Charlotte Linlin (シャーロット・リンリン, Shārotto Rinrin) e njohur si Big Mom (Nëna e Madhe) është pirate dhe një nga perandorët. Ajo sundon mbi vendin e saj Totto si mbretëreshë, ku qëllimi i saj është të mbledh të gjithë racat e botës dhe të jetojnë në paqe së bashku pa përjetuar diskriminim apo segregacion. Dekada më parë para se të formoj ekuipazhin e saj, Big Mom ishte pjesë e ekuipazhit legjendar Piratët e Rocks. Ajo dhe ekuipazhi i saj kanë formuar aleancë me perandorin Kaido dhe me ekuipazhin e tij, Piratët e Bishave.

Personaliteti

Redakto

Si fëmijë, ajo ishte person e zemërgjerë. Në moshën pesë vjeçare, ajo u përpoq t'i ndihmonte njerëzve, por edhe kafshëve. Megjithatë, qëllimet e saj dashamirëse përfunduan me rezultate të rrezikshme për shkak të forcës së saj tmerruese dhe thjeshtësisë së pafajshme, pasi ajo goditi një arush që ishte duke gëlltitur një ujk, duke e vrarë atë aksidentalisht në proces.

Pavarësisht moshës së saj, Linlin ka tendenca fëminore. Pasi kapi Brook, Linlin këndoi dhe përkëdheli skeletin e gjallë dhe e çoi Brookun me vete për të fjetur natën si një arush me pelush dhe qau në mënyrë histerike kur mendoi se Brook kishte vdekur. Kur fotoja e Nënës Carmel u thye dhe kjo bëri Linlinin të qaj si një foshnje dhe kujtoi të kaluarën e saj kur Nëna Carmel u zhduk, duke pyetur përse Carmel e la atë.

Ajo është jashtëzakonisht e pangopur ku ëmbëlsirat janë të preferuarat e saj. Ajo i pëlqen ëmbëlsirat deri në atë shkallë ku mund ta shkatërroj një ishull nëse nuk i shpërndajnë, siç ndodhi me Ishullin e Njerëzve-Peshq pasi nuk mundën të paguajnë 10 ton të ëmbëlsirave çdo muaj.[1]

Big Mom është gjithashtu jashtëzakonisht egoiste dhe e fiksuar për pushtet; martesa e saj e Puding me Sanji ishte vetëm për hir të përfitimit të teknologjisë së përparuar luftarake të Germa 66, një proces që ajo është e gatshme të përsërisë me të gjithë fëmijët e saj në mënyrë që të forcojë ekuipazhin e saj.

Gjatë ardhjes së saj në Vendi Wano, ajo ra në oqean gjë që shkaktoi humbjen e kujtesës. Ndërsa ishte në këtë gjendje, personaliteti i saj iu rikthye asaj të fëmijërisë së saj, duke u bërë shumë më miqësore dhe e këndshme, duke falënderuar Tsuru për ushqimin që i dha asaj, dhe duke qenë mirënjohës ndaj njerëzve të varfër të qytetit Okobore për faktin se ishin të këndshme për të, pavarësisht se në pamundësi për t'i dhënë asaj më shumë ushqim. Edhe pangopësia e saj duket se është zvogëluar: ndërsa ajo është akoma e prirur për dhunë kur mohohet ushqimi që dëshiron (siç shihet kur ajo sulmoi me zemërim Queen dhe Luffy pasi nuk mori oshiruko që dëshironte), ajo është shumë më e vëmendshme ndaj të tjerëve, pasi ajo dëshironte që oshiruko jo vetëm për veten e saj, por ta ndaj me njerëzit e qytetit Okobore.

Aftësitë dhe fuqitë

Redakto

Big Mom është një nga katër piratët më të fuqishëm në botë.[2] Si anëtareja e vetme femër, kjo e bën në mënyrë efektive Big Mom një pirate të vetme më të fuqishme në botë. Pesë Pleqtë kanë deklaruar se ajo është një nga njerëzit e paktë të aftë për të ndaluar Mjekërrziun.[3] Kur perandori Kaido, i njohur si krijesa më e fortë në botë, kërcënoi se do ta vriste nëse ajo vinte në territorin e tij, Big Mom thjesht e ftoi atë të provonte dhe tha që ai nuk do të ishte në gjendje ta mashtronte atë. Edhe ekuipazhi i Kapelës prej Kashtes, duke njohur fuqinë e saj, pranojnë se ata do të mposhten lehtë nëse luftojnë nga pakujdesia. Të gjithë piratët përfshirë edhe fëmijët e saj kanë frikë nga ajo kur ajo zemërohet.

Pothuajse të gjithë, përfshirë edhe fëmijët e saj, janë treguar se i frikësohen asaj. Ironikisht, kjo frikë e bën Big Mom më të fortë për shkak të natyrës së fuqive të saj të frutit të detit. Ardhja e Big Mom gjatë një beteje midis ekuipazhit të saj dhe Piratëve të Diellit dhe Germa 66 solli një ngushëllim të madh për ekuipazhin e saj, duke treguar se prania e saj ka të ngjarë të kthejë valën e betejës në favor të tyre. Pasi rifitoi kujtesën e saj, Big Mom ishte në gjendje të trembte Queen e Piratëve të Bishave, madje duke pranuar se ai nuk kishte një shans në betejë kundër saj, pavarësisht se e kishte sfiduar kur ajo ishte gjatë humbjes së kujtesës më herët. Edhe pasi u kap dhe u mbajt nga zinxhirët Kairōseki dhe u mbajt nën vëzhgim të Tri Fatkeqësive të Piratëve të Bishave, ekuipazhi vazhdoi të ushqejë atë me ëmbëlsira për ta mbajtur atë në një humor të mirë, ndërsa vazhdimisht kishte frikë nga prania e saj.[4]

Ajo ka forcë fizike mbinjerëzore të jashtëzakonshme, të demonstruar nga aftësia e saj për të ngjitur ndërtesa të larta, pavarësisht nga madhësia e saj masive, duke hedhur grushta me fuqi të jashtëzakonshme shkatërruese dhe duke hedhur Prometheus me forcë ekstreme duke përdorur vetëm me një krah.

Big Mom gjithashtu posedon qëndrueshmëri të jashtëzakonshme mbinjerëzore për shkak të lëkurës së saj jashtëzakonisht të ashpër, duke u krahasuar nga Sanji dhe Capone Bege në një tullumbace hekuri. Ajo është në gjendje të shkatërrojë qytete, të zhytë anije dhe t'i rezistojë topat e zjarrit dhe armë pa marrë një lëndim të vetëm. Thuhet se asnjë armë nuk mund të shpojë lëkurën e saj. Megjithatë, ajo humb fortësinë e saj krejtësisht kur ajo është në një krizë psikologjike, si kur fotografia e Nënës Carmel u shkatërrua deri në atë pikë që vetëm duke rënë në gjunjë e saj mund të bëjë që ajo të rrjedh gjak.[5]

Përkundër forcës së jashtëzakonshme të Big Mom si Yonko, dobësia e saj më e madhe është gjendja e saj mendore. Kurdoherë që të hyjë në sëmundjen e saj të mallkuar, ajo do të veprojë e egër dhe jashtë kontrollit, duke rrezikuar të gjithë përreth saj, përfshirë aleatët e saj, dhe duke mos qenë në gjendje të mendojnë ose të veprojnë në mënyrë racionale deri sa të marrë ushqimin që po dëshiron. Në mënyrë të ngjashme, nëse portreti i Nënës Carmel është i dëmtuar në çfarëdo mënyre, Big Mom do të pësojë një avari mendore, duke rënë në gjunjë dhe duke qarë ndërsa bëhet plotësisht e pavëmendshme për gjithçka rreth saj, edhe kur kërcënohet, siç shihet gjatë përpjekjes së vrasjes së Bege.

Në moshën gjashtë vjeçare, shpërblimi i parë eLinlin ishte 50,000,000 beli, duke nënkuptuar që edhe në këtë kohë ajo konsiderohej një kërcënim i vërtetë. Kjo shpërblim u rrit më vonë së paku në 500,000,000 beli[6] dhe si një Yonko, shpërblimi i saj shkoi në 4,388,000,000 beli.[7]

Fruti i Detit

Redakto

Big Mom ka marrur frutin e shpirtit pas vdekjes së përdorueses së hershëm Carmel, një lloj i Paramecia që i lejon asaj të manifestojë shpirtin e kujtdo që prek në një substancë eterike. Ajo mund ta rrëmbejë këtë substancë dhe ta nxjerrë atë nga viktima, duke hequr jetëgjatësinë e tyre me një sasi të zgjedhur të saj dhe duke e zhytur në vetvete. Nëse merret në një numër të mjaftueshëm, ajo do të vrasë viktimën. Sidoqoftë, kjo aftësi nuk ka asnjë efekt për këdo që nuk i frikësohet asaj ose vdekjes, pasi Big Mom nuk ishte në gjendje të largonte jetëgjatësinë e Jinbe, sepse ai nuk tregoi frikë.

Ajo mund t'i fusë shpirtrat e korrur në gjëra jo të gjalla në mënyrë që t'u japë atyre jetë ose në kafshë, në mënyrë që t'u japë atyre aftësi njerëzore. Këto krijesa janë quajtur Homies. Kjo e bën fuqinë e saj të ngjashme me frutin e hijes. Sidoqoftë, ndryshe nga përdoruesi i frutit të hijes, ajo nuk mund t'i fusë shpirtrat në kufomat e vdekura ose trupin e një njeriu tjetër. Ajo gjithashtu mund të krijojë mishërime të shpirtit të saj që do të përfundojnë detyrën e mbledhjes së shpirtrave.

Me fuqitë e saj të frutit të detit, Big Mom përdori fragmente të shpirtit të saj për të krijuar tre Homies të veçanta që janë shumë më të fuqishme se ato të krijuara me shpirtrat e njerëzve të tjerë: Zeusi, një re që ajo thërret me dorën e majtë; Prometeu, një diell që ajo e thërret me dorën e djathtë; dhe Napoleoni, një bicorne që ajo vesh mbi kokë. Zeusi dhe Prometeu lejojnë që Big Mom të lëshojë flakë jashtëzakonisht të fuqishme dhe vetëtimë, dhe gjithashtu mund të kombinojë fuqitë e tyre për të manipuluar motin dhe për të krijuar stuhi masive si një manifestim i tërbimit të pandalshëm të Big Mom. Ajo gjithashtu mund të përdorë Zeusin për të fluturuar me shpejtësi të lartë. Napoleoni mund t'i transmetojë informacionet e marra nga vendet e tjera te Big Mom, dhe gjithashtu përmban një teh të tërhequr që mund të përdorë për të sulmuar vetë dhe që Big Mom të përdorë në luftime. Asnjë prej tyre ende nuk ishin në gjendje t'i rezistonin goditjeve të fuqishme të Napoleonit, pasi madje Jinbe u mposht nga tehja, pavarësisht se u mbrojt me Ambicien e Armatimit. Napoleoni gjithashtu mund të përfshihet në flakët e Prometeut për të rritur fuqinë e tij të sulmit.

Sidoqoftë, pas ngjarjeve nê Ishullin Whole Cake, Zeusi u kap nga Nami dhe u shndërrua në shërbëtorin e saj, duke mohuar Big Mom qasjen në një nga tre armët e saj më të fuqishme.

Haoshoku Haki

Redakto

Big Mom posedon Ambicien e Pushtimit. Ajo u pa për herë të parë duke e përdorur atë në martesën e Sanji dhe Pudding për të rrëzuar një burrë kur e pyeti lidhjen e saj me Nënën Carmel. Kur u shkatërrua portreti i saj i Carmel, Big Mom e shqetësuar përdori Ambicien e Pushtimit, e cila, së bashku me ulërimat e saj të zëshme, i paaftësoi shumicën e mysafirëve të ahengut.

Kur ajo u përplas me Kaido, përleshja shkaktoi valë tronditëse dhe ndau qiellin në dysh.

Busoshoku Haki

Redakto

Big Mom ka një zotërim të gjerë të Ambicies së Armatimit. Duke forcuar krahun, ajo bllokoi me lehtësi Kong Gun të Luffy në formën e tij Bounceman me vetëm një krah, një goditje mjaft i fuqishëm për të thyer mbrojtjet e fuqishme të bazuara në Haki të përdoruesve shumë të aftë të Ambicies së Armatimit si Doflamingo, Cracker dhe Katakuri.

Kuriozitete

Redakto
 • Së bashku me Kaido, kur Big Mom u përmend nga Garp fytyra e saj ishte ndryshje nga ajo që është tani.
 • Ajo morri shpërblimin e parë në moshën 6 vjeçe, duke u bërë personi më i ri që morri shpërblim në kokën e saj.
 • Ajo ka emrin e njëjtë e të dy pirateve Charlotte Badger dhe Charlotte de Berry, edhe pse Charlotte është emri i tyre i dhënë.
 • Ndërsa Piratët e Big Mom, dhe Vendi Totto në tërësi, duken shumë të frymëzuar nga përrallat dhe trillimet fantastike, Big Mom në veçanti ndan tipare me disa personazhe nga romani i Lewis Carroll, Aventurat e Lizës në Botën e Çudirave.
  • Mbretëresha e Zemrave me egoizmin e tyre ekstrem, tundimet e shkurtra, paraqitjet e tyre të ngjashme (të trashë, hundë bulboze dhe një buzë shumë të gjerë), përmasat anormale dhe mënyrën e veshjes së tyre. Ata të dy gjithashtu sundojnë mbi mbretëritë e tyre të çuditshme me grushta hekuri dhe kanë prirjen të porosisin dekretimin e të tjerëve.
  • Kapelabërësi me obsesionin e tyre me ahengjet e çajit dhe intolerancën për ata që vijnë vonë.
  • Dukeshën me ndryshimet e humorit të tyre të çmendur, kokën e tepërt, fytyrën e shëmtuar dhe duke trajtuar fëmijët e tyre dhe këdo tjetër që ata i shohin si të nënshtruar ndaj tyre në mënyra të përshtatshme vetëm për veten e tyre.
 • Gjatë tërbimit të Big Mom përmes Sweet City për shkak të mallkimeve, ajo u ngjit në një kullë, zhurmoi dhe tundi dorën tjetër në zemërim, kjo është e ngjashme me veprimet e famshme të King Kong.
 • Statusi i Big Mom si Mbretëresha e vendit të saj mund të nënkuptojë nga fakti se Mbretëresha është pjesa më e fuqishme në shah.

Referimet

Redakto
 1. ^ One Piece Anime - Kapitulli 651 dhe Epizodi 571
 2. ^ One Piece Kapitulli 432 dhe Epizodi 324
 3. ^ One Pice Kapitulli 594 dhe Epizodi 511
 4. ^ One Piece Kapitulli 951
 5. ^ One Piece Kapitulli 859
 6. ^ One Piece Kapitulli 868 dhe Epizodi 838
 7. ^ One Piece Kapitulli 957