Njëmbëdhjetë Supernovas (11 人 の 超 新星, Jūichinin no chōshinsei) është një grup prej njëmbëdhjetë piratëve në animen dhe mangën One Piece krijuar nga Eiichiro Oda.

Ky term i referohet njëmbëdhjetë piratëve që arritën në Arkipelagun Sabaody para Betejës së Marinefordit. Për shkak veprave të Mjekërrziut në Impel Down dhe Marineford, ai u bë në mesin e njëmbëdhjetë piratëve si i rrezikshëm dhe ky grup u fillua të quhet Gjenerata më e Keqe.

Të gjithë prej njëmbëdhjetë piratëve janë të famshëm për veprat e tyre kundër Qeverisë Botërore dhe kanë mbi 100,000,000 beli. Konfliktët që kanë ndodhur pas luftës së madhe në Marineford, ata konsiderohen “piratë problematik” që janë shfaqur mes fundit të Epokës së Artë të Piratëve dhe fillimit të Epokës së Re.[1]

Përmbledhja

Redakto

Përpara se të bëheshin të njohur si "Gjenerata më e Keqe", Njëmbëdhjetë Supernovat ishin piratët kryesorë fillestarë nga nëntë ekuipazhe të ndryshme, të cilët të gjithë zgjodhën një nga shtatë rrugët përgjatë Grand Line. Ata përbëheshin nga kapitenët e ekuipazheve në fjalë, si dhe dy shokë të tjerë të ekuipazhit, shpërblimet e të cilëve janë të gjithë mbi pragun e 100,000,000 beli. Secili prej tyre vjen nga një nga pesë detet - East Blue, West Blue, South Blue, North Blue, vetë Grand Line dhe madje edhe Deti i Bardhë. Një tipar i përbashkët që ata kanë të gjithë është se ata kanë tërhequr vëmendjen e Qeverisë Botërore dhe i kanë mbijetuar shumë sprovave që kanë zhdukur shumicën e ekuipazheve të tjera pirate gjatë udhëtimit të tyre në Grand Line. Edhe pse të gjithë janë të barabartë me njëri-tjetrin për sa i përket nivelit të kërcënimit, ato përfaqësojnë pikëpamje të ndryshme për piraterinë.

Me përjashtim të Piratëve të Kapelës prej Kashte, shumica e Supernovës u përpoqën të shmangnin shtigjet e fisnikëve botërorë. Rastësisht, të gjitha Supernovat mbërritën në Arkipelagun Sabaody në të njëjtën kohë, gjë që shkaktoi një sërë problemesh për marinsat. Për më tepër, të gjithë ata, me përjashtim të Piratëve të Kapelës së Kashtës dhe Piratëve të Zemrës, hynë në Botën e Re pothuajse njëkohësisht. Marshall D. Teach, nga ana tjetër, ishte tashmë në Botën e Re në kohën kur fillestarët po bënin përgatitjet.

Nga dymbëdhjetë piratët, të gjithë përveç dy (Zoro dhe Killer) janë kapitenët e ekuipazheve të tyre të piratëve përkatës dhe vetëm njëri (Zoro) nuk është përdorues i Frutit të Detit (duhet, fruti i Killer nuk i dha asnjë aftësi, vetëm ia grabiti aftësitë të notit dhe shpreh ndjenja negative). Sipas Shakuyaku, një nga Supernovat mund të jetë potencialisht përgjegjës për frymëzimin e një gjenerate krejt të re piratësh,[2] një koment që bëhet i vërtetë kur u zbulua se Luffy frymëzoi Bartolomeon të bëhej një pirat famëkeq në vetvete. Sipas Morgans, ai beson me vendosmëri se një nga anëtarët e Gjeneratës më të Keq do të bëhet Mbreti i ardhshëm i Piratëve.[3]

Anëtarët

Redakto
Emri Nofka Shpërblimi
i tanishëm
Ekuipazhi
Monkey D. Luffy "Kapela prej kashte" 3,000,000,000 Beli Kapiten i Ekuipazhit Kapelës prej Kashte
Trafalgar Law "Kirurgu i Vdekjes" 3,000,000,000 Beli Kapiten i Piratëve Heart
Eustass Kidd "Kapiten Kidd" 3,000,000,000 Beli Kapiten i Piratëve Kidd
Marshall D. Teach "Mjekërrziu" 2,247,600,000 Beli Kapiten i Piratëve të Mjekërrziut
Scratchmen Apoo "Ulërima e Detit" 350,000,000 Beli Kapiten i Piratëve On Air
Basil Hawkins "Magjistari" 320,000,000 Beli Kapiten i Piratëve Hawkins
Roronoa Zoro "Gjuetar i Piratëve" 320,000,000 Beli Shpatar i Ekuipazhit Kapelës prej Kashtes
Capone Bege "Gang" 300,000,000 Beli Kapiten i Piratëve Firetank
X Drake "Flamuri i Kuq" 222,000,000 Beli Kapiten i Piratëve Drake
Killer "Ushtarë i Masakrës" 200,000,000 Beli Luftëtar i Piratëve Kidd
Jewelry Bonney "E pangopura" 140,000,000 Beli Kapitene e Piratëve Bonney
Urouge "Murg i Mistershëm" 108,000,000 Beli Kapiten i Piratëve Fallen Monk

Kuriozitete

Redakto
  • Luffy dhe Killer janë të vetmit anëtarë, emrat e të cilëve nuk vijnë nga figura të jetës reale.
  • Të gjithë piratë kanë fruta të detit të llojit Paramecia, Luffy dhe X Drake janë të vetmit përdorues të llojit Zoan dhe Teach është i vetmi përdorues i llojit Logia.
  • Përveç Luffy dhe Killer, piratët tjerë të Supernovas janë emëruar pas piratëve në jetën e vërtetë.
  • Teach dhe Law janë të vetmit në grup që kanë qenë Shichibukai, por më vonë u hoqën nga pozita.
  • Scratchmen Apoo dhe Urouge janë anëtarët e vetëm jo njerëzorë.
  • Capone Bege është i vetmi në grup që është i martuar.
  • Roronoa Zoro dhe Killer janë të vetmit në grup që nuk janë kapiten dhe nuk ka aftësi të frutave prej detit (megjithëse Killer ka ngrënë një frut të dëmtuar artificiale SMILE).

Referime

Redakto
  1. ^ One Piece Kapitulli 664 dhe Epizodi 589
  2. ^ One Piece Kapitulli 498 dhe Epizodi 392
  3. ^ One Piece Kapitulli 901 dhe Epizodi 876