Monkey D. Luffy është personazh kryesor në serialin e animuar One Piece. Ai është kapiten i Ekuipazhit Kapelës prej Kashte dhe një nga Katër Perandorët që sundon mbi Botën e Re. Ëndërra e tij është të bëhet Mbret i Piratëve dhe ta gjejë thesarin legjendar One Piece.

Ai është djali i udhëheqësit revolucionar Monkey D. Dragon, nipi (nga ana e babait) i Monkey D. Garp dhe vëllau i betuar i Portgas D. Ace dhe shefit të stafit revolucionar Sabo.

Luffy ka një reputacion mbarëbotëror për shkaktimin e telasheve, duke sfiduar Shichibukai, Marinarët dhe Katër Perandorët, duke kryer më tej krime dhe veprime të cilat konsideroheshin kërcënuese nga Qeveria Botërore. Për më tepër, në pjesën më të madhe të këtyre konfrontimeve, ai ka dalë fitimtar. Ai ka fituar një reputacion për të qenë "i pamatur" dhe, në disa raste, "i çmendur", pasi shkaktoi një incident në Enies Lobby, duke sulmuar një Fisnik Botëror në Arkipelagun Sabaody, duke hyrë dhe shpëtuar nga Impel Down (ndërsa indirekt shkaktoi një shkallë të gjerë trazira në proces), dhe bashkimi me Betejën e Marineford. Ai është, pra, famëkeq për të qenë pirati i vetëm i njohur që jo vetëm sulmoi qëllimisht tre objektet më të rëndësishme qeveritare, por edhe shpëtoi nga të gjithë ata gjallë pasi u përball me kundërshtarë tepër të fuqishëm në secilën prej tyre. Fakti shtesë që ai goditi një Fisnik Botëror me njohuri të plotë për pasojat, si dhe trashëgiminë e tij, ka bërë që Luffy të etiketohet si një "Element i rrezikshëm i së ardhmes", duke fituar zemërimin e admiralit të flotës Sakazuki, selisë detare edhe Qeverinë Botërore.[1]

Luffy gjithashtu ka një prirje për të tërhequr ndjekës dhe pa dëshirë është emëruar udhëheqës i Flotës së Madhe të Kapelës së Kashtës, e përbërë nga shtatë ekuipazhe pirate që u betuan për t'i ardhur në ndihmë sa herë që ai dëshiron. Pasi mësoi për këtë dhe bëmat e tij kundër Piratëve Big Mom, shtypi e etiketoi atë "Perandori i Pestë i Detit", megjithëse shumë figura të shquara fillimisht e konsideruan këtë si të ekzagjeruar. Sidoqoftë, pasi mposhti Kaidon, Luffy u shpall zyrtarisht si një nga Katër Perandorët nga Qeveria Botërore së bashku me Buggy, duke zëvendësuar Kaido dhe Big Mom.[2]

Duke pasur një shpërblim prej 300,000,000 beli para se të mbërrinte në Arkipelagun Sabaody, Luffy ishte një nga njëmbëdhjetë "Super Rookies", piratët që arritën në të njëjtën kohë në Linjën e Kuqe me dhurata mbi 100,000,000 beli pak para Luftës së Samitit. Ai, dhjetë Super Rookies të tjerë dhe Marshall D. Teach do të vazhdonin të quheshin "Gjenerata më e Keqe". Përfundimisht, pushtimet e tij dhe reputacioni i tij përfundojnë duke kontribuar në shpërblimin e tij aktuale prej 3,000,000,000 beli.

Personaliteti

Redakto

Dy tiparet kryesore të Luffy janë mungesa e tij e zgjuar e inteligjencës dhe frika e tij e plotë. Luffy lehtë mund të mahnitet nga gjërat më të thjeshta, të tilla si gaforret hermit, dhe mund të ngatërrohet nga koncepte të tilla si ajo duke gërmuar një vrimë menjëherë pranë një tjetri ai mund të jetë pa dashje duke mbushur vrimën tjetër. Përveç kësaj, gjatë shpjegimeve të gjata dhe të ndërlikuara për diçka, ai menjëherë e quan atë magji. Ai i pëlqen përbindëshat dhe do të kërkojë nga krijesat e çuditshme të bashkohen me ekuipazhin e tij (siç shihet në Thriller Bark, duke i kërkuar një pemë që flet për t'u bashkuar me ekuipazhin e tij). Ai gjithashtu nuk ka njohuri për ilaçin: kur Nami kishte një ethe të lartë i tha asaj të hante ushqim të ftohtë dhe më vonë u përpoq ta bënte Roronoa Zoro më mirë (pasi luftoi Bartholomew Kuma) duke derdhur sake mbi të sepse Zoro i pëlqen sake. Kur u përpoq të mendonte një plan për të zbritur nga Amazon Lily, ndërsa ai arriti të bëjë një kuptim logjik se ku mund të shikojë, ai është parë të tendoset veten dhe vëren se ai do të ndjehet i sëmurë nga mendimi i tepërt. Ai rrallë shqetësohet nga dhuna dhe gjakderdhja pasi ka luftuar tërë jetën e tij. Edhe fushat më të këqija të betejës rrallë e shqetësojnë atë, përveç kur përfshin një mik apo të afërm si në rastin e Ace. Ai në dukje është i pakufizuar nga pamjet më të tmerrshme siç janë burrat pa kokë të mbetur pas sulmeve të Law ose dhunës ekstreme të Kid.

Personaliteti i Luffy është si ai i një fëmije, në kuptimin që ai tenton të shkojë në ekstreme. Ai ose mund të jetë jashtëzakonisht i babëzitur, veçanërisht në rastet e ushqimit, ku ekuipazhi i tij dhe aventura; ose është jashtëzakonisht vetëmohues, duke shkuar deri aty sa të sakrifikojë praktikisht veten për t'u hakmarrë ose për të mbrojtur miqtë, ekuipazhin dhe familjen e tij. Ky mentalitet fëmijëror i tij i lejon atij të arrijë në rrënjën e problemit, dhe i lejon atij të kuptojë mënyrën më të thjeshtë të zgjidhjes së tij.

Ai pothuajse asnjëherë nuk irritohet me njerëzit normalë, megjithëse ekzistojnë disa përjashtime, si kur ata duket se kanë një shije të kundërt në ushqim si ai, ose kur pyesin nëse mund të bëjnë një vështrim në "privatesitë" e tij. Luffy gjithashtu nuk ka asnjë problem me njerëzit e tjerë që lodhen dhe luajnë me trupin e tij të gomës, megjithatë, ai irritohet pak nëse e bëjnë këtë ndërsa ai është duke ngrënë.

Ai ende nuk ka shfaqur ndonjë prirje romantike, pasi në mënyrë jokalente refuzoi të martohej me Lola dhe Hancock pa një mendim të dytë. Luffy gjithashtu ka një sjellje indiferente ndaj martesës. Ndërsa ai e di se çfarë është martesa, ai nuk duket se interesohet për atë koncept pasi Sanji ishte në një martesë të rregulluar me Pudding, ai nuk i interesonte nëse ishte martuar dhe kujdesej vetëm më shumë që ai të kthehej në ekuipazh. Ai gjithashtu nuk kundërshtoi Absalomin duke u përpjekur të martohej me Namin dhe vetëm komentoi se sa i guximshëm ishte ai që dëshironte të martohej me të. Ironikisht, përkundër mungesës së interesit për të gjitha gjërat që lidhen me dashurinë, Luffy ka fituar afeksionet e shumë femrave përgjatë udhëtimeve të tij (siç është admirimi i Alvida, dashuria ndaj Boa Hancock, etj.).

Edhe pse Luffy quhet person i rrezikshëm, ai nuk është i dhunshëm ndaj qytetarëve ose autoriteteve. Luffy fitoi reputacionin e tij për të ndihmuar miqtë e tij përballë fuqisë, zakonisht kalonte përtej kufijve të arsyetimit.

Kur vëllai i tij Ace u vra në Marineford, tendosja mendore e shikimit të Ace të vdekur bëri që ai të binte në një gjendje katatonike. Pasi u zgjua nga kjo gjendje, Luffy u tërhoq në një tërbim dhe shkoi në një tërbim shkatërrues për të ndezur pikëllimin dhe zemërimin e tij. Më pas, Luffy e rivlerësoi veten dhe arriti në përfundimin se ai kishte qenë shumë naiv, dhe ishte i dobët dhe i padenjë për tu bërë Mbret i Piratëve, duke rënë në një gjendje depresioni dhe keqardhjeje. Disa inkurajime nga Jinbe dhe Rayleigh i dhanë Luffy guxim të vazhdoj të ndjekë ëndrrën e tij. Pas dy viteve, ai i thotë Rayleigh që ai do të jetë Mbreti i Piratëve, pasi ka rifituar besimin e tij për të luftuar për ëndrrën e tij.

Gjatë gjithë serisë, disa personazhe kanë deklaruar ngjashmëri midis Luffy dhe personave tjerë që kanë emrin e mesëm D., qoftë në personalitet, fjalë, veprime apo prani. Deri më tani ai mendohet të jetë i ngjashëm me Jaguar D. Saul nga Robin; te Monkey D. Garp nga Aokiji, nga të paktën një nga Pesë Pleqtë, dhe nga ekuipazhi i tij; te Monkey D. Dragon nga Emporio Ivankov; te Gol D. Roger nga Smoker, Crocus, Kureha, Gan Fall, Shanks, Rayleigh, Kokoro, Shakuyaku dhe Raoul (personazh vetëm në anime); dhe Portgas D. Ace nga Tama.

Në betejë, Luffy është treguar gjeni, si të tillë kur ai zbulon se si të prek Krokodilin pasi ky i fundit ka frut të llojit Logia, kur luftoi me CP9 ai ishte në gjendje të zhvillojë një teknikë të re ngjajshëm me Soru, si të luftoj ndaj parashikimeve të Enelit dhe poashtu si të luftoj ndaj Ambicies së Vëzhigimit të Katakuri. Luffy gjithashtu ka treguar shenja inteligjence, aftësi te larta taktike dhe inovative. Ai mund të përshtatet lehtësisht me situatat që pengojnë, siç janë bllokimi i qirinjve të Mr.3 ose Gloam Paddling i Enel, në një sulm. Ai gjithashtu përdori një pasqyrë për të pasqyruar sulmin e ngadalësisë së Foxy. Gjatë Marineford, Dracule Mihawk përmend se Luffy mendon logjikisht duke shmangur sulmet e Mihawk. Për më tepër, gjatë betejës së tij kundër Mihawk, ai përdori Buggy si një mburojë skelë për të ndihmuar në mbrojtjen e tij dhe të shkojë përpara drejt Ace.

Si një person me emrin inicial D., Luffy ndan tiparin e përbashkët për të mos pasur frikë nga vdekja. Ai shpesh do të deklarojë se është mirë nëse e arrin qëllimin e tij ose vdes gjatë rrugës. Ai madje buzëqeshi kur gati u ekzekutua nga Buggy në Loguetown, megjithëse kishte një vështrim shoku dhe befasi në sytë e tij para se të ndodhte kjo kur Sanji dhe Zoro u përpoqën ta shpëtonin.

Ndërsa Luffy është i guximshëm dhe i patrembur, ngjarje të caktuara dhe njerëzit mund ta frikësojnë atë, dhe ai gjithashtu mund të shprehë tronditje të plotë. Kur ishte fëmijë, ai kishte frikë kur Garp do të mësonte në lidhje me ëndrrat e tij për të lundruar si pirat. Ai është i lodhur nga temperamenti i Nami, pasi mendonte se kushdo që dëshironte të martohej me të është i guximshëm.

Aftësitë

Redakto

Si kapiten i Ekuipazhit të Kapelës prej Kashte, Luffy ka autoritetin më të madh mbi një ekuipazh të fuqishëm dhe të larmishëm i përbërë nga disa anëtarë famëkeq, shumë prej të cilëve janë jashtëzakonisht të fuqishëm në vete. Luffy ka një ndikim të madh mbi ekuipazhin e tij përkundër personalitetit dhe pamëshirshmërisë së tij, aq sa anëtarët e ekuipazhit të tij të gjithë i besojnë atij me jetën e tyre, megjithë sjelljen e tij të pamatur, dhe në disa raste; edhe për shkak të saj.

Ai është gjithashtu një nga dymbëdhjetë piratët që janë quajtur si "Gjenerata më e Keqe", një grup individësh që janë bërë të famshëm për veprimet e guximshme dhe konfliktet e mëdha që ata kryen kundër Qeverisë Botërore dhe të gjithë kanë shpërblimin mbi 100,000,000 beli. Në mënyrë indirekte, ai gjithashtu ka pretenduar mbi flotën e madhe të Kapelës prej Kashte, një flotë masive e përbërë nga tetë ekuipazhe të fuqishme të Botës së Re që numërojnë gjithsej 5600 njerëz, të cilët të gjithë u betuan se do të shërbenin nën vullnetin e tyre dhe do të vijnë ta ndihmojnë atë sa herë që të ketë nevojë për ta. Fushëveprimi i autoritetit të Luffy konsiderohet nga Qeveria Botërore të jetë afër me Katër Perandorët, katër piratët më të fuqishëm dhe me ndikim në botë, dhe Luffy është konsideruar zyrtarisht nga shtypi si "Perandori i Pestë" në mesin e Yonko si rezultat. Ky ëshë një nga arsyeja pse ai morri shpërblimin prej 1,500,000,000 beli.[3]

Luffy konsiderohet poashtu si kërcënim i madh nga Qeveria Botërore pasi u zbulua se ai është djali i revolucionarit dhe personi më i kërkuari në botë Monkey D. Dragon.[4]

Megjithë listën e tij gjithnjë e në rritje të arritjeve në betejë, Luffy vazhdon të nënvlerësohet shpesh nga kundërshtarët për shkak të pamjes dhe prirjes së tij. Kjo shpeshherë në fund të fundit ka provuar të jetë një avantazh për të, pasi i jep mundësi të lirë kundërshtarëve që nuk e prisnin. Krokodili e la Luffy të vdekur dy herë, vetëm që Luffy të rikthehej nga humbjet e tij dhe në fund të fundit të pretendojë fitoren. Donquixote Doflamingo u përpoq të bllokonte Luffy në Corrida Colosseum, duke pritur që ai të binte viktimë në të, vetëm që Luffy të shpëtonte dhe të fitonte mbi gladiatorët atje në anën e tij. Me përmirësimin e vazhdueshëm të aftësive në betejë të kombinuara me vullnetin e tij pothuajse të pathyeshëm, Luffy ka gjetur mënyra për të mposhtur kundërshtarët gjithnjë e më të fuqishëm që kanë ardhur në rrugën e tij, të gjithë ndërsa ka qenë jashtë në det për më pak se një vit, duke mos përfshirë trajnimin e tij dy-vjeçar në Rusukaina. Aktualisht, në Botën e Re, ai u përball me komandantët kryesorë të Yonko, pasi ka mposhtur Piratët e Big Mom, komandantët Charlotte Cracker dhe Charlotte Katakuri, dhe ai kërkon të synojë më tej duke mposhtur vetë perandorët, si dhe admiralët.

Luffy posedon forcë, shpejtësi, shkathtësi dhe reflekse të jashtëzakonshme. Në Betejën e Marineford, ai ishte i aftë të shmang sulmet e Dracule Mihawk, shpatari më i fuqishëm në botë. Ai mundi t'i shmang sulmet e Katakuri, pavarësisht se ky i fundit ka mundësi të parashikojë lëvizjet e tij, duke përfshirë edhe sulmet me armën e tij, Mogura.

Falë Magellan, Luffy ka imunitet ndaj helmit, duke e bërë atë të mos ndikojë kur Caesar Clown e sulmoi atë me gazra helmuese. Sidoqoftë, ai më vonë ra viktimë e helmit pasi konsumoi lëkurën e Peshkut të Armatosur; megjithëse lëkura normalisht shkakton vdekje të menjëhershme, rezistenca ndaj helmit të Luffy thjesht e futi atë në gjendje kome. Megjithë atë incident, ai duket se është mjaft krenar për imunitetin e tij. Kur ai ishte dëshmitar i plumbave të infektimit të Queen, ai pretendon se ata nuk do të funksiononin në të.[5]

Fruti i Detit

Redakto

Luffy ka ngrënë aksidentalisht frutin e gomës, një lloj i Paramecia. Ai e hëngri pasi gjeti në një kuti duke menduar se është ushqim normal. Ky frut e lejon atë të zgjas çdo pjesë të trupit të tij në çfarëdo drejtimi. Fillimisht Luffy nuk kishte aftësi ti kontrollonte fuqitë e tij, por e mësoi pas dhjetë vitesh në ishullin Dawn dhe më tej e zotëroi atë gjatë dy viteve që kaloi duke u trajnuar me Silvers Rayleigh në Rusukaina.

Gjatë Wano Country Arc, u zbulua se në të vërtetë është një frut i detit i llojit mitik Zoan, 'Hito Hito no Mi, Model: Nika, i cili lejon përdoruesin të bëhet një mishërim i Nika, Zotit të Diellit. Kjo i jep trupit të Luffy një fiziologji gome dhe e lejon atë të luftojë si të dojë, për aq kohë sa mund ta imagjinojë. Sipas Pesë Pleqve, për shkak të buzëqeshjeve që Nika mund të bëjë në fytyrat e të tjerëve, ai njihet si "Luftëtari i Çlirimit".[6] Është thënë se "nuk ka fuqi më qesharake në të gjithë botën".

Ai është në gjendje të shtrijë çdo pjesë të trupit të tij; ai mund të zgjasë krahët për të zgjatur shtrirjen e goditjeve të tij, të zgjasë këmbët për të zgjatur shtrirjen e goditjeve të tij dhe të zgjasë qafën për të zgjatur shtrirjen e goditjes së kokës. Shtrirja e tij gjithashtu e lejon atë të arrijë vende të largëta, pasi ai mund të shtrihet dhe të kapë diçka në atë vend dhe të tërhiqet atje. Ai gjithashtu mund të përdorë krahët e tij të shtrirë për të nisur veten si një llastiqe.

Ai mund të rrisë më tej fuqinë e tij sulmuese duke i përdredhur pjesët e trupit rreth njëra-tjetrës dhe duke i rrotulluar ato.[99]

Në mbrojtje, Luffy, duke qenë prej gome, është plotësisht imun ndaj rrufesë. Ai gjithashtu nuk mund të dëmtohet nga sulmet e prera që nuk janë të mbushura me Busoshoku Haki, duke përfshirë grushta, armë të mprehta, madje edhe duke u shkelur nga kundërshtarë gjigantë. Nëse goditet nga predha të mprehta, të tilla si plumba ose gjyle topi, ai mund t'i kthejë ato drejt vendit nga erdhi, duke kërcënuar potencialisht atë që e ka lëshuar. Ai gjithashtu mund të mbijetojë lehtësisht duke rënë nga lartësi të mëdha.

Ai mund të thithë një sasi të madhe ajri për të fryrë bustin e tij si një tullumbace. Barku i tij i fryrë rrit shumë mbrojtjen e tij prej gome dhe aftësinë e tij për të rikthyer gjërat. Gjithashtu e pengon atë të zhytet nëse bie në ujë.

Gjatë aventurës së tij pirate, Luffy ka gjetur mënyra të reja për të përdorur Frutin e tij të Djallit në luftime, duke krijuar Gears.

Në Wano, fryti i tij u zgjua pas "vdekjes" së tij të dukshme dhe humbjes së dytë kundër Kaidou, duke forcuar trupin e tij prej gome dhe duke i dhënë më shumë liri. Përveç kësaj, Luffy i ofrohen përmirësimet e zakonshme në mesin e frutave të detit të llojit Zoan, duke filluar nga forca, shpejtësia dhe shkalla më e shpejtë e rikuperimit. Ai gjithashtu shfaqi aftësinë për të dhuruar vetitë e gomës në mjedisin rreth tij.

Marshi i dytë

Redakto

Marshi i dytë është një teknikë që rrit forcën, shpejtësinë dhe lëvizshmërinë e tij, e ngjajshme me teknikë e Rokushiki, Soru. Në këtë formë, ai është i aftë të luftoj me përdoruesit e teknikës Soru dhe të mposht teknikën Tekkai. Fillimisht, Luffy e aktivizonte këtë duke pompuar gjak nëpër këmbë, por pas dy viteve, ai ka treguar më shumë kontroll mbi të dhe mund ta aktivizojë atë kudo në trupin e tij. Para stërvitjes së tij dy vjeçare, përdorimi i marshit të dytë shkatërroi energjinë e tij shpejt dhe madje kërcënoi jetëgjatësinë e tij, por në ditët e sotme efektet e tij duket se janë zvogëluar.

Marshi i tretë

Redakto

Duke fryrë në gishtin e madh, Luffy mund të fryjë kockat e një pjese të veçantë të trupit të tij, duke e bërë atë masiv. Këto pjesë të fryra të trupit janë të afta të shkaktojnë dëme në një shkallë masive, duke qenë në gjendje të shkelin nëpër mure dhe struktura të mëdha me lehtësi, dhe fuqia e kësaj teknike u zmadhua kur Luffy mësoi të përdorë Ambicien e Armatimit gjatë dy viteve. Fillimisht, marshi i tretë bëri që Luffy të zvogëlohet në madhësinë e një fëmije pas përdorimit, duke kufizuar aftësitë e tij luftarake. Sidoqoftë, kjo nuk ndodh më pas trainimit dy-vjeçar të Luffy.

Marshi i katërt

Redakto

Duke fryrë në krah, Luffy fryn gjithë trupin e tij dhe e mbulon me Armatimit, duke marrë një nga tre format. Forma e parë, Boundman, e bën përbërjen e Luffy të ngjashme me një top kërcimi, duke e detyruar atë të kërcejë gjatë gjithë kohës. Ai është i aftë të tërheqë krahët dhe këmbët në trupin e tij, duke lëshuar goditje me fuqi shkatërruese dhe ai mund të ndryshojë drejtimin e sulmeve të tij. Mbrojtja e tij gjithashtu rritet, me shumicën e sulmeve që kërcejnë jashtë trupit të tij. Forma e dytë, Tankman, e bën Luffy shumë më të madh dhe rrit aftësitë e tij mbrojtëse, duke i lejuar atij t'i përdorë ato si armë përmes kundërshtarëve që shpërthejnë larg. Forma e tretë, Snakeman, është më e hollë dhe përqendrohet në sulm. Luffy i jepet një rritje e jashtëzakonshme në shpejtësinë e sulmit, dhe shpesh ndryshon drejtimin e sulmeve të tij për të sulmuar kundërshtarët e tij nga çdo drejtim.

Megjithatë, përveç dobësimit, ai nuk do të mund ta përdorë Hakin për dhjetë minuta derisa të rikarikohet. Përdorimi i Gear 4 disa herë në një kohë të shkurtër do të dëmtojë trupin e tij.

Marshi i Pestë

Redakto

Marshi i Pestë u krijua gjatë betejës në Onigashima, si rezultat i zgjimit të frutit të tij të detit. Në këtë formë, trupi i tij prej gome forcohet dhe atij i jepet më shumë liri, duke qenë në gjendje të fryjë trupin dhe muskujt e tij me urdhër pa pasur nevojë të fryjë në to, gjë që e lejoi atë të hidhej rreth Kaidou në formën e tij të dragoit.

Në vend që të fokusohet më shumë në forcimin e vetvetes duke përdorur Busoshoku Haki, ai merr një stil luftimi më vizatimor, duke qenë në gjendje t'i japë mjedisit rreth tij të njëjtat veti si goma, gjë që e lejoi atë të devijonte një Bolo Breath duke e kthyer atë në Kaido.

Luffy është një nga disa persona që mund të përdorë tri lloje të Haki; Ambicien e Pushtimit, Ambicien e Vëzhgimit dhe Ambicien e Armatimit. Silvers Rayleigh, krahu i djathtë i Gol D. Roger, e udhëzoi atë gjatë kalimit dyvjeçar, i cili deklaroi se ai kishte talent të dukshëm për Haki, pasi kishte zotëruar bazat e të tre llojeve të Haki-t në vetëm një vit e gjysmë.

Edhe përpara se të zbulonte se çfarë ishte Haki, Mjekërrziu vuri në dukje se Haki i tij ishte bërë më i fortë në kohën e shpërthimit masiv në Impel Down në krahasim me takimin e tyre të parë në Jaya.[7] Nëpërmjet luftimeve dhe trajnimeve me përdoruesit e fuqishëm të Haki në Botën e Re, në veçanti, ata që lidhen me Katër Perandorët, përveç vetë Perandorëve, Luffy forcoi çdo Haki në një shkallë më të madhe dhe mësoi se si të përdorte aplikacionet e tyre të avancuara.

Dublimi

Redakto

Në gjuhën japoneze, zëri i tij bëhet nga Mayumi Tanaka. Në gjuhën angleze, zëri i tij bëhet nga dublues të ndryshme. Në Odex Entertainment, zërin e tij e bën Chuck Powers. Në 4Kids Entertainment, zërin e tij e bën Bella Hudson. Në Funimation Entertainment, zëri i tij bëhet nga Colleen Clinkenbeard.

Kuriozitete

Redakto
 • Në një manga speciale, Oda vizatoi “What if..” (Çfarë nëse?) ku shfaq Sabo duke ndihmuar Ace dhe Luffy nga sulmi i Akainus.[8]
 • Cross Epoch, një bashkëpunim mes Eiichiro Oda dhe Akira Toriyama, Luffy shihet duke fluturuar me Flying Nimbus, kjo tregon se Luffy ka zemër të pastërt.
 • Colleen Clinkenbeard dublon gjithashtu Son GohanDragon Ball Z Kai.
 • Luffy është shumë i ngjashëm me Son Goku nga Dragon Ball, duke qenë personazhi kryesor, duke qenë shumë fëminor dhe naiv, të ketë flokë të zi të çrregullt dhe të hajë shumë ushqim. Këto ngjashmëri janë të përshtatshme pasi Oda u frymëzua nga Dragon Ball ndërsa krijoi One Piece.
 • Kur mori pjesë në Corrida Colosseum nën emrin Lucy, paraqitja e tij është e ngjajshme me Mjeshtër Roshi.
 • Numri pjesëmarrës i Luffy në Corrida Colosseum 0566 korrespondon me kapitullin ku ai arriti për herë të parë në Marineford për të shpëtuar vëllain e tij, Portgas D. Ace nga ekzekutimi i tij.
 • Aftësitë elastike të Luffy janë të ngjajshëm me Plastic Man dhe Elongated Man.
 • Luffy është pirati më i ri në grupin "Gjenerata më e Keqe".
  • Luffy gjithashtu është më i riu nga Katër Perandorët.

Referimet

Redakto
 1. ^ One Piece Kapitulli 557 dhe Epizodi 466
 2. ^ One Piece Kapitulli 1053
 3. ^ One Piece Kapitulli 903
 4. ^ One Piece 558 dhe Epizodi 467
 5. ^ One Piece Kapitulli 948
 6. ^ One Piece Kapitulli 1044
 7. ^ One Piece Kapitulli 544 dhe Epizodi 447
 8. ^ Special Episode "Luff"