Ekuipazhi i Kapelës prej Kashte ((麦わらの一味 Mugiwara no Ichimi) ndryshe quhen vetëm Kapelat e Kashtes, janë ekuipazh i fuqishëm nga East Blue në anime dhe manga One Piece. Ata janë protagonistët kryesor të serialit të animuar, dhe udhëhiqet nga protagonisti kryesor Monkey D. Luffy. Emri i ekuipazhit “Kapela prej Kashte” është emëruar pas kapelës së Luffy i cili e morri si dhuratë nga Flokë-Kuqi Shanks, dhe përmenden për herë të parë si Piratët e Kapelës së Kashtës nga Smoker në Mbretërinë e Arabastës.[1]

Ekuipazhi deri më tani ka pasur dy anije: Going Merry i cili u shkatërrua pasi ekuipazhi zbritën nga Skypiea, 1000 metra lartë. Pasi arritën në Water 7, ata kuptuan se nuk kishin zgjidhje tjetër përveç që ta ndërtonin një anije të re, por Usopp në fillim ishte kundër kësaj, e cila ishte aryeja se përse u largua nga ekuipazhi për një kohë. Franky dhe Iceburg e ndërtuan një anije dhe Iceburg e emëroi Thousand Sunny.

Pas ngjarjeve në Arkipelagun Sabaody, të gjithë anëtarët u ndanë nga njëri-tjetri nga Bartholomew Kuma, atëherë një Shichibukai dhe agjent i fshehtë i Ushtrisë Revolucionare. Për dy vjet, ata u stërvitën në vende relativisht të izoluara, duke u bërë më të fortë për hir të ndihmës së njëri-tjetrit. Më pas ata u ribashkuan dhe që atëherë kanë vazhduar të jenë një forcë dinamike në Botën e Re, duke prishur shumë ekuilibrin e Tre Fuqive të Mëdha, gjë që përfundimisht do të çonte në njohjen e kapitenit të tyre si një nga Katër Perandorët.

Jolly Roger

Redakto

Jolly Roger i ekuipazhit është e vizatuar tradicionalisht me kafkë dhe me dy kocka të kryqëzuar ku kafka mban kapelën e Luffy. Jolly Roger ishte dizajnuar nga Ussopp.

Anëtarët

Redakto

Ekupiazhi kryesor

Redakto

Anëtarët e ekuipazhit janë: një shpatarë i cili më parë ishte gjuetar, një navigatore i cili është e specializuar në vjedhje dhe gjithmonë i jep përparësi parave, një snajper babai i të cilit është pjesëtar i Piratëve të Flokë-Kuqit, një kuzhinier i cili u largua nga familja e tij për shkak se lindi i “dështuar” dhe nuk ishte lindur i fortë ashtu siq babai i tij mendonte, një doktor i cili ka aftësi të shëndrrohet në formë si gorilla, një arkeologe ku më parë ishte një armike aktive e ekuipazhit në një moment me Baroque Works, një cyborg i cili është riparues i anijeve, një muzikantë në formë të skeleti dhe një timioner i cili ishte Shichibukai dhe kapiten i Piratëve të Diellit. Ata kanë një ish-anëtar, Nefertari Vivi, i cili lundroi me ekuipazhin nga Mali Reverse për në Mbretërinë Arabasta.

Kur Luffy u njoh si një nga Katër Perandorët pas bastisjes në Onigashima, nëntë anëtarët e tjerë të ekuipazhit u referuan si Nëntë Oficerët e Lartë' (9人の大幹部 Kyū-ri no Ōkanbu).[2]

Antarët e ekuipazhit

Redakto
Emri Pozita Nofka Shpërblimi Ëndrra
Monkey D. Luffy Kapiten "Kapela prej Kashte" Shpërblimi i parë: 30.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 100.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 300.000.000 beli
Shpërblimi i katër: 400.000.000 beli
Shpërblimi i pestë: 500.000.000 beli
Shpërblimi i gjashtë: 1.500.000.000 beli
Shpërblimi i shtatë: 3,000,000,000 beli
Mbreti i Piratëve
Roronoa Zoro Shpatar "Gjuetar i Piratëve" Shpërblimi i parë: 60.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 120.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 320.000.000 beli
Shpërblimi i katërt: 1,111,000,000 beli
Shpatari më i fuqishëm në botë
Nami Navigatore "Vjedhëse" Shpërblimi i parë: 16.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 66.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 366,000,000 beli
Vizatimi i hartës së botës
Usopp Snajper "Mbreti i Snajperëve" Shpërblimi i parë: 30.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 200.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 500,000,000 beli
Luftëtar i guxishëm si babai i tij
Sanji Kuzhinier "Këmba e Zezë" Shpërblimi i parë: 77.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 177.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 330.000.000 beli
Shpërblimi i katërt: 1,032,000,000 beli
Të gjej "All Blue"
Tony Tony Chopper Doktor "I dashuruar pas pambukut" Shpërblimi i parë: 50 beli
Shpërblimi dytë: 100 beli
Shpërblimi i tretë: 1,000 beli
Të shëroj të gjitha sëmundjet
Nico Robin Arkeologe "Fëmija e Demonit" Shpërblimi i parë: 79.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 80.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 130.000.000 beli
Shpërblimi i katërt: 930,000,000 beli
Të gjej Rio Poneglyph që tregon historinë e vërtetë e botës, përfshirë Shekullin e Zbrazët
Franky Riparues "Cyborg" Shpërblimi i parë: 44.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 94.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 394.000.000 beli
Të krioj një anije që mund të udhëtoj rreth botës
Brook Muzikantë "Mbreti i Shpirtrave" Shpërbilimi i parë: 33.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 83.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 383.000.000 beli
Të kthehet te delfini Laboon. Në ekuipazhin e mëparshëm që ishte bëri premtin se do të kthehet pasi të kalojnë në Grand Line, por fatkeqësisht ekuipazhi i parë i Brook vdiqën.
Jinbe Timonier "Kalorësi i Detit" Shpërblimi i parë: 76.000.000 beli
Shpërblimi i dytë: 250.000.000 beli
Shpërblimi i tretë: 438.000.000 beli
Shpërblimi i katërt: 1,100,000,000 beli
Bashkëjetesa e njerëzve me banorët e nëndetit në paqe. Pasi u largua nga ekuipazhi i Linlin, ai tha se do ta ndihmojë Luffy që të bëhet Mbret i Piratëve

Flota e Madhe

Redakto

Pas mposhtjes së Doflamingo, ekuipazhi bëhet udhëheqësi i një aleance të quajtur Flota e Madhe e Kapelës prej Kashte, e cila përfshin shtatë grupe që u bashkuan me Luffy. Gjithsej prej secilit shtatë ndarje ka 5640 anëtarë, pa e numëruar anëtarët e Kapelës prej Kashte.

Emri Nofka Ekuipazhi Shpërblimi Jolly Rogers
Cavendish "Cavendish I Kalit të Bardhë"
"Princi i Piratëve"
Piratët e Bukur 330,000,000 beli Koka e kalit me kapelë të kaubojit dhe dy rapier të vendosura si kockat e kryqëzuara
Bartolomeo "Bartolomeo Kanibali" Barto Club 267.000.000 beli Kafkë e kuqe me flokë të gjelbërt (ngjajshëm me Bartolomeo) dhe poshtë është një X si një kockë e kryqëzuar
Sai Don Sai Marina Happo 210.000.000 beli Në flamur ka simbolin 八宝 (Happo)
Ideo "Kanoni Shkatërrues" Piratët e Ideos E panjohur Një kafkë normale që lidhet me dy drejtkëndësha vertikale nga të dyja anët, të cilat i ngjajnë krahëve të Ideos. Ekzistojnë tre kryqëzime përpara figurës, që tregojnë emrin e ish-grupit dhe gradën luftarake të kapitenit të tij "XXX".
Leo "Luftëtari" Piratët e Tontatta E panjohur Një kafkë normale me një gështenjë në krye së bashkue me kockat e kryqëzuara
Hajrudin Piratët e Rinj Gjigant E panjohur Një kafkë me një helmet me dy brirët dhe poashtë janë dy shpata të kryqëzuara
Orlumbus "Udhëheqës i masakrës" Flota e Madhe Yonta Maria 148.000.000 beli Një kafkë tradicionale dhe kryqëzime midis dy gjysmave të një veze.

Territoret

Redakto

Ndërsa perandorët e tjerë u treguan se fitonin territor me qëllimin për të fituar diçka për çmimin e mbrojtjes së tyre si Big Mom me ëmbëlsirat ose Kaido dhe Mjekërrziu për fuqinë dhe inteligjencën ushtarake, Kapelet e Kashtës pretendonin vetëm se mbronin ishujt e tyre të miqve dhe aleatëve të tyre.

 • Familja mbretërore e ishullit Peshk-Njeri ka shfaqur interes për ta shpallur ishullin e tyre një territor të Piratëve të Kapelës së Kashtës dhe pasi lajmi për luftën e tyre kundër Big Mom u bë publik, ata vendosën të deklarojnë se ishulli i tyre ishte nën mbrojtjen e Piratëve të Kapelës prej Kashte.
 • Luffy i njoftoi Momonosuke se nëse dikush u shkaktonte ndonjë telash, thjesht tregoji flamurin e tij dhe bëji të ditur se po zgjedhin një luftë edhe me Kapelet e Kashtës, duke nënkuptuar se Luffy po deklaron se Vendi Wano është tani nën mbrojtjen e tij.

Për më tepër, përfaqësuesi i divizionit të dytë të Flotës së Madhe të Kashtës së Kashtës, Bartolomeo mori përsipër një ishull i cili ishte nën mbrojtjen e "Flokëkuqit Shanks".

Aftësitë e ekuipazhit

Redakto

Pavarësisht se kanë një numër të vogël anëtarësh, Kapelat e Kashtës janë një ekuipazh jashtëzakonisht i fuqishëm me potencial të madh, siç u tha nga Kuzan kur i takoi për herë të parë, duke u rritur përfundimisht deri në atë pikë sa të ishte në gjendje të sfidonte dhe të tejkalonte organizatat e Shichibukai si Baroque Works, Piratët Thriller Bark, dhe Piratët Donquixote Pirates, dhe ekuipazhet e mëvonshme me kapiten nga Katër Perandorët si Piratët e Bishave dhe Piratët e Big Mom. Duke qenë se kapiteni i tyre Monkey D. Luffy është tani një Perandor, kjo i bën ata një nga katër ekuipazhet pirate më të fuqishme në botë.[3] Duhet të theksohet se kjo arritje dhe niveli i forcës dhe poshtërimit është arritur në pak më shumë se 2 vjet nga fillimi i udhëtimit të tyre.

Vetë ekuipazhi ka bërë gjëra që shumica do t'i mendonin të pamundura dhe u quajtën krejtësisht të çmendur edhe për përpjekjet për t'i bërë, por ia kanë dalë pothuajse çdo herë. Ata kanë hyrë dhe kanë sulmuar pa frikë territoret më armiqësore për të përmbushur objektivat e tyre; kjo përfshin pushtimin e kalasë së Qeverisë Botërore Enies Lobby dhe mposhtjen e forcës së tyre vrasëse mbinjerëzore CP9, depërtimin në territorin e Big Mom Totto Land dhe pjesëmarrjen në një atentat kundër saj, dhe sulmin e bastionit të Piratëve të Bishave në Onigashima në kombin e mbyllur të Wano. për të mposhtur Kaidon dhe forcat e tij, si dhe Big Mom. Në të gjitha këto ekspedita, ata luftuan me forcat ushtarake që numëronin në dhjetëra mijëra, si dhe me flota të mëdha, duke përfshirë "Buster Call" të Marinsave, një forcë sulmi e krijuar për të asgjësuar ishuj të tërë. Fushatat e tyre kundër Shichibukai dhe Katër Perandorëve kanë tërhequr vëmendjen e Pesë Pleqve që qeverisin publikisht Qeverinë Botërore dhe kanë bërë që ata të etiketohen si kërcënime për ekuilibrin e botës; pas fitores së tyre ndaj Kaidou dhe Big Mom, ata e zhytën botën në një nivel kaosi shumë pak ose aspak precedent.

Kapelat e Kashtes gjithashtu përdorin shkencën si një pasuri. Një anëtar nuk është vetëm një mjeshtër i anijeve, por një shpikës i shkëlqyeshëm me një trup kibernetik[4] që ka një grup të gjerë armësh dhe një fuqi të jashtëzakonshme që i lejojnë atij të luftojë kundërshtarët me aftësi fizike çnjerëzore në tokë të barabartë, navigatorja e tyre ka një staf që mund të kontrollojë motin, snajperi i tyre është një inxhinier shumë i aftë, i aftë të kombinojë shumë lloje teknologjish në një armë të vetme për veten e tij dhe anëtarët e ekuipazhit të tij dhe kuzhinieri i tyre vesh një kostum bastisjeje të krijuar nga Germa 66 i avancuar teknologjikisht që i jep atij fuqinë e padukshmërisë.[5]

Fati i mirë ka luajtur gjithashtu një rol në sukseset e Kapelave të Kashtës deri në këtë pikë, megjithëse pasuria e përmendur nuk është gjithmonë për shkak të rastësisë së pastër; në disa raste, Kapelet e Kashtës janë ndihmuar nga ardhja e një lidhjeje të papritur, ose padashur kanë bërë gjëra në të kaluarën që i ndihmojnë në të ardhmen. Një shembull i të parës ishte kur kryekomandant Bartholomew Kuma i shpëtoi ata nga disfata e sigurt në Sabaody duke i transportuar në ishuj të ndryshëm, ndërsa një shembull i të dytës ishte kur Kapelet e Kashtës shkaktuan padashur një Tamatebako të ngarkuar me eksploziv që të dërgohej në Big Mom; gjoksi do të vazhdonte të shpërthente ndërsa ekipi i rikthimit të Sanji ishte i rrethuar nga Piratët e Big Mom, duke u mundësuar kështu të shpëtonin. Një shembull tjetër i pasurisë së pashpjegueshme që ndodhi ishte kur Going Merry mbërriti në Lobby Enies, në dukje i vetëm, për të ndihmuar Kapelet e Kashtës të shpëtonin nga Buster Call në udhëtimin e tij të fundit.

Një dëshmi e reputacionit të ekuipazhit në mbarë botën është se Demaro Black dhe Ekuipazhi i rrejshëm i Kapelës prej Kashte ishin në gjendje të përdornin me sukses emrin dhe imazhin e ekuipazhit për të grumbulluar një numër të madh ndjekësish të fuqishëm që përfshinin Super Rookies, dhe veprimet e tyre tërhoqën menjëherë vëmendjen e marinsat. Pasi kuptoi se ekuipazhi ishte i përbërë nga mashtrues, Sentomaru përqeshi forcën e Black dhe njerëzve të tij në krahasim me Kapelet e Kashtës, duke treguar një nivel respekti për ekuipazhin pavarësisht armiqësisë së tij me ta.

Një nga dëshmitë më të spikatura të forcës së tyre është se ata janë ekuipazhi i vetëm i njohur ku çdo anëtar i vetëm ka një dhuratë në kokë. Të mirat e kombinuara të Kapelave të Kashtës në dhjetë anëtarët e tyre janë të barabartë me 8,816,001,000 beli, duke dëshmuar se sa të rrezikshme i sheh qeveria botërore.

Aftësitë luftarake

Redakto

Pavarësisht nga madhësia e tyre e vogël e ekuipazhit, anëtarët e Kapelës së Kashtës janë të gjithë luftëtarë të arrirë në shkallë të ndryshme, secili anëtar ka arritje dhe fitore të dukshme mbi kundërshtarët famëkeq të fuqishëm. Ata kanë luftuar kundër ushtrive të shumta që numërojnë në mijëra dhe zakonisht kanë dominuar trupat e tyre të rënkuara të këtyre ushtrive, siç tregohet në betejat e tyre në Lobin Enies (kundrejt 10,000 marinarëve),[6] Ishulli Peshk-Njeri (kundër 100,000 Piratëve të Rinj Peshk-Njeri),[7] dhe Onigashima (kundër 30,000 Piratëve të Bishave).[8]

Luffy, Zoro dhe Sanji u quajtën nga disa anëtarë të ekuipazhit si Treshja Përbindëshe për aftësitë e tyre mbinjerëzore. Monster Trio zakonisht vepron si pararoja kundër armiqve të fuqishëm dhe mbron anëtarët e tjerë të ekuipazhit në situata të rrezikshme. Gjatë betejave të mëdha, ata tentojnë të luftojnë armiqtë më të fortë në anën e kundërshtarit. Luffy ka qenë përgjegjës kryesor për mposhtjen e kapitenëve të ekuipazheve, drejtuesve të organizatave ose çdo kundërshtari tjetër të fuqishëm. Zoro dhe Sanji, ndërkohë, në përgjithësi kanë luftuar me vartësit kryesorë të kapitenëve të armikut dhe armiqve të tjerë kundërshtarë.

Robin, Franky, Brook dhe Jinbe nuk janë njohur si anëtarë të nëngrupeve më të forta ose më të dobëta të ekuipazhit, me të katër ata që tregojnë se janë luftëtarë të fuqishëm të aftë për të mposhtur lehtësisht grupe luftëtarësh dhe për të sfiduar oficerët e rangut më të ulët të grupeve armike. Së fundmi, Robin, Franky dhe Jinbe kanë mundur të vetme anëtarët e Tobiroppo (Black Maria, Sasaki dhe Who's-Who respektivisht) të cilët janë oficerë me reputacion të lartë të Piratëve të Bishave që renditen më poshtë vetëm All-Stars dhe vetë Kaidou. Bëra të tjera të dukshme të kryera nga ky grup përfshijnë Brook duke sfiduar Big Mom në luftime të vetme dhe, megjithëse u rrëzua, u njoh për një luftë të vendosur, si dhe Jinbe duke mposhtur Shichibukai Gecko Moria gjatë Luftës së Samitit të Marineford. Disa nga këta anëtarë madje kanë mposhtur oficerë të shumtë dhe nënpunës të fuqishëm si Senor Pink kundër Franky dhe Yama kundër Robin.

Tre luftëtarët e poshtëm, Nami, Usopp dhe Chopper quhen Treshja e Dobët. Ndryshe nga Treshja Përbindëshe, Treshja e Dobët janë shpesh më hezituesit për të marrë pjesë në luftime dhe për të shprehur në mënyrë kolektive frikën e tyre përballë vendeve të frikshme ose armiqve, përveç nëse dora e tyre është e detyruar ose ata i konsiderojnë veprimet ose fjalët e armiqve të tyre mjaftueshëm të pafalshme. të duan të ndërmarrin veprime. Pavarësisht nga kjo, ata shpesh janë përfshirë në betejat më të mëdha të Kapelave të Kashtës me grupet armike, me Nami që ka mundur agjenten të Baroque Works Miss Doublefinger, agjenten e CP9 Kalifa dhe Tobiroppo Ulti (duke i mundur të dy të parët i vetëm), Usopp duke mundur një nga Katër Misteriozët e Piratëve Thriller Bark Perona dhe oficeren speciale e Piratëve Donquixote Sugar, Chopper duke rrahur agjentin CP9 Kumadori dhe Usopp dhe Chopper së bashku duke mposhtur agjentët Mr. 4 dhe Miss Merry Christmas; Madje Chopper luftoi kundër Queen të All-Star dhe ka arritur ta sfidojë fizikisht për një periudhë të shkurtër.

Të gjithë anëtarët e Treshes Përbindëshe posedojnë Haki, me Luffy dhe Zoro që zotërojnë të tre llojet dhe arrijnë aplikacione të avancuara. Jinbe gjithashtu posedon Ambicien e Armatimit dhe Vëzhgimit në të cilat ai është mjaft i aftë, dhe pavarësisht vendosjes së tij në Treshen e Dobët, Usopp ka zgjuar Ambicien e Vëzhgimit të cilin ai e ka përdorur për të ndihmuar në snajperimin e tij.

Rritja e forcës së Kapelave të Kashtës gjatë udhëtimit të tyre shpesh është shënuar nga inovacioni i tyre i vazhdueshëm i aftësive dhe mjeteve të tyre ndërsa zhvillojnë teknika të reja për të sfiduar më mirë kundërshtarët vazhdimisht më të fortë që takojnë. Katër anëtarë të ekuipazhit kanë aftësi të Frutit të Detit: Luffy, Chopper, Robin dhe Brook. Luffy ka zgjuar frutin e tij dhe ka përdorur ndryshimin e trupit të tij në një larmi të madhe mënyrash krijuese për të adoptuar forma të reja që rrisin fuqinë e tij dhe aftësitë luftarake. Chopper ka përdorur intelektin e tij shkencor për të shkuar përtej tre formave standarde të një përdoruesi të Zoan, duke e zhvendosur trupin e tij në forma të shumta luftarake. Robin dhe Brook kanë demonstruar të dy zhvillim të rëndësishëm të avancuar të aftësive të tyre Paramecia, me Brook që zbuloi metodat e përdorimit të frutave të tij në betejë, kur më parë mendohej se nuk kishte aftësi luftarake. Nami, Usopp dhe Franky, të cilët përdorin armë dhe makineri speciale në luftime, kanë përmirësuar vazhdimisht mjetet e tyre në mënyrë që të lëshojnë teknika më të fuqishme, efektive dhe krijuese.

Kuriozitete

Redakto
 • Ekuipazhi i Kapelës prej Kashte është i vetmi ekuipazh ku secili anëtar ka shpërblim në kokat e tyre.
 • Të gjithë anëtarët e ekuipazhit kanë humbur dikë që e donin: Luffy humbi një nga vëllezërit e tij; Zoro humbi rivalin dhe mikeshën e tij, Nami humbi nënën e saj birësuese; Usopp humbi nënën e tij; Sanji humbi nënën e tij dhe më vonë kuzhinierët e tij të tjerë nga Orbita; Chopper humbi figurën e babait të tij; Robin humbi nënën e saj, civilizimin e saj dhe shokun e saj Jaguar D. Saul; Franky humbi mentorin e tij; Brook humbi kapitenin e tij dhe më vonë ekuipazhin e tij; Jinbe humbi kapitenin, vëllain dhe mikun e tij, Fisher Tiger.
 • Në mangën Rurouni Kenshin, një bombë ishte e dizajnuar me Jolly Roger të ekuipazhit.
 • Në vëllimin e gjashtë të serisë së romanit grafik "Scott Pilgrim", Jolly Roger i ekuipazhit shfaqet në një pikturë të një anije në një festë.
 • Në kapitullin e fundit të Naruto, autori, Kishimoto, vizatoi Jolly Roger e Kapelës prej Kashte në shiritin e Narutos në statujën e Hokageve në skenën finale si homazh për One Piece. Në anën tjetër, në kapitullin 766, Oda vizaton Luffy duke ngrënë ramen (ushqimin e preferuar të Narutos) me Chopper në kokën e tij dhe Nami duke veshur si kamariere me dizajnin e simbolit të Konohagakures. Një dhelpër e vogël me veshjen e Narutos pa mëngë dhe duke ngrënë ramen. Një tjetër personazh shfaqet, por fytyra e tij është e mbuluar nga Nami, sidoqoftë bazuar në veshjen e tij, nënkuptohet se mund të jetë Naruto Uzumaki.[9]
 • Ekuipazhi u shfaq në videon muzikore të Arashi, A-ra-shi: Reborn, ku ata u shpëtuan nga ekuipazhi nga një ishull i shkretë, dhe festa me ta para se të dy grupet të preformonin këngën.

Referime

Redakto
 1. ^ One Piece Kapitulli 212 dhe Epizodi 127
 2. ^ One Piece Kapitulli 1058
 3. ^ One Piece Kapitulli 1053
 4. ^ One Piece Kapitulli 598 dhe Epizodi 517
 5. ^ One Piece Kapitulli 931
 6. ^ One Piece Kapitulli 377 dhe Epizodi 265
 7. ^ One Piece 635 dhe Epizodi 555
 8. ^ One Piece Kapitulli 1003 dhe Epizodi 1018
 9. ^ "Why Kishimoto draw One Piece symbol in the last chapter of Naruto?" (në anglisht).