Piratët e Big Mom (ビッグ・マム海賊団 Biggu Mamu Kaizokudan) është një ekuipazh fiktiv i udhëhequr nga një nga katër perandorët Charlotte Linlin, njohur ndryshe si Big Mom. Ata kontrollojnë vendin Tokën Totto, me kapitenën që sundon si mbretëreshë dhe baza e tyre është Ishulli Whole Cake, ishulli kryesor i vendit. Kapitenja ra dakord për një aleancë me Piratët e Bishave për planet për të pushtuar botën.[1]

Jolly Roger Redakto

Jolly Roger i Piratëve Big Mom është një kafkë me buzë të trasha dhe veshur me një tricorne pirate bazuar në pamjen e kapitenit të tyre, në një sfond me gëzof (i cili mund të përfaqësonte flokët e Linlinit në një farë mënyre) me disa kallamërinj të karamele të kaluara prapa saj (një në të djathtë , tre të grumbulluar së bashku në të majtë), në vend të kryqëzatave normale. Një pemë është parë duke dalë nga kallami në pjesën e poshtme të djathtë.

Ashtu si Piratët e Mjekërrbardhit, ekuipazhi ka një Jolly Roger më të thjeshtë, të përbërë nga eshtrat e kryqëzuar të zakonshme të kafkës, por mbajtja e buzëve të mëdha të origjinës.

Organizata Redakto

Ashtu si shumica e ekuipazheve të udhëhequra nga Yonko, Piratët e Big Mom janë të organizuara rreth një grupi qendror të piratëve që lundrojnë direkt nën Big Mom dhe ekipet e ndryshme vartëse që punojnë direkt në urdhrat e saj, duke lejuar ekuipazhin të operojë si një flotë masive pirate. Piratët Big Mom janë ndërtuar shumë rreth anëtarëve të familjes Charlotte, me fëmijët që përbëjnë një pjesë të madhe të ekuipazhit të saj, si dhe drejtuesit e saj dhe luftëtarët më të aftë; megjithatë, nuk dihet saktësisht se sa prej fëmijëve të saj janë anëtarë të drejtpërdrejtë të ekuipazhit të saj. Big Mom adresohet nga e gjithë ekuipazhi i saj, familja apo jo, si "Mama".[2]

Hierarkia e ekuipazhit është e ngjashme me Piratët e Donquixote dhe Piratët e Bishave, ku ka një kapiten, disa zyrtarë të elitës, shumë oficerë të rregullt dhe një legjion i anëtarëve të rangut më të ulët. Në këtë rast, Big Mom vepron si kapitene, me tre komandant që punojnë drejtpërdrejt nën të. Nga ana tjetër, fëmijët e tjerë të familjes Charlotte dhe luftëtarët u përgjigjen atyre. Pjesa më e madhe e ekuipazhit përbëhet nga dhjetëra mijëra homies, veçanërisht paqeruajtësit e shahut dhe njerëzit e racave të ndryshme.

Disa nga anëtarët e familjes kanë skuadrat e tyre personale në ekuipazh. Skuadrat e njohur të familjes janë të Cracker, Smoothie, dhe Daifukut.

Disa luftëtar i'u janë caktuar një rang, ranget janë emëruar pas figurave të shahut:

  • Kullat - si Capone Bege, i cili u ngarkua si sigurim në Festën e Çajit.
  • Kalorësit - si Tamago.
  • Oficerët - si Pekoms.

Tre Komandantët Redakto

Tre Komandantët e Ëmbël ( (スイート3将星 Suīto San Shōsei) shërbejnë si ekzekutiva të nivelit të lartë, duke patur autoritet të plotë, nderim dhe aftësi të njohur direkt pas Big Mom. Treshja aktualisht përbëhet nga djali i 2-të, Katakuri, vajza e 14-të, Smoothie dhe djali i 10-të, Cracker. Më parë, ata ishin të njohur si Katër Komandantët e Ëmbël (スイート4将星 Suīto Yon Shōsei), me djalin e 25-të, Snack, në radhët e tyre derisa ai u ul në gradë pas humbjes së tij nga Urouge të Gjeneratës më të Keqe.[3]

Komandantët mbajnë një fuqi të jashtëzakonshme luftarake, me Katakuri që mundi lehtë Vinsmoke Ichiji të Germa 66 dhe Cracker duke mundur Urouge të Gjeneratës më të Keqe (i cili më parë kishte qenë në gjendje të mposhtte Snack). Në fakt, para mposhtjes së tij nga Monkey D. Luffy, Katakuri u deklarua që kurrë nuk kishte humbur një betejë apo madje ishte dëmtuar në një farë kohe ndërsa Cracker rrallë, ose kurrë më parë, ishte parë jashtë blindëve të tij të biskotave. Megjithëse Katakuri dhe Cracker përfundimisht pësuan disfatë nga duart e Luffy, ata nuk u larguan pa beteja rraskapitëse që secila zgjati mbi 10 orë. Në përgjithësi, fuqia e komandantëve reflektohet mirë në shpërblimet e tyre masive, disa nga më të lartat e njohura deri më tani: 860,000,000 beli (Cracker), 932,000,000 beli (Smoothie), dhe 1,057,000,000 beli (Katakuri). Ish-komandanti Snack ka një shpërblim prej 600,000,000 beli.

Për më tepër, të tre kanë fruta të detit të llojit Paramecia dhe janë të aftë në përdorimin e armëve me tehe, me Cracker dhe Smoothie duke përdorur shpata dhe Katakuri një sfurk tridhëmbësh. Nga ana e Haki, Cracker dhe Katakuri kanë demonstruar jashtëzakonisht të fuqishëm Ambicien e Armatimit, me Katakuri më tej në gjendje të shohë të ardhmen duke përdorur Ambicien e Vëzhgimit tepër të rafinuar dhe duke e Ambicien e Pushtimit si nëna e tij.

Kur u transmetua se Katakuri, më i fuqishmi nga komandantët e ëmbël dhe modeli i të gjithë familjes, u mund nga Luffy, ekuipazhi u bë jashtëzakonisht i zemëruar dhe ishte i zjarrtë për vrasjen e Luffy në hakmarrje, ndërsa gabimisht e akuzonte atë për përdorimin e fshehtë të metodave për të arritur fitore.

Oficerët Redakto

74 prej 85 antarëve të ekuipazhit janë konfirmuar si oficerë të Piratëve Big Mom. Vito, një nga piratët në ekuipazhin e Capone Bege, i referonte katër prej tyre, Perospero, Compote, Daifuku dhe Oven si “përbindësha” duke thënë se ata janë të fuqishëm gati si tre komandantët. Perospero gati i vrau Brook dhe Chopper me aftësinë e tij, por u pengua nga Pedro. Grushtat e Oven janë të nxehta gati për të djegur çdo gjë, ashtu siq e paralajmëroi Jinbe Pedron të mos ta bllokonte sulmin e Ovenit. Fuqia e Daifukut është aq e madhe sa shuplaka e tij e dërgoi Pudding në një distancë të largët.

Ndërsa fëmijët e tjerë nuk janë në të njëjtin nivel me ata të katër, ata janë luftëtarë të fuqishëm më vete. Mont-d'Or, Opera dhe Galette mundën Luffy dhe Nami, megjithëse të dy ishin të lodhur nga lufta e tyre me Cracker, dhe Luffy, në veçanti, ishte i rraskapitur pas një rrahjeje të egër nga Sanji. Një numër oficerësh kanë fuqi të frutit të detit, përfshirë frutin e librit të Mont-d'Or, frutin e kremit të Operas, frutin e gjalpës të Galette, frutin e pasqyrës të Charlotte Brûlée, frutin e kujtimit të Charlotte Pudding dhe frutin e përzierjes së Charlotte Newshi.

Fëmijët e moshuar duket se kanë një farë niveli autoriteti mbi vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël. Një shembull i dukshëm i kësaj është kur djali i madh Perospero u pa duke i dhënë urdhra të tre vëllezërve dhe motrave të tij më të vegjël edhe pse ata janë komandant.

Homies Redakto

Big Mom përdor frutat e saj të detit, Soru Soru no Mi (shqiptimi japonisht i “soul”. Soul do të thotë shpirtë), për të krijuar një ushtri të bindur të quajtur "Homies". Këto homies mund të ndahen në tri grupe: Homies Speciale, të cilat janë lindur nga shpirti i Big Mom dhe përbëhen nga Zeusi, Prometeu dhe Napoleoni; Homies luftëtar, të cilat përbëhen nga ushtarët e shahut, ushtarët e biskotave dhe tanket tarte; dhe Homies dekorative, të cilat përbëhen nga shumë pemë, ëmbëlsira, lule, karrige, ushqime dhe objekte të tjera që kanë marrë jetë nga Big Mom.

Shërbyer përkrah homies janë mijëra njerëz që jetojnë në mënyrë të natyrshme që shërbejnë si ushtarë në ushtrinë e Big Mom. Pavarësisht se janë anëtarë më të dobët dhe më të ulëta të ekuipazhit, ata kanë një shkallë të madhe diversiteti, dhe përbëhen nga njerëzit, minks, xhuxhat, dhe ndoshta edhe peshqit. Disa nga këta ushtarë kanë estetikë personale, me një skuadër të përbërë nga një burrë i madh me një veshje të bardhë që udhëheq një grup xhuxhësh si njereëz me mjekërr.

Aleatët dhe Vartësit Redakto

Piratët Big Mom kanë ekipe të ndryshme vartëse, disa prej të cilave ishin tashmë grupe të njohura pirate në të drejtën e tyre. Për një ekuipazh që të lundrojë nën Big Mom, antarët e rinj duhet të kenë linjat e gjakut të lidhura me familjen e saj; kjo kërkon një martesë politike. Procesi i rekrutimit të ekuipazhit është se Linlin do të martohej fëmijët e saj, kryesisht pa marrë parasysh interesin e tyre, me qëllim të forcimit të grupit të saj pirate.

Këto më parë përfshinin Piratët e Diellit, udhëhequr nga një ish-Shichibukai, Jinbe, dhe Piratët e Tankut të Zjarrit, udhëhequr nga një nga Gjenerata më e Keqe, Capone Bege. Sipas kërkesave të Big Mom, zv.kapiteni i Piratëve të Diellit, Aladine u martua me vajzën e saj të 21-të, Praline, ndërsa Bege u martua me vajzën e saj të 22-të, Chiffon.

Në rast se një nuse ose një dhëndër nga një familje e jashtme ka lidhje të shumta ekzistuese, ata duhet të prishin ato që janë jashtë marrëveshjes politike me Big Mom. Ky ishte rasti me Sanji Vinsmoke, anëtarësimi i të cilit në Piratët e Kapelës prej Kashte ishte një besnikëri jashtë marrëveshjes së rënë dakord midis patriark familjes Vinsmoke dhe matriark familjes Charlotte, dhe që prandaj kërkohej të humbiste.

Territoret Redakto

Toka Totto është një arkipelag që përbën 35 ishuj që janë nën sundimin e Big Mom dhe ekuipazhit të saj.

Në detin e Tokës Totto, kërmijtë territoriale të detit dërgojnë sinjale paralajmëruese automatike Den Den Mushi për anijet e afërta për t'i paralajmëruar ata rreth rrezikut të hyrjes në territorin e afërt të Big Mom. Hyrja e paautorizuar nuk tolerohet dhe ndërhyrësit do të rrëzohen.

Dështimi për të paguar tarifën mujore të pastiçierëve është e pafalshme, dhe as nuk do të jepet ndonjë periudhë faljeje, dhe të qenit i paaftë për të dhënë do të rezultojë në paktin e anuluar, dhe Big Mom do të dërgojë ushtrinë e saj të monsters për të shkatërruar territorin e përmendur. Normalisht, Linlin nuk do të pranonte asnjë dëmshpërblim (të tillë si thesar), por ajo bëri një përjashtim të vetëm për Ishullin Njerëz-Peshq kur Monkey D. Luffy e sfidoi atë për mbrojtjen e ishullit, nga dëfrimi i dukshëm në kundërshtimin e piratit të ri.

Fuqitë Redakto

E udhëhequr nga një Yonko, Piratët Big Mom janë një nga katër ekuipazhet më të fuqishme të piratëve në botë. Disa anëtarë të treguar janë provuar të jenë luftëtarë të frikshëm, të aftë për të luftuar dhe për të marrë piratët e rremë të dukshëm dhe famëkeq si Caribou dhe disa anëtarë të Gjeneratës më të Keqe. Për shkak se Big Mom është në gjendje të vendosë shpirtra në kafshë dhe objekte të pajustifikuara, ajo ka legjione të panumërta të luftëtarëve të njohur si "Homies" që mund të trondisin edhe kundërshtarët e fortë, veçanërisht brenda Vendit Totto. Piratët e Diellit, një ekuipazh i fuqishëm i peshqve, ishin të frikësuar nga mundësia që binin në favor të Big Mom dhe ikën kur kapiten i tyre zyrtarisht i ndërpreu lidhjet me të.

Për më tepër, Linlin ka shumë ishuj nën kontrollin e saj përveç arkipelagut të Tokës Totto dhe qytetarët e Ishullit të Peshqit, nga frika e zemërimit të saj, ranë dakord të prodhojnë dhjetë ton karamele që ajo urdhëron çdo muaj. Njohuri e zakonshme për të gjithë në Botën e Re është se "ftesa e saj" për festën e saj të çajit është vetëm në emër dhe se është një urdhër absolut i mbledhjes. Refuzimi do të rezultonte me dërgimin e një kuti që përmbante kokën e dikujt që e njohin personalisht, edhe nëse ai person është dikush me forcë të dukshme ose në një pjesë tjetër të detit përtej Calm Belts dhe Red Line; kjo tregon se sa e gjërë është fuqia e ekuipazhit.

Si një Yonko, partnerët e Big Mom me disa ekipe dhe grupe përmes martesave politike për të rritur forcën e ekuipazhit të saj, si piratët e tankut të zjarrit dhe piratët e diellit, edhe pse të dy këta ekuipazhe vazhdonin të gabonin prej saj. Ekuipazhi është gjithashtu i lidhur me aktivitetet e Nëntokës, veçanërisht nëpërmjet përfshirjes së tij në tregti ilegale, pasi Big Mom do të shfaqte mjaftueshëm për të autorizuar shokët e Caesar Clown në kryerjen e hulumtimeve klandestine në emër të saj me financim të duhur. Pekoms dhe Tamago u panë gjithashtu duke i kushtuar vëmendje transmetimit të Caesar Clown për një armë të paligjshme kimike të shkatërrimit në masë. Big Mom gjithashtu u përpoq të formonte një aleancë me familjen famëkeqe Vinsmoke për të marrë teknologjinë e Germa 66, por pasi nuk arriti të vriste familjen, të dy grupet u bënë armiq.

Piratët Kid, Piratët On Air dhe Piratët Fallen Monk nga Gjenerata më e Keqe arritën në territorin e Big Mom. Kapiteni i Fallen Monk, Urouge mposhti Snack, një nga komandantët e ekuipazhit, por u mposht nga tjetri komandantë, Cracker. Piratët Kid arritën të lëndonin një nga komandantët, por gjithsesi ata u detyruan të largoheshin nga territori ende pa e parë fytyrën e Big Mom.

Thuhet se nëse një ishull nuk paguan nderimet e saj, Big Mom do ta shkatërrojë atë duke përdorur ushtrinë e saj të "përbindëshave". Meqenëse Big Mom ka kthyer Tokën Totto në një vend për të gjitha racat për të jetuar në harmoni, dhe kishte fëmijë me raca të shumëfishta, ekuipazhi i saj është jashtëzakonisht i larmishëm dhe është treguar të shfaqë pothuajse çdo racë, madje edhe të rralla si Fisi i Tre Syve , dhe aftësitë e ndryshme mburren nga këto raca. Përjashtimi më i dukshëm është se nuk ka gjigantë në ekuipazh për shkak të armiqësisë së Big Mom me ta, edhe pse ajo vetë posedon madhësi dhe forcë të barasvlefshme dhe synon të bëjë familjen e saj po aq të madhe.

Ashtu si shumë piratë të Botës së Re, Piratët Big Mom kanë shumë më tepër përdoruesit e frutave të detit në ekuipazhin e tyre sesa zakonisht shihet në detet më pak të rrezikshme. Shumica e tyre (siç janë Charlotte Cracker, Perospero, Mont-d'Or dhe Big Mom) kanë treguar aftësi shumë të fuqishme ose të dobishme dhe janë shumë të aftë dhe kreativ në përdorimin e tyre. Si rezultat, përpjekja për të angazhuar ekuipazhin e saj (sidomos disa anëtarë në të njëjtën kohë ose thellë në territorin e tyre) mund të jetë jashtëzakonisht e paparashikueshme dhe e rrezikshme për të papërgatituren. Anëtarët më të lartë të ekuipazhit janë gjithashtu jashtëzakonisht të aftë me Haki (Ambicia), pasi Big Mom posedon Ambicien e Pushtimit, dhe komandantët e ëmbël, Cracker ka Ambicien e Armatimit jashtëzakonisht të vështirë, ndërsa Charlotte Katakuri ka Ambicien e Vëzhgimit aq të avancuar që lejon atij për të parë pak në të ardhmen. Sipas Vito gjatë festës së çajit të Big Mom, ka disa anëtarë të ekuipazhit që ai e konsideron si "përbindësha" përveç komandantëve të ëmbël Katakuri dhe Smoothie, e cila përfshin disa nga fëmijët e saj më të madh: Charlotte Perospero, Charlotte Compote, Charlotte Daifuku dhe Charlotte Oven.

Numri i madh i përdoruesve të frutave të detit në ekuipazh mund të jetë gjithashtu një dobësi e madhe për ekuipazhin kur ata dalin në det, si kur ata u përpoqën të shkonin kundër Piratëve të Bishave dhe për të lundruar në ujërat e rrezikshme rreth Vendit Wano, një sulm i vetëm nga King menjëherë vihet në rrezik.[4]

Kuriozitete Redakto

Referimet Redakto

  1. ^ One Piece 954
  2. ^ One Piece Kapitulli 651 dhe Epizodi 570
  3. ^ One Piece Kapitulli 837 dhe Epizodi 798
  4. ^ One Piece Kapitulli 930