Donquixote Doflamingo (ドンキホーテ・ドフラミンゴ Donkihōte Dofuramingo), i njohur me nofkën e tij Demoni Qiellor (天夜叉 Ten Yasha), është personazh fiktiv në animen dhe mangën One Piece. Ai ishte kapiteni i Piratëve Donquixote dhe ish-Shichibukai me një shpërblim prej 340,000,000 beli, një komisioner më i ndikuar nëntokë nën pseudonimin “Joker[1], dhe një ish-Fisnikë Botërorë i pasardhësve të Familjes Donquixote.[2]

Ai është djali i Donquixote Homing dhe vëllai i madh i Rosinante. Ai u bë mbret i Dressrosës pasi morri fronin nga Riku III tetë vite më parë. Ai udhëhoqi vendin deri në momentin kur ai u hoq nga pozita si Shichibukai dhe mbret pasi u mposht nga Monkey D. Luffy, pastaj u arrestua nga Admiral Fujitora dhe u dërgua në Impel Down niveli 6.[3]

Personaliteti

Redakto

Doflamingo është një person jashtëzakonisht arrogant, krenar dhe i lumtur. Ai duket se ka një dëshirë për shprehje dramatike, si dhe një zakon të paraqitjes së ekzagjeruar kur jep deklarata. Ai ka frikë pak njerëz, ndërsa ai haptazi tallet me admiralin e flotës Sengoku, duke u ulur në tavolinë gjatë takimeve Shichibukai dhe tregon vetëm interesim të zjarrtë në mendimin e luftës me Mjekërrbardhin. Megjithatë, ai nuk e pëlqen atë, kur njerëzit marrin thashetheme dhe i flasin si fakte, dhe nuk shpërthejnë në paragjykime të tilla nga thashethemet e tilla të rreme, siç shihet kur ai u bë i inatosur kur Giolla deklaroi besimin e pasaktë që Sindroma Amber Lead ishte ngjitëse.

Ai gjithashtu ka një zakon duke u ulur në pozita të çuditshme, si në pjesën e prapme të karrigeve, në tavolina, në fuçi dhe madje në një grumbull trupash në mes të një zone lufte dhe në majë të një muri. Ai është gjithashtu i qetë dhe i ftohtë në shumicën e situatave; edhe kur Baby 5 e sulmoi atë me atë që do të ishte goditje vdekjeprurëse, ai thjesht u shmanget rastësisht ndërsa vazhdoi të bisedonte me telefon.

Para dy viteve, Doflamingo ka një mungesë të plotë të frikës dhe dyshimit, duke shkuar aq larg sa të vjedh Fisnikët e Botës të homazheve të tyre, kështu që ai mund të shantazhojë qeverinë. Ai është parë rrallë me ndonjë shprehje tjetër përveç dëfrimit nga çdo kthesë e ngjarjeve, pavarësisht nga të cilët ata ndikojnë. Vetëm në raste të rralla ai le të lirojë buzëqeshjen e tij të markës, si kur u befasua kur Laffitte arriti pa paralajmërim dhe pa u vënë re deri sa ai e bëri praninë e tij të njohur, dhe kur Little Oars Jr tentoi për të sulmuar atë direkt. Sidoqoftë, këto momente ishin të shkurta, pasi Doflamingo zakonisht do të buzëqeshë përsëri.

Ai shfaqi të ketë frikë kur kujton fëmijërinë e tij. Ai ishte rrahur nga njerëzit në moshën 8 vjeçare për shkak urrejtjes së tyre ndaj Dragonjve Qiellor. Që nga atëherë Doflamingo vuan nga stresi posttraumatik duke pasur anthke në gjumë dhe pasi zgjohet ka ndjersitje. për t'u përballur me këtë, ai pin alkool.[4] Ai poashtu ka shfaqur të ketë frikë nga perandori Kaido pasi e din se ai mund të vritet nëse nuk furnizon më SMILE përdoruesve Zoan në ushtrinë e tij.[5]

Dy vjet pas betejës së Marineford, ai do të vazhdonte të mbante buzëqeshjen e tij të sigurt ndërsa gjithçka ishte nën kontroll. Sidoqoftë, kur Trafalgar Law e mposhti Vergon dhe kërcënoi furnizimin e SAD. dhe madje e përqeshi atë për mungesën e frikës dhe dyshimit si shenja të mbingarkesës, Doflamingo më në fund shprehu zemërim dhe shqetësim të vërtetë. Kur Law përfundimisht shkatërroi furnizimin e SAD, kapi Caesar dhe e përdori atë për të kërcënuar Doflamingo për të hequr pozitën e tij si Shichibukai, Doflamingo më në fund humbi ngushëllimin e tij dhe tregoi panik të plotë dhe zemërim të fortë.

Doflamingo ka treguar shenjë të frikës ndaj aftësisë së dikujt, siç shihet kur Fujitora thirri një meteor në një betejë mes tij, admiralit dhe Law. Doflamingo ka një zakon të gjuaj viktimat tij me një armë, siç tregohet me babanë e tij, vëllain e tij dhe Law.

Doflamingo ka një besim se të fortit janë ata që i bëjnë rregullat dhe do të jenë të vetmit që janë në gjendje të jetojnë në “Epokën e Re”. Për shkak të besimit të tij në këtë "Epokë të Re", Doflamingo duket se humb interes në gjëra të tjera lehtësisht, siç shihet me udhëheqjen e tij të Piratëve Bellamy dhe pronësinë e Shtëpisë së Ankandeve Njerëzore.

Në betejë, Doflamingo ka një zakon të bëjë shaka me njerëz në një mënyrë sadiste dhe mizore, siç shihet kur i detyron dy marinarë të vriten me njërin-tjetrin, dhe duke detyruar Bellamy të luftoj me Sarquiss, ndërsa ai qesh në dhimbjet e tyre. Në Betejën e Marinefordit, kur ai u përball me Oars, ai shihet duke qeshur pasi i'a këputi këmbën e tij.

Si një ish-Dragon Qiellor i cili mbetet një fanatik kur bëhet fjalë për privilegjet dhe historinë e tyre të lidhur, Doflamingo ka një frikë të lindur për ata që mbajnë "D" fillimin e mesëm. në emrat e tyre, duke ditur se këta njerëz janë armiqtë natyrorë të Dragonjve Qiellor. Rosinante besonte se kjo vetëm e bënte Law në rrezik të qenit kudo pranë vëllait të tij më të madh, dhe se nëse Doflamingo do të zbulonte, ai do të vriste Law. Në të vërtetë, kur Law zbulon emrin e tij të fshehur, Doflamingo u trondit, dhe megjithëse ai hodhi poshtë idenë e "D." duke qenë armiku i tij natyror si një supersticion idiot, ai u bë i pamatur në betejë, siç shihej nga sulmet e tij ndaj Law me zemërim duke e lënë veten të hapur.

Aftësitë

Redakto

Si një kapiten i Piratëve Donquixote dhe një ish-anëtar i fuqishëm i Shichibukai, Donquixote Doflamingo kishte autoritet të plotë mbi ekuipazhin e tij. Ai ishte aktiv në fushën e ndërmjetësimit nëntokësor (përfshirë skllavërinë, prodhimin dhe shpërndarjen e armëve të shkatërrimit në masë dhe trafikimin e frutave të detit) në Botën e Re dhe ndërmjetësi më i shkathët dhe me ndikim atje. Përveç kësaj, ai ishte mbret i Dressrosës, i cili i jepte aitj autoritet mbi gjithë mbretërinë.

Si dëshmi e fuqisë së tij, ai është në gjendje të përballet me ish-Shichibukai Krokodilin dhe më pas të dalë i padëmtuar. Ai në mënyrë të ngjashme nuk tregoi frikë nga Admirali Fujitora.

Ai është i vetmi Shichibukai i njohur për të luftuar një nga kolegët e tij, Gecko Moria, duke e plagosur rëndë atë (edhe pse ai u ndihmua nga një grup i vogël i Pacifistas dhe Moria kishte ende për t'u shëruar nga plagët e tij nga lufta). Kushdo që e urdhëroi atë për të vrarë Moria me sa duket kishte besim të mjaftueshëm në forcën e tij që ta vriste një shoku Shichibukai dhe ishte shumë i zhgënjyer kur lejoi që Moria të ikte përpara se goditja përfundimtare të mund të trajtohej. Ai pretendoi se ai që i dha atij urdhër për të vrarë Moria ishte me gradë më të lartë se Sengoku, që ishin Pesë Pleqtë ose komandanti kryesor Kong, ose dikush tjetër i rangut të lartë brenda Qeverisë Botërore.[6]

Ai është kaq i fuqishëm sa që Law sugjeroi që nëse Doflamingo të japë dorëheqjen nga pozita e tij, marinsat do t'i dërgojnë luftëtarët e tyre të lartë, admiralët, kundër tij. Kjo u konfirmua edhe kur Kuzan i tha Smoker që menjëherë ta paralajmëronte Sakazukin rreth Doflamingos dhe admirali i flotës duhet të dërgonte admiralët.

Doflamingo gjithashtu ka treguar ekspertizë të konsiderueshme luftarake në dorë, i specializuar në një stërvitje të bazuar në goditje me këmbë, pasi ai ishte në gjendje të jepte një goditje të vetme me kokë me armë kundërshtarit të tij, duke i plagosur rëndë dhe duke e shmangur atë në një çast. Ai ka reflekse të konsiderueshme dhe gatishmëri. Ai ishte mjaft i shpejtë për t'u shpëtuar nga sytë e Krokodilit dhe për të dalë i padëmtuar.

Doflamingo asnjëherë nuk u lëndua në betejë deri në Dressrosa arc. Kur Baby 5 e sulmoi me armët e saj, ai nuk u pa i dëmtuar dhe vazhdoi bisedën në telefon. Ai ishte i aftë bllokoj Diable Jambe, goditjen e zgjeruar i Sanji. Ai poashtu morri shumë sulme nga kundërshtarët e tij, por asnjëri nuk pati efekt. Ai ndaloi akullin e Kuzan të ngrijë atë përfundimisht, duke thyer grimcat e akullit. Ai morri një goditje të drejtpërdrejt nga Luffy, por shfaqi duke mos patur dhimbje. Edhe pas marrjes së Gamma Knife së Law, dhe më pas së shpejti pas një Counter Shock, i cili shpërtheu në organet e tij, ai ishte në gjendje t'i thurte përsëri së bashku dhe vazhdonte të luftonte Luffy dhe të merrte disa goditje të forcuar me Haki dhe më pas lëvizi duke pretenduar se ata ndjehen sikur janë të dobët.

Fruti i Detit

Redakto

Doflamingo ka ngrënë frutin e telave, një lloj i Paramecia, që e lejon atë të krijoj dhe manipulojë tela. Ai lëviz gishtat e tij kur ai manipulon njerëz si kukulla. Telat janë jashtëzakonisht të hollë dhe disa madje mund të jenë të padukshme, duke e bërë pothuajse të pamundur të vërehen dhe t'i shmangin ato. Secili prej viktimave të tij që kontrollohej ishte i paaftë t'i rezistonte fuqive të tij dhe prandaj u bë plotësisht i pafuqishëm. Ai është treguar i aftë të kontrollojë sasi të mëdha njerëzish në të njëjtën kohë pa ndonjë përpjekje të dukshme. Kjo aftësi është edhe mjaft e fuqishme për të ndaluar "Diamond" Jozu fizikisht të fortë në gjurmët e tij, duke e penguar atë që të sulmojë më tej Krokodilin.

Doflamingo mund të përdorë telat e tij për prerje, duke i lejuar Doflamingo të fërkojë lehtë pjesët e trupit dhe të shkatërrojë armët. Kur Issho rrëzoi një meteor në Green Bit, ai kaloi telat e tij për të formuar një rrjetë, dhe e fërkonte meteoritin në copa të vogla për të mbrojtur veten nga dëmtimi. Me këtë frut, ai mund të fluturoj nëpërmjet reve. Law u shpreh se Doflamingo nuk mund të fluturoj diku ku nuk ka re.

Fruti i tij poashtu mund të zgjohet, me këtë Doflamingo mund të transformoj çdo gjë në tela, kur ai mund të përdorë këtë si sulm dhe mbrojtje.

Doflamingo mund të përdorë dy lloje të Haki, Ambicien e Pushtimit dhe Ambicien e Armatimit.

Haoshoku Haki

Redakto

Doflamingo përdori Ambicien e Pushtimit për të trokitur shumicën e ushtarëve G-5 në Punk Hazard.[7] Ambicisia e tij së pari u zgjua kur ishte rreth dhjetë vjeç, kur u ndoq përsëri nga qytetarët e North Blue, të cilët u përpoqën të torturonin vazhdimisht familjen e tij në shenjë hakmarrjeje, duke i trokitur të gjithë jashtë, duke e shpëtuar kështu.

Busoshoku Haki

Redakto

Doflamingo ka aftësi të konsiderueshme të larta në Ambicien e Armatimit. Doflamingo përdori Ambicien e Armatimit në lidhje me aftësinë e tij të frutit të detit për të prerë Smoker, një përdorues i frutit të llojit Logia, duke e plagosur seriozisht atë në Punk Hazard.[8] Ai ishte gjithashtu në gjendje të ngurtësonte trupin e tij të mjaftueshëm për t'i rezistuar Jet Gatling të Luffy pa ndonjë dëmtim të dukshëm dhe kundërsulm me një goditje të fortë që plagosi Luffy dhe e dërgoi atë duke fluturuar përsëri në një distancë të konsiderueshme. Ambicia e tij e Armatimit është mjaft i fortë për të kundërshtuar fuqitë e prerjes hapësinore të Law, megjithëse ende nuk është aq i fortë sa të mbrohet kundër mprehtësisë së shpatës së Law, pasi ai preu dorën pak pasi kapi tehun.

Dublimi

Redakto

Doflamingo dublohet nga Hideyuki Tanaka dhe Tomoe Hanba (fëmijë) në japonisht, ndërsa në anglisht dublohet nga Robert McCollum.

Kuriozitete

Redakto
 • Mbiemri i tij është një referencë për Don Kishotin, personazhi kryesor i romanit të famshëm spanjoll "El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha", ndërsa emri i tij u bazua pas Flamingo, një zog, pendë e të cilit i ngjan xhaketës së shkëlqyeshme të Doflamingos dhe me gjasë e përmban atë.
 • Nofka e Doflamingos, Joker, përshtatet me emrat e letrave së ekuipazhit të tij si dhe Piratët e Bishave me të cilët ai ishte aleat. Aliasi i tij në mënyrë të veçantë përqendrohet tek emrat e All-Stars të Piratëve të Bishave, pasi të gjitha ato bazohen në lojën e letrave.
 • Oda bazoi pamjen e syzeve të diellit të Doflamingos në sytë e Kamen Rider Super-1.

Referimet

Redakto
 1. ^ One Piece Kapitulli 673 dhe Epizodi 589
 2. ^ One Piece Kapituj 722-723 dhe Epizodet 653-654
 3. ^ One Piece Kapitulli 906
 4. ^ One Piece Kapitulli 763 dhe Epizodi 703
 5. ^ One Piece Kapitulli 687 dhe Epizodi 623
 6. ^ One Piece Kapitulli 581 dhe Epizodi 490
 7. ^ One Piece Kapitulli 689 dhe Epizodi 624
 8. ^ One Piece Kapitulli 689 dhe Epizodi 624