Eustass “Kapiten” Kidd (ユースタス・キッド, Yūsutasu Kiddo) është piratë fiktiv në anime dhe manga One Piece krijuar nga Eiichiro Oda. Ai është nga South Blue dhe kapiten i Piratëve Kidd. Ai është një nga dymbëdhjetë piratëve që i referohet Gjenerata më e Keqe (më parë e njohur si “Njëmbëdhjetë Supernovas”).

Kur ai u përmend nga Shakki se kishte shpërblimi në kokën e tij ishte më e lartë se Monkey D. Luffy dhe arsyeja ishte rezultat i tij dhe i ekuipazhit të tij duke lënduar një numër të madh të viktimave civile gjatë aktiviteteve të tyre, nganjëhere edhe duke i vrarë.[1] Pas dy viteve, shpërblimi i Kidd u ngrit nga 315,000,000 në 470,000,000 beli. Ai gjithashtu humbi njërën nga krahët e tij në një përplasje kundër një prej Katër Perandorëve, Shanks,[2] dhe u përpoq të formonte një aleancë me Piratët On Air dhe Piratët e Hawkins për të sfiduar Piratët e Flokëkuqit edhe një herë, por ai u shpërbë përfundimisht për shkak të veprimeve të një perandori tjetër, Kaido.[3]

Një nga arsyet që shpërblimi i tij ishte më i lartë se ai i Luffy kur mbërritën në Arkipelagun Sabaody ishte numri i madh i viktimave civile që Kid dhe ekuipazhi i tij shkaktuan gjatë aktiviteteve të tyre. Dikur gjatë periudhës kohore, shpërblimi i tij u rrit nga 315,000,000 në 470,000,000 beli. Shpërblimi i Kid përfundimisht do të arrinte një vlerë masive prej 3,000,000,000 beli falë kontributit të tij të drejtpërdrejtë në rënien e një prej Katër Perandorëve, Big Mom.

Kid dhe ekuipazhi i tij bashkojnë shkurtimisht forcat me Piratët e Kapelës prej Kashte and Piratët e Zemrës në Arkipelagun Sabaody. Ai gjithashtu bëhet një anëtar aleat i Aleancës Ninxha-Piratë-Mink-Samurai në Vendin Wano.

Personaliteti

Redakto

Eustass Kidd është famëkeq për shkaktimin e sasive të mëdha të viktimave civile. Ai në përgjithësi është i zemëruar ose bën shaka sarcastike. Kur e ndjen se po fyehet, ai është i shpejtë që të përdorë dhunën, siç tregohet kur sulmon Scratchmen Apoo. Ai është mjaft i ndjeshëm ndaj talljes, fyerjes apo shikimit. Ai gjithashtu duket se është i egër edhe kur nuk provokohet, pasi ai kryqëzoi një tjetër ekuipazh të mposhtur vetëm sepse ai i konsideronte të dobët për të bredhur në Botën e Re.

Kid është i guximshëm dhe i patrembur, dihet se rrezikon pavarësisht pasojave. Ai nuk heziton të sfidojë Katër Perandorët, pasi kishin luftuar më parë Kaido dhe Shanks dhe shkatërroi dy anije që i përkisnin Big Mom. Kid rrallë tërhiqet nga një betejë dhe mund të luftojë me një armik të fuqishëm deri në frymën e tij të fundit. Kid duket se beson se zotërimi i vendosmërisë për të arritur të pamundurën është i domosdoshëm për të mbijetuar në Botën e Re dhe se kushdo që nuk e bën këtë është i vdekur.

Kidd ka njëjtën ëndërr si Luffy për ta gjetur thesarin legjendar One Piece dhe për t'u bërë Mbret i Piratëve. Për shkak të kësaj, dhe pakënaqësisë së Luffy, ai duket se ka shumë respekt për të. Megjithatë, përderisa ata shpesh hasin të njëjtat probleme, Kid merret me ta në mënyrën e vet, me sa duket ai therr çdonjërin dhe të gjithë ata që qeshin me ambicjet e tij, në disa mënyra duke qenë një antitezë ndaj Luffy.

Një ngjashmëri që Kid ka me Luffy është një shkallë e fortë e dashurisë për shokët e tij të ekuipazhit. Kid pa menduar do të mbrojë ose shpëtojë vartësit e tij nëse tallen ose rrezikojnë. Shqetësimi i tij për mikun prej një kohe të gjatë dhe njeriun e djathtë Killer që kishte ngrënë një SMILE ishte e mjaftueshme që Kid nuk i interesonte aspak për kapjen për herë të dytë vetëm disa ditë pasi arriti të shpëtonte nga rrëmbyesit e tij.

Ndryshe nga Luffy, megjithatë, Kid është tepër jo-miqësor dhe mosbesues ndaj të tjerëve. Dështimi i aleancës së tij me Piratët On Air dhe Piratëve të Hawkins, i cili ndodhi për shkak të tradhëtisë së Scratchmen Apoo, duket se e ka përforcuar këtë mendim pasi ai fillimisht refuzoi një ofertë nga Luffy për t'u bashkuar me Aleancën Ninxha-Piratë-Mink-Samurai. Kid përfundimisht do të ndryshonte mendje, por ende vepron si një aleat ngurrues për pjesën më të madhe, vetëm duke bashkuar forcat me Luffy për hir të rivalitetit të tyre.

Aftësitë

Redakto

Si kapiten i ekuipazhit të tij, Eustass Kid ka autoritet të plotë mbi ekuipazhin. Gjatë kalimit të kohës, Piratët e Kidd vazhduan të rriteshin me turp, siç dëshmohet nga mirësitë e Kid dhe Killer, dhe gatishmëria e tyre për të sulmuar anijet e Big Mom.

Para dy viteve, Kid dhe ekuipazhi i tij ishin të njohur për shkatërrime të mëdha dhe viktima civile përgjatë rrugës së tyre përmes Grand Line dhe drejt Botës së Re.

Pas dy viteve, ai duket se është bërë shumë më i guximshëm, pasi shkatërroi dy anije që u përkisnin aleatëve të Big Mom dhe pretendonte se kishte plagosur një nga tre komandantët e saj të ëmbël. Shpërblimi i tij gjithashtu u rrit në 470,000,000 beli.

Ai ka një vullnet të fortë, duke qëndruar sfidues ndaj Kaidos, pavarësisht torturave që iu desh të duronte për kaq gjatë gjatë burgimit të tij.

Ndërsa u prangos me Kairōseki, e cila shteron energjinë e përdoruesve të Frutave të Detit, ai ishte në gjendje të përputhej me shpejtësinë e Luffy në bartjen dhe dorëzimin e blloqeve të mëdha prej guri më të mëdha se ai edhe me vetëm një krah. Ai gjithashtu ishte në gjendje të duronte torturat e burgosjes së tij nga Piratët e Bishave.

Kid gjithashtu ka një normë të jashtëzakonshme shërimi, pasi një nga rojet e burgut tha që trupi i tij mund të shërohej brenda disa ditësh. Ngjashëm me Luffy, Kid ka një metabolizëm të pabesueshëm ku mund të hajë sasi të mëdha ushqimi, deri në pikën kur shëndoshet dhe rrumbullakoset, por djeg menjëherë të gjitha kaloritë për të rimbushur qëndrueshmërinë e tij.

Fruti i Detit

Redakto

Kid ngrënë frutin e magnetizmit, një lloj i Paramecia, që e lejon atë të manipuloj forcat magnetike. Kjo manifestohet në dy aftësi të ndryshme, të cilat përshkruajnë shtytjen dhe tërheqjen e metaleve në afërsi të tij për t'u përdorur si armë. I pari lejon që ai të largojë objektet metalike larg prej vetes, të tilla si reflektimi i një kanuni të detit në drejtim të revoleit të saj. Aftësia e dytë i lejon atij që të tërheqë objekte metalike drejt tij dhe t'i formojë ato në objekte, përdorimi i tij më i shpeshtë i kësaj qenieje për të formuar një krah gjigant të bërë nga qindra armë dhe objekte metalike dhe lidhjen e tij me dorën e djathtë.

Kjo fuqi e bën Kid një kundërshtar shumë të rrezikshëm kundër luftëtarëve që përdorin armë metalike.

Sidoqoftë në mënyrë që të formojë këto krijime, përdoruesi duhet të ketë një sasi të mjaftueshme metali rreth tyre. Gjatë bastisjes në Onigashima, Kid u detyrua të vraponte nëpër ishull për mjaft kohë në mënyrë që të grumbullojë copa të mjaftueshme metali për t'u përdorur në përballjen e afërt me Kaido dhe Big Mom.[4]

Sipas Kaidos, Kid mund të përdorë Ambicien e Pushtimit.

Dublimi

Redakto

Në japonisht, Eustass Kid dublohet nga Daisuke Namikawa.

Kuriozitete

Redakto
  • Emri i tij u mendua të jetë Kidd, por më vonë autori i mangës Oda konfirmoi se emri i tij është “Kid”.
  • Mbiemri dhe emri i Kid është marrë nga dy piratë të jetës së vërtetë. Mbiemri Eustass u mor nga pirati francez i shekullit të 13-të, Eustace Prifti, dhe emri Kid nga pirati skocezë i shekullit 17-të, William Kidd, i cili gjithashtu u quajt "Kapiten".
  • Torturat me ujë që Kid dhe Killer iu nënshtruan në Vendin Wano është një version i metodës së vjetër të torturës dhe ekzekutimit japonez e njohur si tsurushi ose "i varur në të kundërt".

Referimet

Redakto
  1. ^ One Piece Kapitulli 498 dhe Episodi 392
  2. ^ One Piece Kapitulli 928 dhe Epizodi 923
  3. ^ One Piece Kapitulli 954
  4. ^ One Piece Kapitulli 996