Basil Hawkins (バジル・ホーキンス; Bajiru Hōkins) i njohur si Magjistari, është personazh fiktiv në anime dhe manga One Piece. Ai është kapiteni i Piratëve Hawkins dhe një nga dymbëdhjetë piratë që referohet si Gjenerata më e Keqe (më parë e njohur si “Njëmbëdhjetë Supernovas”).[1] Ai ka shpërblimin prej 320,000,000 beli. Pas përballjes me Kaidon, ai u bashkua me Piratët e Bishave dhe u bë një nga Headliners të ekuipazhit.

Personaliteti

Redakto

Hawkins portretizon veten në një mënyrë fisnike dhe enigmatike. Ai pothuajse gjithmonë mbetet plotësisht i qetë pavarësisht nga situata, duke mos treguar asnjë përgjigje emocionale ndaj ngjarjeve që do të konsideroheshin skandaloze për shumicën e njerëzve. Edhe kur iu afrua një armiku të fuqishëm si një admiral marinar, Hawkins rrallë lëkundet nga qetësia e tij e zakonshme, ndërsa merret parasysh mundësitë e tij për situatën në fjalë. Ai nuk është krejtësisht pa emocion, por në një rast të rrallë ai shpreh diçka më shumë se një ngulmim i përgjithshëm, ai tenton të jetë i përmbledhur dhe i nënvlerësuar. Deri më tani, Hawkins ka shfaqur tronditje, shqetësim dhe madje edhe sadizëm të dukshëm në pika të caktuara.[2]

Megjithatë, pavarësisht kësaj, në betejë, ai është shumë mizor dhe i pamëshirshëm, pasi ka vrarë pothuajse të gjithë ekuipazhin e Brownbeard dhe e la Brownbeard në prag të vdekjes dhe e la atë pa asnjë këmbë. Ai shpesh duket serioz, ku edhe para betejës me Brownbeard, ai komentoi me gjakftohtësi që i urren shakatë. Ai pothuajse hodhi poshtë bashkimin e forcave me Pirtatët Kid dhe Piratët On Air për këtë arsye, pasi ai mendonte se kapitenët përkatës të ekuipazhit - Eustass Kidd dhe Scratchmen Apoo - nuk po e respektonin kohën e tij për shkak të grindjeve të vazhdueshme.

Hawkins ka zakon të parathotë fatin e atyre që e rrethojnë, ndonjëherë duke e vërejtur atë pavarësisht nga rëndësia e tij (duke filluar nga vdekja deri te njollosja e rrobave të dikujt). Në fakt, ai e kalon pjesën më të madhe të kohës duke lexuar dhe analizuar kartat e tij tarot, të cilat duket se janë mjetet e tij kryesore për tregimin e pasurisë. Hawkins ka besimin më të madh në kartomaninë e tij, duke e përdorur atë për të llogaritur probabilitetet e rezultateve të caktuara që ndodhin dhe për të përcaktuar një kurs veprimi që duhet ndjekur. Për shembull, bashkimi me Beasts Pirates ishte rezultat i kësaj, pasi çdo alternativë tjetër kishte një shans zero për qind për të mbijetuar sipas tij. Hawkins shpesh i shoqëron njohuritë e tij të pasurisë me deklarata të paqarta, tingëlluese ogurzi, si "të shohësh hijen e vdekjes mbi të ardhmen e dikujt", duke e bërë këtë ose për të siguruar të tjerët ose si një kërcënim ndaj një kundërshtari.

Hawkins preferon shmangien e dhunës dhe trazirave të panevojshme sa më shumë që të jetë e mundur, madje duke kërkuar falje në emër të shokëve të tij të ekuipazhit në mënyrë që të mos bëjë një skenë. Ai është një mendimtar i shpejtë dhe mund të bëjë gënjeshtra në vend për të parandaluar një katastrofë në proces. Nga ana tjetër, Hawkins është një luftëtar mizor dhe i pamëshirshëm që nuk është kundër masakrës së ekuipazheve të tëra në rrugën e tij. Ai ka pak kujdes për jetën e njerëzve të përfaqësuar përmes Njeriut të tij të Kashtës, duke i lënë ata të durojnë dëme vdekjeprurëse të destinuara për veten e tij pa keqardhje apo shqetësim.

Aftësitë

Redakto

Hawkins është një pirat i frikshëm, i cili, së bashku me ekuipazhin e tij, arriti të mbijetojë në gjysmën e parë të Grand Line dhe të hyjë në Botën e Re. Reputacioni i tij i dha atij një shpërblim mbresëlënës prej 320,000,000 beli, i pesti më i lartë në mesin e Supernova, i njëjtë me Roronoa Zoro, dhe ishte mjaft i fortë për të përballuar një humbje gjymtuese ndaj të gjithë Piratëve të Mjekërrkaftit. Një dëshmi e forcës së tij është se ai mundi të plagoste lehtë Zoron, dikë që mezi u plagos pas stërvitjes së tij të ndërprerjes së kohës, diçka që pak ia kanë dalë; megjithëse Zoro po mbronte Luffy dhe një Tama të sëmurë pasi Njeriu i tij i Kashtës po i ndiqte ata.

Si një Headliners, ai mban një pozicion të lartë në Piratët e Bishave, ka autoritet mbi anëtarët e rangut më të ulët dhe është një nga autoritetet më të larta në Bakura Town së bashku me Holed'em dhe Speed.

Tarotologjia

Redakto

Hawkins shpesh flet si një parashikues dhe është përmedur se ai mundet të lexoj “fatin” e të tjerëve. Ai shpesh përdorë letrat tarot që i ndihmojnë atij në përcaktimin e rezultatit të çdo ngjarjeje, si dhe gjasat për suksesin e tij. Kjo dëshmon të jetë shumë e dobishme në shumë situata, pasi i lejon atij të përcaktojë rezultatin e një beteje dhe të veprojë në përputhje me rrethanat.

Ai mund të shoh përqindjen e diçkaje që do të ndodhë duke përdorur letrat e tij. Parashikimi tij shpesh del i saktë, kur ai ishte në gjendje për ta parashikuar se Supernovas nuk do të kapen nga admirali Kizaru ose kur ai shikoi shancën e Luffy duke thënë se shanci i tij asnjëherë nuk bie në zero. Ende mbetet të zbulohet se si ka mundësi ta bëjë këtë.

Ai poashtu përdorë letrat tarot në betejë, kur ai luftoi me Luffy dhe Zoron dhe tërhoqi letrën Budalla në pozitë të kundërt, gjë që i bëri njerëzit të sulmonin njëri-tjetrin. Ai tërhoqi një letër tjetër, Papa në pozitë të kundërt, Hawkins e përshkroi atë si letrën e ndëshkimit. Ndërsa efektet e tij të sakta janë të panjohura. Njeriu prej Kashtës (teknika e Hawkins) u rrit me të madhe dhe u bë më i fortë. Kjo letër poashtu e tregon përkrahje, ku Hawkins parashikoi se dikush do ta shpëtoj Luffy dhe Zoron.

Fruti i Detit

Redakto

Hawkins ka ngrënë frutin e kashtës që e lejon atë të manipuloj kashtë.[3] Duke përdorur kashtë për të krijuar kukulla voodoo prej kashte, ai është në gjendje të përcjellë çdo rast të dëmtimit fizik që i është shkaktuar atij një personi tjetër, duke e lënë atë të padëmtuar, por duke e detyruar viktimën e tij të marrë dëmin në atë që do të kishte. Pas dëme trupore, kukulla voodoo që përfaqësojnë njerëzit që morën dëmin janë hedhur nga trupi i tij, duke treguar efektet e sulmit. Megjithatë, sulmet ndaj krijimeve të kashtëve të Hawkins do ta dëmtojnë atë gjithashtu.

Kuriozitete

Redakto

Referimet

Redakto
  1. ^ One Piece Anime - Kapitulli 664 dhe Epizodi 589, Brownbeard shpjegon se Supernovas së bashku me Mjekërrziu formojnë Gjeneratën më të Keqe.
  2. ^ One Piece Kapitulli 950 dhe Epizodi 951, Hawkins gati për ta tortoruar Law-in
  3. ^ One Piece Anime - Kapitulli 913, Hawkins tregon emrin e frutit të tij Luffy dhe Zoros.