Charlotte Cracker (シャーロット・クラッカー Shārotto Kurakkā) është personazh fiktiv në One Piece. Ai është djali i dhjetë dhe fëmija i 15-të i Familjes Charlotte. Ai është gjithashtu një nga Tre Komandantët e ËmbëlPiratëve Big Mom dhe shërben si Ministri i Biskotave i Vendit Totto (ビ ス ケ ッ ト 大臣 Bisuketto Daijin), duke qeverisur ishullin e Biskotave.

Personaliteti Redakto

Cracker është shumë besnik ndaj familjes dhe ekuipazhit të tij, i demonstruar nga zemërimi i tij kur zbuloi se ish-njerku i tij po i zbulonte sekretet e tyre Monkey D. Luffy dhe Nami.[1] Ai beson me vendosmëri se trashëgimia e dikujt përcakton karakterin e tyre, duke supozuar gabimisht se Sanji do të pranonte me kënaqësi dasmën e tij të rregulluar nga besnikëria ndaj familjes së tij dhe se ai do të neveriste ekuipazhin e Kapelës prej Kashte për të ardhur në ishullin Whole Cake për ta shpëtuar atë, të pavëmendshëm për faktin se Sanji kundërshtoi dasmën dhe kurrë nuk do të fliste keq me miqtë e tij. Si Big Mom dhe shumica e vëllezërve dhe motrave të tij dhe si vëllai i tij i madh Oven, ai i konsideron babanë e tij dhe stërgjyshërit të mos jenë pjesë e familjes së tij sepse nuk janë të lidhur prej gjakut.[2]

Cracker është shumë i sigurt në fuqinë e tij dhe preferon të merret vetëm me armiqtë, duke urryer ndërhyrjen e jashtme nga anëtarët e tjerë të ekuipazhit. Ai merr gëzim në përdorimin e fuqive të tij të frutit të detit dhe duke mposhtur armiqtë e tij me shkathtësinë e tyre; nga ana tjetër, ai e urren atë kur njerëzit hanë krijimet e tij të biskotave pasi nuk i pëlqen të dhurojë biskota falas. Cracker gjithashtu absolutisht e përçmon duke ndier çdo dhimbje dhe preferon të luftojë të tjerët me krijimet e tij të biskotave. Ai është gjithashtu shumë krenar për anonimitetin e tij, duke iu referuar fotografisë së pasaktë të Qeverisë Botërore të tij në posterin e tij të kërkuar.[3]

Si pjesa tjetër e familjes së tij, Cracker është shumë arrogant dhe e shikon veten superior ndaj kundërshtarëve të tij, duke tallur Luffy gjatë gjithë pjesës më të madhe të luftës. Ai gjithashtu tenton të mburret gjatë luftimeve të tij për shkak se sa i fuqishëm mund të jenë ushtarët e tij të biskotave. Ai vendosi të tregojë Luffy se si funksionuan fuqitë e tij pasi ky i fundit ishte në gjendje të zbulonte pamjen e tij të vërtetë si një gjest tallës. Kjo më vonë u vërtetua se ishte një gabim i kushtueshëm nga ana e tij, pasi Luffy dhe Nami ishin në gjendje të përfitonin nga njohuritë që u dha Cracker për të mposhtur atë.

Aftësitë Redakto

Si një nga Tre Komandantët e Ëmbël të Piratëve Big Mom, autoriteti i Cracker në ekuipazh është i dyti vetëm për nënën e tij. Si Ministër i Biskotave, Cracker vendos mbi ishullin e biskotave dhe është përgjegjës për blerjen dhe shpërndarjen e biskotave për këdo që ka nevojë për to. Ai është gjithashtu i aftë të urdhërojë flota të mëdha në betejë.

Zëri dhe prania vetëm e Cracker është e mjaftueshme për të bërë që homies të tkurren dhe të thahen nga frika, duke treguar se fuqia e tij urdhëron frikë dhe respekt të jashtëzakonshëm midis shokëve të tij të ekuipazhit. Shpërblimi i tij prej 860,000,000 beli tregon që Qeveria Botërore e konsideron atë shumë të rrezikshme dhe kërcënuese për operacionet e tyre. Fuqia dhe ndikimi i tij është aq i madh sa kur u mposht, Qyteti i Ëmbël u fut në një gjendje mbylljeje. Big Mom ishte gjithashtu e sigurt se Cracker mund të mposhte Monkey D. Luffy, i cili arriti të mposht Donquixote Doflamingo, duke dëshmuar më tej për forcën e tij luftarake. Megjithëse Urouge nga Gjenerata më e Keqe arriti të mposhtë një prej komandantëve, Cracker e mposhti më pas, megjithëse ai nuk arriti të vriste Supernova.

Në betejë, Cracker ka shfaqur aftësi të jashtëzakonshme në mashtrime; kur luftoi Luffy, ai e bëri atë të duket sikur ai kishte aftësi të frutit të detit në lidhje me shumëzimin e gjymtyrëve dhe armëve,[4] dhe kur Luffy e goditi atë, Cracker kolliti me bllokime të gjakut si në rregull të shfaqet i plagosur keq nga goditja. Ai ishte në gjendje të mashtronte në mënyrë efektive të gjithë Qeverinë Botërore dhe marinsat pavarësisht se ishte një pirat i fuqishëm, duke qenë në gjendje të fshehë identitetin e tij të vërtetë dhe ta bëjë ushtarin e tij prej biskotës të pozojë si ai vetë deri në pikën që posteri i tij i kërkimit përshkruan ushtarin dhe jo atë.

Cracker ka treguar gjithashtu sasi të mëdha të qëndrueshmërisë, duke qenë në gjendje të luftojë dhe të ndjekë Luffy për njëmbëdhjetë orë.

Fruti i detit Redakto

Cracker ka ngrënë frutat e biskotave, një lloj i Paramecias, i cili e lejon atë të krijoj dhe manipuloj biskota sipas dëshirës. Me frutin e tij, Cracker ka krijuar një kukëll i cili qëndron brenda saj duke e fshehur indentitetin e tij të vërtetë nga armiqtë. Ai poashtu mund ta forcoj gjymtyrën e kukullës me Ambicien e Armatimit. Ai mund të krijoj gjymtyrë të shumta me kukullën e tij dhe siç thuhet nga Luffy, mburoja e tij prej biskotës është më e fuqishmja që ka parë pasi nuk mundi të shkatërroj edhe me Ambicien e tij të Armatimit.

Haki Redakto

Busoshoku Haki Redakto

Cracker ka një mjeshtëri të jashtëzakonshme të Ambicies së Armatimit, të cilën ai e përdor për të forcuar shpatën dhe armaturën e tij të biskotave. Luffy, një ekspert mjaft i aftë i Armatimit, e përshkroi Ambicien e Cracker-it të Armatimit si jashtëzakonisht të ashpër, i cili lehtë mund t'i rezistojë goditjeve të zgjeruara të Hakit të Luffy. Pasi forcoi shpatën e tij me Haki, Cracker ishte në gjendje të prerë krahun e Luffy ndërsa ai po luftonte në Marshin e Katërt, duke demonstruar më tej fuqinë e Haki-t të tij.

Arma Redakto

Arma e Cracker quhet Pretzel, një shpatë e gjatë me dy tehe. Kur Cracker është brenda kukullës së tij prej biskotës, ai jep kopje të Pretzel të bëra nga biskota që janë shumë më të mëdha, e cili e bën një njeri mesatar të duket si i vogël.

Dublimi Redakto

Cracker dublohet nga Takuya Kirimoto në japonisht.

Kuriozitete Redakto

  • Një cracker është një meshë e hollë, e freskët, e ngrënë shpesh me djathë ose toppings të tjera mbrojtëse. Kjo pason emrat me temë ushqimi të Familjes Charlotte dhe Piratëve të Big Mom.
  • Flokët ndezës të Cracker-it mund të jenë një referencë për fishekzjarret.

Referimet Redakto

  1. ^ One Piece Kapitulli 835 dhe Epizodi 797
  2. ^ One Piece Kapitulli 836 dhe Epizodi 797
  3. ^ One Piece Kapitulli 838 dhe Epizodi 799
  4. ^ One Piece Kapitulli 836 dhe Epizodi 798