Piratët e Bishave (百獣海賊団 Hyakujū Kaizokudan) është një ekuipazh i fuqishëm udhëhequr nga një nga katër perandorët Kaido. Ata janë të vendosur në Vendin Wano, me seli në Onigashima.

Për njëzet e pesë vitet e fundit, ekuipazhi konsolidoi fuqinë e tij në Wano, të cilin ata e pushtuan përmes një aleance me shogunin e vendit, Kurozumi Orochi. Në kohën e tanishme, Piratët e Bishave kanë hyrë në një aleancë të re me Piratët e Big Mom, një tjetër ekuipazh i Perandorit, me qëllim për të pushtuar botën; këto plane, sipas "Projektit të Ri Onigashima" të Kaidos, përfundimisht panë që Orochi të konsiderohej i panevojshëm dhe u vra pabesisht nga Kaido gjatë Festivalit të fundit të Zjarrit.[1][2]

Jolly Roger

Redakto

Jolly Roger e ekuipazhit është një kafkë në mes të një pjese të kockave të kryqëzuara (të ngjashme me flamurin e Piratëve të Mjekërrziut). Kafka ka brirë të ngjashëm me Kaidon, dhe ka dy forma që i përkasin kafkës.[3]

Organizata

Redakto

Kaido ka kontroll të plotë mbi ekuipazhin. Ai është dukshëm shumë më i madh se një qenie njerëzore e zakonshme dhe ka frikë nga shokët e tjerë të ekuipazhit për shkak të devijimeve të tij të dehur dhe të lëkundjeve të jashtëzakonshme të humorit. Shumica e vartësve të tij vishen të ngjashëm me barbarët dhe luftëtarët e vikingëve, të veshur me armatime të tilla si helmeta, rripa, gëzof dhe mantel me pendë, shpata, dorashka, pantallona të gjata dhe çizme. Gjoksat e tyre, megjithatë, përgjithësisht janë lënë të zbuluara; një përjashtim, është e panevojshme të thuhet, është Ginrummy, e cila, ndërsa veshur pak në përgjithësi, ka parzmore metalike. Ashtu si gjenerali i tyre i skajshëm, pothuajse çdo anëtar i vetëm i Piratëve të Bishave mban një copë zbukuruese të brirëve të kafshëve, apo posedon brirë aktual të kafshëve, ndërsa të tjerë kanë edhe dhëmbë ose tipare të tjera të kafshëve dhe një sasi të madhe të flokëve sportive të ekuipazhit që është një kombinim i gjatë, i egër ose i rrjedhshëm.

Ekuipazhi përmban një numër masive; Kaido si komandant i përgjithshëm është në krye duke mbajtur dominimin e plotë mbi të gjithë. Direkt poshtë tij renditen tre oficerët e tij ekzekutivë (All-Stars ose "Fatkeqësitë") të cilëve u përgjigjen një numër i madh oficerësh të rangut të dytë (Shinuchi) që drejtohen nga disa të zgjedhur (më i forti prej tyre, i quajtur Tobiroppo) , me gradat e poshtme të përbëra nga legjione të gradave dhe skedarëve, të cilat janë grupuar më tej në tre divizione: Gifters afërsisht 500 "elitë" (të gjithë u dhanë kompetenca të frutave artificiale Zoan në përpjekjet e Kaido për të krijuar ekuipazhin më të fortë në botë të përbërë nga përdoruesit e frutave të detit), Pleasures (ata që nuk kanë arritur të fitojnë aftësi nga ngrënia e frutave artificial të Zoan-it), dhe së fundmi këmbësorët e nivelit më të ulët (dhe me sa duket më të shumtët), Waiters. Numbers (imitimet artificiale të racës gjigande antike) janë edhe një grup tjetër i veçantë, megjithëse sa saktësisht, nëse ato fare mirë, ato përshtaten në hierarki është e panjohur.

Tre ekuipazhet të udhëhequr nga piratët e Gjeneratës më e Keqe: Piratët e Drake, Piratët On Air dhe Piratët Hawkins - në një moment kanë qenë vartës të Piratëve të Bishave, me X Drake[4] dhe Basil Hawkins[5] që shërbejnë si Shinuchi (Drake më parë ashtu, dhe duke qenë gjithashtu një nga Tobiroppo, të cilët llogariten të paktën dy ish-kapitenë të tjerë pirate midis tyre), dhe Apoo duke vepruar si një "informator".[6]

Piratët e Bishave ndjekin një sistem meritokracie të bazuar në forcë, ku anëtarët e ekuipazhit do të renditen më lart, aq më e madhe aftësia e tyre luftarake. Është e mundur, madje edhe e inkurajuar, në mesin e tyre të sfidojnë ata që mbajnë një post më të lartë se ata për ta marrë atë prej tyre; kjo tregohet me Tobiroppo, i cili, me pëlqimin e Kaidos, mund të luftojë një All-Star që vepron dhe, në rast fitore, të zërë vendin e tij. E kundërta vlen gjithashtu, ku veçanërisht gradat e sipërme mund të kërkojnë të eleminojnë ata të renditur poshtë tyre nëse ndjehen si të tillë, siç tregohet me Queen duke shprehur qëllimin e tij për të vrarë një nga Tobiroppo dhe për të krijuar një vend të hapur (megjithëse kjo rezultoi në të jetë për shkak të tradhtisë së Drake). Si rezultat i këtij sistemi, gjenerohet një ajër me armiqësi shumë të plotë në ekuipazh, veçanërisht midis të moshuarve, ku ata të të njëjtit rang mund ta shohin veten si rivalë ose ata që ndryshojnë në gradë mund të kërkojnë të vrasin (dhe të zëvendësojnë) një një tjetër. Disa mund të mos tregojnë interes për t'iu përgjigjur eprorëve të tyre për shkak të shikimit të tyre si thjesht pengesa për qëllimet e tyre për t'u ngjitur në radhët e tyre.

Aleancet

Redakto

Për më shumë se dy dekada, Piratët e Bishave punuan ngushtë me Kurozumi Orochi dhe qeverinë e tij në Wano, duke ndihmuar në zbatimin e sundimit të tij shtypës; Orochi mburrej se nuk kishte frikë nga askush, madje as nga Qeveria Botërore, me Kaido që e mbështeste atë.[7] Disa nga forcat e Kaidos, nga Waiters te Gifters, u gjetën të stacionuara dhe punonin në të gjithë Wano përkrah samurait të Orochi, p.sh. duke ruajtur, monitoruar dhe administruar përgjithësisht qytete, dhe ndërmorin veprim agresiv kundër kujtdo që kundërshtonte publikisht ose thjesht fliste keq për shogun. Për më tepër, ishin Piratët e Bishave ata që drejtuan kampet e punës së Udon, ku mijëra nga ata që ishin fajtorë për rebelim kundër Orochi u mbajtën deri në çlirimin e tyre. U tregua se Piratët e Bishave mund të porositeshin direkt nga Orochi ose të kërkohej ndihmë nga aleatët e shogun, treguar kur "Kyoshiro" kërkoi që Queen të dërgonte vrasës pasi dikujt që kishte sfiduar Familjen Kyoshiro. Disa Piratët e Bishave u postuan përgjithmonë në Kryeqytetin e Luleve për të ndihmuar Orochi megjithatë e pa të arsyeshme.

Përmes aleancës së tyre me shogunatin Kurozumi, Piratët e Bishave kanë arritur të gëzojnë akses të plotë në burimet e mëdha natyrore të Wano (p.sh. depozitat e saj xeherore) me të cilat ata kanë armë me cilësi të lartë, përfshirë ato me bazë Kairǒseki, të prodhuara në masë në fabrikat e ngritura në të gjithë vendin. Armët eksportoheshin fillimisht në këmbim të importit masiv të frutave SMILE të prodhuara nga Doflamingo (përveç Qeverisë Botërore duke përdorur ndërmjetësimin e ish-blerësve të Shichikubai për të marrë qasje në armatimet e përmendura), dhe ishte kjo tregti e jashtme që lejoi Kaido për të ruajtur fuqinë dhe sundimin e tij luftarak në Botën e Re; kështu, Doflamingo ishte partneri më thelbësor i tregtisë së Kaidos dhe anasjelltas.

Me ardhjen e Piratëve Big Mom (edhe pse fillimisht ishin kundër njëri-tjetrit), Kaido publikoi aleancën e tij në Festivalin e Zjarrit. Kjo shkaktoi prishjen e aleancës mes Kaidos dhe Orochi, duke e ekzekutuar këtë të fundit dhe deklarimin e tij "Projekti i Ri Onigashima". Ky projekt do të shihte Piratët e Bishave duke kapur kontrollin e plotë mbi Wano për ta bërë atë një "perandori piratësh" të paligjshme (një parajsë për piratët, fëmija i Kaidos, Yamato do të ishte shogun i ri), kjo për t'u përgatitur për një luftë botërore në të cilën Piratët e Bishave do të luftonin së bashku me Piratët e Big Mom, do të kërkonin të merrnin Armët e Lashtë për t'u përdorur në luftën në fjalë dhe në fund të fundit do të përpiqeshin të merrnin vetë One Piece. Në proces, Kaido u dha ndjekësve të Orochi ultimatumin për të marrë anën e piratëve ose për t'u vrarë, duke i çuar ata menjëherë duke u zotuar për besnikërinë e tyre ndaj Kaido.[8]

Në përgjithësi, forcat fillimisht nën Orochi numërojnë rreth 10,000 - 5,000 samurai dhe 5,000 ninxha - duke bërë gjithsej prej 30,000 njerëz kur ata dhe Piratët e Bishave janë mbledhur plotësisht së bashku dhe pas vrasjes së Orochi dhjetë mijë u zotuan për besnikëri ndaj Kaidos.

Struktura e ekuipazhit

Redakto

All-Stars

Redakto

All-Stars (大看板 Ōkanban) janë oficerë ekzekutiv, duke mbajtur rang të lartë, i dyti në komandë pas Kaidos, në ekuipazh.

Tre piratët që mbajnë këtë pozitë — Jack, Queen dhe King — njihen si Fatkeqësi (災害 Saigai), për epitetet e tyre përkatëse që secila i përgjigjet një lloji fatkeqësie. Jack quhet "Thatësira" për shkatërrimin e tij të përgjithshëm që bën që çdo tokë që ai shkatërron, të duket sikur vuante nga një thatësirë. Queen quhet "Murtaja" për ekspertizën e tij në armatimin e sëmundjeve. King quhet "Zjarri" sepse ai duket se është i aftë të gjenerojë zjarr nga trupi i tij përmes mënyrave të panjohura. Në përputhje me statuset e tyre, treshja ka shpërblime tepër të larta në kokat e tyre mbi 1 miliardë.

Jack, Queen dhe King kanë ngrënë fruta Zoan të lashtë, që i lejon ata të transformohen në mamuth, brakiozaur dhe pteranodon.

Ndërsa Queen është njeri, Jack ësht njeri-peshk dhe King është nga një fis i panjohur që ndryshe mendohet të jetë e zhdukur.[9] Ashtu si vetë Kaido, All-Stars shquhen për përmasat e tyre, duke e bërë xhuxh mesataren e njeriut; Luftimi i parë i Luffy me Kaido bëri që disa nga Piratët e Bishave të supozonin se ai do të kishte madhësi të ngjashme me një All-Star para se të vinte sytë tek ai. Për sa i përket aftësisë luftarake, All-Stars e kanë provuar veten e tyre shumë të frikshëm: Jack, për shembull, ishte në gjendje të luftonte një-për-një për pesë ditë të plota kundër dy sundimtarëve (dhe luftëtarëve më të fortë) të fisit Mink të cilët ndërroheshin kundër tij çdo dymbëdhjetë orë, pa qenë kurrë në rrezik kërcënimi.

Deri më tani, Jack dhe Queen janë treguar të jenë kapiten të anijeve të tyre personale, duke mbajtur kokë figurash bazuar në aftësinë e tyre përkatëse Zoan. Gjithashtu që të dy veprojnë si sundimtarë de-facto të provincave Wano, Jack drejton Kuri, ndërsa Queen Udonin (specifikisht miniera e të burgosurve atje), dhe ata priren të vijnë dhe të përfshihen personalisht në ngjarje të dukshme atje. Një All-Star mund të dërgohet për të udhëhequr misionet kryesore jashtë vendit, të tilla si Jack duke u dërguar me shumë vartës për të gjetur dhe tërhequr Raizo në Zou dhe duke u përpjekur për të shpëtuar Doflamingon nga autokolona e Marinës që e mbante atë në Impel Down. Ashtu si shumica e ekuipazhit, All-Stars gjithashtu banojnë në Onigashima.

Tobiroppo

Redakto

Tobiroppo (飛び六胞) janë më të fortët në mesin e Headliners. Ata dallohen dukshëm në ekuipazh, me vetë Kaido që i mbante ata me shumë vëmendje. Aktualisht grupi përbëhet nga vetëm pesë: Page One, Ulti, Who's Who, Black Maria dhe Sasaki. X Drake ishte gjithashtu një prej tyre, por u bë në anën e Luffy.

Drejtpërdrejt nën All-Stars në hierarki, Tobiroppo është specifikuar si të tjerët në radhë për t'u bërë All-Star nëse një aktual vdes, me disa prej tyre (shprehimisht Who's Who dhe Sasaki) që dëshirojnë të vrasin një All-Star dhe uzurpojnë postin e tyre. Drake, Who's Who dhe Sasaki ishin të gjithë më parë aktivë si kapitenë të ekuipazhit të tyre, me Drake, në vend se besnikë ndaj ekuipazhit, pasi kishte qenë një spiun i fshehtë i Marinës, diçka që zbuloi përfundimisht dhe çoi në Drake duke u shpallur një armik.

Ashtu si All-Stars, të gjithë anëtarët e Tobiroppo kanë aftësitë e Zoanit të lashtë; Page One mund të bëhet një spinozaur, Ulti një pachycephalosaurus, Who's Who një tigët dhëmbë-shpatë, Black Maria një Rosamygale grauvogeli, Sasaki një triceratops dhe Drake një allozaur. Përveç përdorimit të sëpatës dhe një rapier në betejë nga Drake, tre të tjerët tregohen se përdorin armë: Who's Who dhe Sasaki mbajnë secila një shpatë, Ulti mban një yll mëngjesi me majë të mprehtë dhe Black Maria përdor dorezë kyçi, si dhe një shkop të flaktë, me kokë wanyūdō.

Detyrat e Tobiroppo përfshijnë vrasjen e atyre që guxuan të sulmonin Piratët e Bishave ose nga zgjerimi (ish) i bashkëpunëtorëve të shogun Orochi (p.sh. Familja Kyoshiro), me një All-Star dërgimin e tyre në proces (megjithëse disa nga Tobiroppo janë të njohur për injoroni thirrjet nga All-Stars). Gjatë Festivalit të fundit të Zjarrit, Tobiroppo ishin ata me të cilët Kaido i besoi detyrën për të gjetur dhe rimarrë djalin e tij Yamato.

Headliners

Redakto

Headliners (真打ち Shin'uchi) janë oficerët e klasës së dytë të ekuipazhit - shumica e të cilëve janë Gifters elitar - të cilët janë përgjegjës për udhëheqjen e Waiters, Pleasures dhe Gifters më të ulëta.

Njerëz të fuqishëm që bashkohen me ekuipazhin mund ta arrijnë këtë gradë për një kohë të shkurtër, siç bëri Hawkins, dhe X Drake ishte madje në gjendje të bëhej një Tobiroppo. Kjo gjithashtu tregon se mbajtja e fuqive të një fruti SMILE nuk është një parakusht për pozicionin.

Përveç Tobiroppo, forca e Headliners duket se ndryshon nga individi në individ dhe varet nga kush po luftojnë. Për shembull, Sheepshead u mbrojt lehtësisht nga Brook dhe u mposht me një goditje të vetme nga Sanji, Holdem u mposht në një goditje nga Luffy, dhe Dobon u rrah me lehtësi nga Eustass Kidd dhe Luffy kur të dy ishin të prangosur me Kairōseki. Nga ana tjetër, Hawkins, mbajti veten kundër të tjerëve nga Gjenerata më e Keqe, duke kërcënuar me lehtësi Roronoa Zoro dhe Luffy njëkohësisht dhe duke u përplasur me Trafalgar Law.

Headliners janë zakonisht autoritetet më të larta të ekuipazhit në qytetet dhe fshatrat e Wano (jashtë Kryeqytetit të Luleve) ku banojnë zyrtarë të klasit të lartë, dhe kështu zakonisht janë ata që adresojnë çështje në shkallë më të vogël që ndodhin afër. Bakura Town, për shembull, ka tre Headliners të stacionuar atje. Ka Headliners që mbajnë pozicione të tjera në një rajon, të tilla si Babanuki që ishte rojtari në minierat e të burgosurve në rajonin Udon, dhe Daifugo, Solitaire dhe Dobon që punonin nën Babanukin si zv.rojtar.

Gifters

Redakto

Gifters (ギフターズ Gifutāzu) janë ushtarë elitë të përbërë nga afro 500 përdorues të frutave të detit artificialë. Ata u krijuan përmes përdorimit të SMILEs, që u jep atyre aftësinë për të transformuar disa pjesë të trupit të tyre, të tilla si krahët apo veshët, në pjesë të ndryshme të trupit të kafshës madje edhe disa kafshë që jetojnë në oqean.[10] Vetëm 10% e njerëzve që kanë ngrënë fruta artificiale fitojnë kompetenca.[11] Pas mposhtjes së Doflamingos dhe kapjes së Caesarit, Kaido nuk mundet më të marr fruta artificalë për ushtarët e tij të Gifters.[12]

Divizioni i blinduar
Redakto

Divizioni i blinduar (装甲 部隊 Sōkō Butai) është një grup Gifters të udhëhequr nga Sasaki i Tobiroppo. Të besueshme ndaj emrit të tyre, ata mbajnë mbrojtje të fuqishme falë aftësive të tyre të frutave SMILE të tipit të blinduar (bazuar në kafshë me lëkura të forta / lëkurë, siç janë rinoqerontët, akrepat dhe iriqët), si dhe bazukat e fuqishme për sulme dhe mburojat balistike të bëra çelikisht për mbrojtje shtesë.[13]

Pleasures

Redakto

Pleasures (プレジャーズ Purejāzu) janë ushtarë të nivelit të mesëm, vetëm lartë Waiters. Ata nuk arritën të fitonin ndonjë tipar të kafshëve pasi hëngrën një frut SMILE, duke qenë në 90% që hëngrën fruta të pavlerë. Pasi dështuan të marrinë kompetenca të frutit, ushtarët shihen të buzëqeshur gjatë gjithë kohës edhe kur lëndohen. Ata shërbejnë si skuadra patrulluese në Vendin Wano.

Ata jo vetëm që dështuan të fitojnë aftësi, por për shkak të efekteve të tyre anësore, ata gjithmonë buzëqeshin dhe qeshin pavarësisht nga rrethanat, edhe kur marrin dëm (prej këtu edhe emri i tyre). Përveç që nuk janë në gjendje të shprehin ndonjë emocion tjetër, ata ndajnë dobësinë standarde të frutave të detit që nuk janë në gjendje të notojnë. Të gjithë kanë brirë të vetëm të bardhë në kokë dhe janë parë, d.m.th., duke shërbyer si skautë patrullimi në Wano.

Waiters

Redakto

Waiters (ウェイターズ Weitāzu) janë ushtarë të nivelit të ulët të ekuipazhit që nuk kanë ngrënë ende frutat SMILEs, derisa të presin shansin e tyre për të fituar fuqitë e kafshëve (Waiters për pritësit). Roli i tyre është i panjohur. Ata u shfaqën në minierën e burgut duke luftuar kundër Luffy dhe Hyogoro në ndeshjen sumo. Sidoqoftë asnjëri prej tyre nuk duket se kanë aftësi pasi u rrëzuan lehtë nga Ambicia e Pushtimit të Luffy. Ndryshe nga Pleasures dhe Gifters, asnjë prej tyre nuk ka brirë, duke nënkuptuar mungesën e tyre për të ngrënë SMILEs.

Numbers

Redakto

Numbers (ナンバーズ Nanbāzu) janë një grup prej dhjetë ish-subjekteve të shkencës të cilët kaluan nëpër eksperimente të gjigantifikimit në Punk Hazard në mënyrë që të rikrijonin racën e lashtë gjigande, por u konsideruan dështime për ndonjë arsye. Ata gjithashtu u përmendën që ishin blerë nga Kaido në vend që të bashkoheshin me të, duke i bërë ata ngjashëm me armët e gjalla.[14] Njëzet vjet më parë, ata ishin të pranishëm midis forcave të Kaidos.[15]

Nëse ata kanë një rol specifik në ekuipazh, përveç që janë një forcë e egër luftarake, është e panjohur, por ato janë aq famëkeqe sa të njihen dhe të kenë frikë nga fëmijët në Hakumai. Të paktën disa prej tyre duket se kanë shkopinj me majë të ngjashëm me kanabōn e Kaidos dhe zakonisht kanë forcë të madhe që i përshtatet madhësisë së tyre. Nga pamja e jashtme, ata janë jo vetëm më masivë sesa gjigandët normalë, por edhe me brirë siç janë gjigandët e lashtë natyralë, dhe disa janë me proporcion më çnjerëzor se të tjerët. Nënkuptohet që të gjithë Numbers kanë probleme me pirjen.

Marys (メアリーズ Mearīzu) janë forca e vëzhgimit të Piratëve të Bishave. Ato përbëhen nga njerëz dhe kafshë cyborg, të gjitha kanë një maskë të veçantë letre me një formë syri që mbulon fytyrën e tyre, me çfarëdo që është poshtë duke i lënë të transmetojnë gjithçka që shohin dhe dëgjojnë te Marys e tjerë. Kjo u mundëson atyre të dinë për gjithçka që po ndodh brenda kufijve të Onigashima, me shumë prej kafshëve cyborg të vendosura fshehurazi në kështjellën e Kaidos, për të spiunuar aktivitetet në ato vende. Nëse një Mary njerëzore dëshiron, ata mund të transmetojnë tingujt që dëgjojnë nga maskat e Marys të tjera, duke u mundësuar zërave të njerëzve të arrijnë të gjithë kështjellën. Marys njerëzore mund të përdorë gjithashtu një fushë elektronike nga poshtë maskës për të identifikuar individë, madje edhe ata që janë të fshehur.

Aktualisht, Bao Huang (një Headliner) dhe Caimanlady janë të vetmit anëtarë njerëz me emër të Marys. Emri "Mary" ka të ngjarë të jetë lojë fjalësh në "me ari" (目あり), fjalë për fjalë do të thotë "të kesh sy".

Territoret e mbrojtura

Redakto

Piratët e Bishave dihet se kanë nën kontrollin e tyre territoret e mëposhtme:

 • Një ishulli dimëror i paemëruar i mbrojtur nga Scotch dhe ku vepronte revolucionari Gaburu dhe ushtria e tij.
 • Vendi Wano, aleat me Familjen Kurozumi pasi uzurpoi shogunatin e mëparshëm njëzet vjet më parë.
  • Onigashima, baza zyrtare e operacioneve për Piratët e Bishave.

Fuqitë e ekuipazhit

Redakto

Piratët e Bishave udhëhiqet nga perandori Kaido, duke i bërë ata një nga katër ekipet më të fuqishme pirat në botë. Ata u përpoqën të sulmonin Piratët e Mjekërrbardhit me shpresën për të vrarë Mjekërrbardhi, diçka pak do të guxonte, por disi u ndaluan nga Piratët e Flokëkuqit. Ata u thanë nga Pesë Pleqtë që të jenë një nga njësitë e pakta që janë në gjendje të ndalojnë Mjekërrziun dhe ekuipazhin e tij. Gjatë dy viteve, ata formuan një aleancë me Piratët Drake, një ekuipazh nga Gjenerata më e Keqe. Kohët e fundit, ata gjithashtu formuan aleancë me Piratët On Air dhe Piratët Hawkins, dy ekuipazhe të tjera të Gjeneratës më të Keqe, ndoshta pas Kaido që mundi Eustass Kid, një anëtar tjetër i Gjeneratës më të Keqe me lehtësi të dukshme.

Pas pushtimit të Vendit Wano, Piratët e Bishave kanë shumë nga samurai të vendit që punojnë për ta si vartës. Këto samurai janë të njohur në të gjithë botën, pasi ata mbajnë Wano të sigurt nga kërcënimet dhe madje marinjtë kanë frikë nga fuqia e tyre.[16] Sidoqoftë, disa samurai fshehurazi kundërshtojnë Piratët e Bishave dhe shogunin e Wanos Orochi.

Ashtu si perandorët tjetër, Piratët e Bishave posedojnë territor në Botën e Re, ku ata sundojnë me një grusht hekuri dhe shtypin brutalisht çdo kryengritje. Kaido aktualisht posedon një "Road Poneglyph".

Ashtu si me ekuipazhet e tjerë të udhëhequr nga një perandor, anëtarët e rangut më të lartë të Piratëve të Bishave, All-Stars dhe Tobi Roppo, janë piratë jashtëzakonisht të fuqishëm me gjashtë prej tyre që konfirmohen të kenë fruta të detit të llojit Zoan të lashtë që i bëjnë ata jashtëzakonisht të durueshëm dhe luftëtarë të fortë të ngushtë luftarakë. Ekuipazhi gjithashtu ka marrur piratët e shumtë si X-Drake, Scratchmen Apoo, Basil Hawkins të Gjeneratës më të Keqe ose Who's Who dhe Sasaki në radhët e tyre pasi ata u bashkuan me dëshirë në ekuipazh ose u rrahën dhe u copëtuan në shërbim në Udon.

Forca e vërtetë e këtij ekuipazhi qëndron në lidhjet e tyre me botën e krimit. Për shkak të aleancës së Kaido me Donquixote Doflamingo dhe Clown Caesar, ata kishin akses në SMILEs për të ndihmuar në formimin e një ushtrie prej mbi 500 përdoruesve të frutave artificiale të llojit Zoan. Ata gjithashtu kanë akses në armët me gaz helmues të Ceasarit, të cilat ata përdorën për të shkatërruar një qytet të Minks.

Megjithatë, me shkatërrimin e operacioneve të Ceasar dhe Doflamingos, Kaido nuk mund të fitojë më shumë Gifters për ushtrinë e tij. Dështimi i Jack-it për të marrë Doflamingo gjithashtu i kushtoi atyre një aleat të madh.

Gjatë Wano Country arc, Kaido formoi një aleancë me perandorin tjetër Charlotte Linlin, kapitene e Piratëve Big Mom, duke rritur fuqinë e tyre. Pasi Kaido preu kokën Orochi-t, ninxhat dhe samurai të cilët dikur i shërbyen shogun gjithashtu u betuan për besnikëri ndaj Kaidos dhe u bashkuan me forcat e tij.

Kuriozitete

Redakto
 • Ekuipazhi duket se janë emëruar pas kartave, me All-Stars që emërtohen sipas radhëve të letrave, Numbers u emëruan pas numrave të letrave dhe Headliners (përveç atyre nga Gjenerata më e Keqe) që emërtohen pas lojërave me letra, si dhe Scotch. Ata e ndajnë këtë temë me një nga ish-aleatët e tyre, Piratët e Donquixote.
 • Motivi i letrave janë të ngjajshëm (ose ndoshta u inspirua nga) me organizatën antagoniste KING prej Fist of the North Star.
  • Anëtari i All-Stars, Queen përngjan me Heart, anëtar i organizatës KING.
 • Në përputhje me shoqatën e ekuipazhit me Vendin Wano, një vend i frymëzuar nga Japonia feudale, shumë pozicione të larta brenda ekuipazhit marrin emrat e tyre nga artet tradicionale japoneze të performancës ose llojet e teatrit.
  • All-Stars e marrin emrin e tyre nga fjala Ōkanban (大 看板? fjalë për fjalë. "tabelë e madhe"), e cila ka ardhur për të treguar një interpretues të nivelit të parë ose yll kryesor i teatrit / filmit, për shkak të zakonit të shkrimit të një personi të tillë emër më i madh se ai i interpretuesve të tjerë në tabela dhe sinjalistikë tjetër.
   • Shinuchi rrjedh nga Shin'uchi (hit 打? fjalë për fjalë. "hit i vërtetë"), një term i përdorur për të përshkruar një person me aftësinë ose popullaritetin më të lartë në Rakugo, një art tradicional japonez.
    • Më të fortët e Shinuchi, 'Gjashtë Fluturues', janë emëruar pas një forme të daljes dramatike në Kabuki të quajtur Roppō ("gjashtë drejtime") që përfshin lëvizje të ekzagjeruara të duarve dhe këmbëve të interpretuesit drejt veriut, perëndimit, jugut dhe lindjes, si dhe lart e poshtë. Tobi roppō (飛び六方 fjalë për fjalë. "gjashtë drejtime fluturese") është një variacion veçanërisht i famshëm nga shfaqja "Kanjinchō" e interpretuar nga një prej personazheve kryesorë, luftëtari Benkei.
 • Piratët e Bishave aktualisht kanë numrin më të lartë të përdoruesve të njohur të frutave të detit se çdo ekuipazh tjetër për shkak të shumë prej anëtarëve të tyre që kanë ngrënë SMILE.
  • Fuqitë e ekuipazhit dihet që përbëhen nga të gjitha variantet e Zoan (të lashtë, mitik dhe artificial), me përjashtim të Zoan të zakonshëm.

Referimet

Redakto
 1. ^ One Piece Kapitulli 954
 2. ^ One Piece Kapitulli 985
 3. ^ One Piece Kapitulli 795
 4. ^ One Piece Kapitulli 912 dhe Epizodi 894
 5. ^ One Piece Kapitulli 911 dhe Epizodi 894
 6. ^ One Piece Kapitulli 991
 7. ^ One Piece Kapitulli 929 dhe Epizodi 922
 8. ^ One Piece Kapitulli 986
 9. ^ One Piece Kapitulli 951
 10. ^ One Piece Kapitulli 824 dhe Epizodi 779
 11. ^ One Piece Kapitulli 943
 12. ^ One Piece Kapitulli 824
 13. ^ One Piece Kapitulli 993
 14. ^ One Piece Kapitulli 989
 15. ^ One Piece Kapitulli 973
 16. ^ One Piece Kapitulli 907