Piratët e Flokëkuqit (赤髪海賊団 Akagami Kaizoku-dan) është një ekuipazh i fuqishëm e udhëhequr nga një nga katër perandorët Shanks.

Piratët e Flokëkuqit ishin të parët që u shfaqën në manga One Piece dhe të dytit në anime (Piratët e Alvidës ishin të parët në anime). Kapiteni i tyre Shanks ishte ai që inspiroi Monkey D. Luffy të bëhej piratë, poashtu Usopp ëndërron të bëhej luftëtar i detit sikur babai i tij Yasopp.

Jolly Roger

Redakto

Jolly Roger e Piratëve Flokëkuqit ka një kafkë realiste kërkim me një palë saber prapa tij. Ka dy vija të kuqe me skicë të zezë që kalojnë diagonalisht në të gjithë prizën e syrit të majtë të kafkës, që përfaqësojnë plagët e kapitenit në syrin e tij të majtë.

Anëtarët

Redakto

Udhëheqës

Redakto

Oficerë të Lartë

Redakto

Në epizodin 151, një anëtarë i ri u shfaq me emrin Rockstar. Pak dihet për të, por ai pretendonte se dikur ishte piratë i famshëm.[1]

Organizimi

Redakto

Megjithëse pjesa më e madhe e hierarkisë së ekuipazhit mbetet e pasigurt, Shanks identifikohet si Shefi (大頭おおがしら ōgashira) i grupit dhe si i tillë ruan autoritetin e përgjithshëm ndërsa pason si i dyti në komandë është shoku i parë Benn Beckman. Direkt poshtë tij janë tetë oficerët e lartë (大幹部 Dai Kanbu) të ekuipazhit, secili prej të cilëve është famëkeq në vetvete. Piratët e Flokëkuqit janë të njohur gjithashtu se kanë shumë ekuipazhe pirate vartëse nën ombrellën e tyre, megjithëse në vend që të sundojnë mbi ta, marrëdhënia aktuale e Shanks me ta është e ngjashme me atë të Flotës së Madhe të Kapelës prej Kashte.

Piratët e Flokëkuqit në përgjithësi përbëhen nga shumë anëtarë me shpërblime të dukshme, të cilët së bashku ndajnë një besim të madh te shefi i tyre, duke krijuar një ekuipazh të ekuilibruar dhe të paarritshëm.

Territore të mbrojtura

Redakto

Piratët e Flokëkuqit kanë në mbrojtje një ishull të panjohur që u vizitua nga ekuipazhi i Klubi Barto.[2]

Fuqia e ekuipazhit

Redakto

Forca e saktë e ekuipazhit në tërësi është e panjohur, por meqenëse kapiteni i tyre është një nga perandorët, ata njihen si një nga katër ekipet më të fuqishëm në botë.

Rockstar, i cili u bashkua me ekuipazhin e Shanksit, ka një shpërblim prej 94,000,000 beli dhe konsiderohet ende një rishtar. Shpërblimet e çdo anëtari tjetër të ekuipazhit janë ende të panjohura.

Hintimi i parë në forcën e ekuipazhit erdhi herët në histori nga e kaluara e Luffy. Udhëheqësi i banditëve Higuma u përpoq të kërcënonte Shanksin me shpërblimin e tij 8,000,000 beli, por Shanks nuk kishte frikë nga njeriu dhe madje as që mbajti me një shishe të mirë dhe pllakën e tij të ushqimit u thyen dhe u derdhën mbi të. Më vonë, Benn Beckman mposhti banditët me armën e tij duke përdorur si shkop, duke u thënë Higumës se nëse ai dhe banditët dëshironin t'i luftonin ata, duhet të sillnin një luftanije si rezervë. Disa momente më vonë, Shanks bëri diçka tronditëse, ndërsa shpëtoi Luffy nga deti - ai frikësoi një Mbret të Detit vetëm duke shikuar atë, duke përdorur një formë të Haki.

Kur Dracule Mihawk, një nga Shichibukai, solli lajmin për shpërblimin e parë të Luffy, anëtarët e rinj, më të dobët të ekuipazhit të tij duket se u tmerruan nga shpata e madhe dhe iu afruan me kujdes. Megjithatë, anëtarët e lartë (duke përfshirë Shanks, Benn Beckman, Yasopp dhe Lucky Roo) nuk u shqetësuan nga vizita e tij.

Shanks nuk ka frikë nga Mjekërrbardhi, i cili ishte një tjetër Yonko dhe i njohur si pirati më i fuqishëm në botë, ndërsa disa kapitenë pirate dridhen në përmendjen e emrit të tij. Rockstar gjithashtu përdori emrin e kapitenit të tij për t'ia përcjellë Mjekërrbardhit rëndësinë e letrës që i kishte dhënë atij.

Thellësia e vërtetë e forcës së ekuipazhit është se Qeveria Botërore ka shumë frikë se çfarë do të ndodhte nëse Piratët e Flokëkuqit dhe Piratët e Mjekërrbardhit do të bashkoheshin. Menjëherë pas betejës së tyre me Kaidon në Botën e Re, ata u lundruan në Marineford në vetëm një ditë. Kur Shanks dhe ekuipazhi i tij më në fund u paraqitën në Marineford, ata ishin në gjendje të sillnin luftën për të ndalur vetëm me fjalë. Kapiteni ishte në gjendje të shpëtojë Coby nga sulmi i Admiralit Akainu me vetëm një përplasje të shpatës së tij dhe madje edhe Mjekërrziu (që forcoi ekuipazhin e tij dhe kishte dy fruta të detit) shmangu të luftonte me ekuipaazhin e Shanks, thjesht duke thënë se ata nuk ishin gati për t'i luftuar ata.

Charlotte Linlin gjithashtu besonte se me forcën ushtarake të kombinuar të Piratëve Big Mom dhe ushtrisë së gjigantëve Elbaf, e cila është e njohur si më e forta në botë, do të kishte një shans për të vrarë Shanks dhe ekuipazhin e tij.

Është zbuluar se Piratët e Flokëkuqit kanë ekuipazhe vartëse nën flamurin e tyre, por nuk dihet se sa ose kush mund të jenë ata. Megjithatë, u tha se vetë ekuipazhet e tyre vartëse ishin ekuipazhe famëkeqe dhe të fuqishme të njohura dhe të frikësuara për forcën e tyre.[3] Sipas Vëllimit 4 Billion, asnjë nga anëtarët e ekuipazhit nuk kanë fuqi të Frutit të Detit.

Informacione tjera

Redakto

Nuk dihet shumë rreth këtij ekuipazhi, por duket se ekuipazhi sa herë që shfaqen, ata janë duke pi pije alokoholike dhe duke bërë festë. Antarët e ekuipazhit duken të jenë shumë të shoqëruar me njërin tjetrin.

Ata ndaluan sulmin e Kaidos, një tjetër perandor, që u përpoq të shkonte kundër Mjekërrbardhit. Është e paqartë nëse ata kanë luftuar kundër njëri-tjetrit ose vetëm duke e bllokuar rrugën. Më pas, ekuipazhi arriti në Marineford, me qëllim të dhënies fund të luftës së Marinefordit. Duke propozuar një armëpushim me Admiralin e Flotës Sengoku, beteja u përfundua kështu.

Përveç territoreve të tyre të mbrojtura, Piratët e Flokëkuqit gjithashtu e kanë të shpeshta Ishullin Yukiryu dhe e përdorin atë si një vend për të kaluar kohë për të pirë dhe për t'u larguar nga qytetërimi.

Kuriozitete

Redakto
  • Piratët e Flokëkuqit janë e vetmja ekuipazh deri më tani që nuk kanë ndonjë anëtar të njohur të ekuipazhit që janë përdorues të frutit të detit.
  • Një anije japoneze e rojes bregdetare, duke pretenduar të ishte një anije pirate gjatë një stërvitjeje, u kap në video duke përdorur Jolly Roger të Shanks.

Referime

Redakto
  1. ^ One Piece Kapitulli 234 dhe Epizodi 151
  2. ^ One Piece Kapitulli 873
  3. ^ One Piece Kapitulli 1076