh pirate mesatare më vete pa asnjë përpjekje, siç shihet me Mihawk dhe Krokodili. Ata kanë një reputacion kaq të ashpër, saqë edhe piratët e tjerë të fuqishëm dhe të famshëm nuk janë të përfshirë nga ata, siç shihet kur kapiteni i Piratëve Kid, Eustass Kidd, në të vërtetë u duk i trazuar shumë kur ai dëshmoi ardhjen e një cyborg Pacifista (duke e gabuar atë për Kuma) në Arkipelagun Sabaody, afër vendit ku ishin ekuipazhi i tij, përkundër faktit se dhuntitë e tij ishin më të larta se shpërblimi i mëparshme i Kuma, duke demonstruar sesi forca e tyre është edhe më e madhe se ajo që nënkuptohet nga shpërblimet e tyre të ngrira në sytë e të tjerëve.

Secili anëtar kishte një aftësi ose fuqi, shumica e të cilave janë fruta të detit, me Jinbe dhe Mihawk janë përjashtimet e vetme deri më tani. Disa nga aftësitë e tyre duket se bien ndesh me njëra-tjetrën: për shembull, fuqia e Mjekërrziut përfshin tërheqjen e njerëzve drejt tij, ndërsa Kuma përfshin refuzimin e njerëzve larg tij; dhe fuqia e Doflamingo i lejon atij të kontrollojë lëvizjet e njerëzve të tjerë si kukulla, ndërsa Hancock i imobilizon duke i kthyer njerëzit në gur; gjithashtu, Buggy ka aftësinë të ndajë trupin e tij, ndërsa Law mund të ndajë trupat e njerëzve të tjerë. Në rastin e Krokodilit dhe Jinbe, kjo kundërshtim shtrihet edhe në mjedisin ku aftësitë e tyre arrijnë zenitin e tyre të plotë (d.m.th. duke qenë një peshk-njeri, aftësitë luftarake të Jinbe janë në kulmin e tyre në detin e thellë dhe të hapur, ndërsa Krokodili, pasi kishte konsumuar frutin e rërës, favorizon rërën e shkretëtirës). Duhet të theksohet se Mihawk dhe Jinbe janë të vetmit anëtar që mbështeten në aftësitë e tyre, pasi ata nuk janë përdoruesit e frutave të detit.

Në marrëdhënie me njëri-tjetrin, nuk dihet plotësisht se si ato u krahasuan në forcë. Sidoqoftë, gjatë Betejës së Marinefordit, shumë anëtarë dhe ish anëtarë luftuan kundër njëri-tjetrin dhe askush nuk arriti të mposhtë ose dëmtojë ndjeshëm njëri-tjetrin në luftë. Edhe pse ndërsa shumica u shfaqën në mënyrë të barabartë, pasi Moria u mund nga Luffy, ai u vlerësua si përgjegjësi dhe u vendos që ai nuk mund të vazhdonte më si Shichibukai. Si rezultat, Doflamingo u urdhërua të shfarosë Moria së bashku me një grup prej disa Pacifista.

Kuriozitete

Redakto
 • Pesë anëtarët e Shichibukai kanë hyrë në burgun Impel Down:
  • Krokodili u dënua me jetë për abuzimin e statusit të tij si Shichibukai, duke themeluar Baroque Works dhe duke tentuar një grusht shteti në mbretërinë Alabasta.
  • Jinbe u dënua me burgim të përkohshëm për shkaktimin e një zhurmë në selinë e Marinarëve dhe refuzimin për të ndihmuar në luftën kundër Mjekërrbardhit.
  • Hancock ndihmoi Luffy të depërtojë në burg, për të parë Ace personalisht.
  • Marshall D. Teach infiltroi në burg, ku ai kishte për të luftuar kundër Magellan, drejtorit të Impel Down. Qëllimi i tij ishte gjetja e anëtarëve të rinj për ekuipazhin e tij, ndër të cilët ishte Shiliew, ish-drejtues i Impel Down dhe i burgosur për mizorinë e tij të tepruar ndaj të burgosurve.
  • Buggy ishte i burgosur para marrjes së ftesës për t'u bashkuar me grupin.
 • Luffy ka mposhtur 3 Shichibukai: Krokodilin, Gekko Moriah dhe Doflamingo (Ai mposhti Buggy, para se ai të bëhet anëtar i Shichibukai). Ndërsa Zoro u mposht nga dy Shichibukai: Mihawk dhe Kuma.
 • Mihawk dhe Jinbei janë të vetmit anëtar të cilët nuk kanë fruta të detit.
 • Boa Hancock është e vetmja femër në këtë grup.
 • Pesë anëtarët e Shichibukai ishin prezent në ekzekutimin e Gol D. Roger: Buggy, Mihawk, Krokodili, Doflamingo dhe Moria.
 • Doflamingo dhe Hancock janë të vetmit anëtarë që mund ta përdorin Ambicien e Pushtimit.
 • Oda fillimisht planifikoi ta bënte Basil Hawkins një nga Shichibukai.

Referimet

Redakto
 1. ^ One Piece Kapitulli 956
 2. ^ One Piece Kapitulli 712 dhe Epizodi 642
 3. ^ One Piece Kapitulli 713 dhe Epizodi 643
 4. ^ One Piece Kapitulli 956
 5. ^ One Piece Kapitulli 233 dhe Epizodi 155