Sakazuki gjithashtu i njohur me epitetin e tij Akainu[1] (“Qeni i Kuq”) është flotë e admiralit në anime dhe manga One Piece. Gjatë pjesës së parë, ai ishte një nga tre admiralët. Pasi u bë flotë e admiralit, gjëja e parë që bëri ishte zhvendosja e Selisë së Marinarëve në Botën e Re për t'u përgatitur për Epokën e re të Piratëve.

Bazuar në veprimet e tij si admiral në Marineford dhe si flotë e admiralit, Akainu konsiderohet një nga antagonistët kryesor të serisë. Ai beson se trashëgimia e një personi është një pasqyrim se sa e madhe e një kërcënimi që ata paraqesin - një besim që e bëri atë të synojë Portgas D. Ace dhe Monkey D. Luffy gjatë betejës së Marinefordit me qëllim të spastrimit të "gjakut të keq" të tyre, e cila në fund e shtyu atë që personalisht të vriste Ace dhe të përpiqej të vriste Luffy, të cilin ai nuk arriti të bënte - duke lënë një mbresë të madhe në gjoks.

Personaliteti Redakto

Nëse edhe një nga këta dijetar hypin në anije, gjithë sakrificën që kemi bërë do të bëhet një hiç! Ne duhet të eliminojmë çdo e “e keqe” që ekziston!!

- Arsyeja e Akainus për shkatërrimin e një anije në Ishullin Ohara

Akainu është ndjekës i fortë i “Drejtësisë Absolute”, motoja e tij është “Drejtësi e Plotë” (徹底的な正義 Tetteiteki na Seigi). Besimet e Sakazukit e detyruan atë të shkojë aq larg sa të shkatërrojë një anije refugjate për shkak të mundësisë që një dijetar mund të fshihej në bord. Logjika e tij ishte që nëse edhe një nga dijetarët e Oharës kishte ikur me të, misioni do të kishte qenë një dështim, shumë me tronditjen e Kuzanit, i cili e quajti atë budalla për mbingarkesat. Akainu merr qëndrimin e tij ekstremist sa i përket vrasjes së kujtdo që nuk e ndan pikëpamjen e tij, ashtu si u përpoq ta ekzekutonte Kobyn për lutjen e tij për të ndaluar luftën.

Për Akainun, çdo marinar që nuk është e gatshme të luftojë për drejtësi nuk është e denjë të quhet Marinar. Pavarësisht nga të gjitha këto, Sakazuki nuk mundi të vriste ish bashkatdhetarin e tij Kuzanin.

Para se të bëhej publike, Akainu ishte një nga personat që din se Luffy është djali i Dragon. Nuk dihet se si e dinte këtë nëse ai ka pasur ndonjë lidhje me Dragonin ose nëse ka pasur ndonjë dije si marinar të nivelit të lartë që Dragoni ishte djali i Garpit.

Aftësitë dhe fuqitë Redakto

Si flotë i admiralit, Sakazuki ka autoritet mbi gjithë marinarët. Ai mund të thirr Buster Call në ndonjë ishull që mund të bëhet kërcënues, dhe të tërheq titullin e Shichibukait, poashtu mund të ngrij ose ta ul ndonjë pozitë të Marinarit.

Akainu është gjithashtu një i fuqishme dhe i aftë për të luftuar me dorë, të cilin ai kombinon me aftësitë e tij të Logisë për shkelje shkatërruese. Ai mundi me lehtësi Inazuma, si dhe dy mjeshtra të jashtëzakonshëm të artit luftarak si Ivankov dhe Jinbe. Për më tepër, ai doli fitimtar nga dueli dhjetë ditëshe mes tij dhe Aokijit për pozitën e flotës së admiralit, edhe pse ata të dy pësuan plagë të rënda.

Ai gjithashtu ka dëgjim jashtëzakonisht, duke qenë në gjendje të dëgjojë veprimtarinë nënujore përpara fillimit të Luftës së Mjekërrbardhit.

Fruti i Detit Redakto

Akainu ka ngrënë frutin e magmës të llojit Logia, një aftësi që e bën Akainun të transformoj trupin në magma sipas dëshirës.

Aftësia e tij është natyrisht e një rendi më të lartë sesa aftësitë të Ace, meqë nxehtësia më e lartë dhe aftësitë mbytëse të magmës së tij e lejuan që ta dëmtonte me sukses Ace pavarësisht nga mbrojtja e Ace dhe në fund të fundit të vriste Ace për shkak të kësaj epërsi. Fuqia shkatërruese dhe fuqitë eksplozive nga magma mundësojnë Akainu të shkaktojë dëme masive, dhe të marrë njerëz si Emporio Ivankov dhe Jinbe me përpjekje minimale. Gjatë betejës vendimtare dhjetë ditëshe në Punk Hazard, Akainu tregoi fuqinë e tërbuar të Frutave të Detit pasi ndryshoi motin e një pjese të rrezikut të ishullit dhe e la atë në një flakë.

Haki Redakto

Akainu mund të përdorë Ambicien e Armatimit ashtu siq bëri për ta anuluar aftësinë shkatërruese të Mjekërrbardhit pasi tentoi të shkatërroj platformën e ekzekutimit.[2]

Historia Redakto

E kaluara Redakto

Akainu u bashkua në Marinë në moshën 23 vjeçare së bashku me Borsalinon dhe ishin nën mbikëqyrjen e Zefyrit.

Incidenti i Oharës Redakto

Ai ishte i njohur si Zëvendës Admiral Sakazuki para ngritjes në detyrë. Ai ishte i pranishëm në incidentin e Oharës, duke qenë një nga pesë zëvendës-admiralët që drejtojnë bombardimin e Buster Call. Ai urdhëroi shkatërrimin e një anijeje të evakuimit të civilëve dhe ushtarëve, duke pretenduar se ai duhej të shkatërrohej në rast se një dijetar i vetëm arriti të vërthente në anije (një veprim që tmerroi edhe Spandinën).

Lufta e Marinefordit Redakto

Gjatë tubimit në Marineford, Akainu së bashku me dy admiral tjerë u panë duke u ulur në platformën e ekzekutimit.

Akainu hyri në betejë kur Jozu hodhi një ajsberg të madh, duke shfaqur aftësinë për të kontrolluar shkëmbin vullkanik duke nisur një grusht të bërë nga magma për të shkatërruar ajsbergun dhe për të dërguar shkëmbinj të vegjël që fluturonin mbi vendin duke shkatërruar një nga anijet e Mjekërrbardhit.

Ai u pa më vonë duke u përballur me një oficer të marinës që po ikte nga beteja, i cili nuk donte të vdiste për shqetësimin për familjen e tij. Akainu sulmon, dhe ekzekuton brutalisht oficerin e Marinës për këtë "frikë", e tmerroi Koby dhe Helmeppon që po vëzhgonin (pasi pothuajse edhe ata vetë bënin të njëjtën gjë). Akainu pastaj merr një raport se përgatitjet për planin Sengoku janë vendosur. Ardhja e Luffy në Marineford, Admiral Akainu komentoi se, si biri i Dragoit, Luffy është një pirat i cili duhet të eliminohet me çdo kusht.[3]

Gjatë betejës, duke ndjekur urdhërat e Sengokus, Akainu bisedoi me kapitenin Squard, duke e bërë atë të besonte se Mjekërrbardhi kishte tradhtuar aleatët e tij, duke tregtuar jetën e tyre për Ace. Ai tregoi fjalët e tij duke bërë që Squardo të vinte re se Pacifistat sulmuan të gjithë. përveç Piratëve të Mjekërrbardhit, duke qenë gjithashtu pjesë e planit të Sengokut. Ai i tha Squardos se ai nuk pajtohet me planin për të kursyer jetën e Ace dhe Mjekërrbardhit dhe i ofroi atij mundësinë për të shpëtuar veten dhe ekuipazhin e tij nëse ai vret Mjekërrbardhin. Për shkak të urrejtjes së tij të thellë për Gol D. Roger, i cili vrau ekuipazhin e tij të parë, Squard i besoi atij dhe sulmoi Mjekërrbardhin, duke e goditur atë në gjoks. Por Mjekërrbardhi i shpëtoi kësaj goditjes dhe i fali të gjithë njerëzit e tij.

Kur Ace u lirua, Akainu siguroi njerëzit e tij se nuk kishte asgjë për t'u shqetësuar, pasi dy vëllezërit e piratëve do të kapeshin përsëri dhe do të ekzekutoheshin. Ai pastaj u përball me Luffy dhe Ace, dhe provokoi Ace në sulm atë duke mposhtur Mjekërrbardhin. Pas sulmit të Aces, Akainu tha se magma e tij mund ta mbyste zjarrin e Aces dhe kështu ishte në gjendje të plagoste Ace, pavarësisht paprekshmërisë së tij në Logia, duke e bërë atë armikun e tij natyror. Akainu duke dashur ta vriste Luffy, por e vrau Ace pasi i doli përpara. Të zemëruar me vdekjen e Ace, Mjekërrbardhi sulmoi Akainun, duke e goditur nga shpina me një goditje gjymtuese. Akainu u kthye dhe u tërhoq prapa, gati duke hequr gjysmën e fytyrës së Mjekërrbardhit. Mjekërrbardhi pastaj i dha admiralit një tjetër goditje shkatërruese, duke e dërguar atë të binte në një gropë të madhe. Akainu, mbasi mbijetoi sulmin e Mjekërrbardhit, u përplas nëntokë dhe u shfaq përsëri para Jinbe, ndërsa ai po bënte rrugën e tij drejt anijes shpëtuese me Luffy në tërheqje.

Akainu kërkoi Jinbei të dorëzoj Luffy, por Jinbei refuzoi duke thënë se do ta mbroj me jetën e tij. Akainu filloi t'i ndjekë ata, por u ndalua nga Ivankov. Akainu pastaj e mbyti Ivankovin dhe Inazumin dhe vazhdoi të ndjekte Jinbe dhe Luffy, i cili përfundon në Akainu duke kaluar përmes Jinbe dhe drejt drejt Luffy, duke lënduar në mënyrë kritike të dy. Kur ishte i gatshëm t'i përfundonte, Krokodili e refuzoi atë dhe e mori Luffy dhe Jinbe nga distanca e admiralit. Akainu pastaj u përgatit për t'u përballur me Krokodilin dhe Piratët e Mjekërrbardhit.

Pasi mposhti Piratët e Mjekërrbardhit, ai vazhdoi ndjekjen por u ndalua nga Koby pasi deshi ta ndaloj luftën. Ndërsa Akainu deshi ta vriste Koby, por u ndalua nga Shanks. Ndalimi i tij shkaktoi largimin e Luffy, kështu që Sengoku deklaroi fundin e luftës, duke e bërë Akainun të pakënaqur.

Ngritja në detyrë Redakto

Pasi Sengoku u tërhoq nga pozita si flotë i admiralit, ai nominoi Kuzanin të bëhej flotë i ardhshëm, por disa marinarë nominuan edhe Sakazukin. Kuzani, megjithatë, ishte kundër idesë që Sakazuki të bëhej admirali i ri i flotës dhe dy admiralët u ndeshën me njëri-tjetrin për pozicionin në ishullin Punk Hazard. Beteja zgjati dhjetë ditë dhe fuqitë e tyre përkatëse shkaktuan që gjysma e ishullit të bëhet i ngrirë ndërsa gjysma tjetër të bëhej e nxehtë. Në fund, Sakazuki përfundoi si fituesi i kësaj beteje, megjithëse të dy u plagosën rëndë. Sakazuki, megjithatë, vendosi të lejoi Kuzanin të jetonte sepse ishin shokë.

Udhëheqja e tij e re i ka dhënë Marinsave një ndjenjë më të fortë të Drejtësisë Absolute. Duke mos dashur të shërbejnë nën Sakazuki, Kuzan vendosi të japë dorëheqjen nga marinsat. Pasi u bë admirali i flotës, Sakazuki vendosi të zhvendosë Selinë e Marinarëve në Botën e Re në këmbim të degës G-1.

Si admiral i flotës, Sakazuki krijoi një projekt të detyrueshëm për të forcuar forcat e Marinës; Admiralët Fujitora dhe Ryokugyu u rekrutuan në këtë projekt.

Dublimi Redakto

Në japonisht, zëri i tij bëhet nga Fumihiko Tachiki dhe Michio Nakao si i ri. Në Funimation, zëri i tij bëhet nga Andrew Love.

Kuriozitete Redakto

  • Dizajni i Akainus i ngjan aktorit japonezë Bunta Sugawara. Emri i tij Sakazuki është bazuar në tri filmat e Sugawara 'Sakazuki'.
  • Nofka e tij, së bashku me admiralët e tjerë (Aokiji, Akainu dhe Kizaru), janë marrë nga legjenda e Momotaros (Momotaro takoi fazanin, qenin, dhe majmunin si miq për të shoqëruar atë në udhëtimin e tij).
  • Në një intervistë, Oda ka thënë se nëse Sakazuki do të ishte protagonist i serisë, ai do ta kishte gjetur thesarin One Piece brenda një viti.

Referimet Redakto

  1. ^ One Piece Manga 397 dhe Epizodi 278.
  2. ^ One Piece Manga 564.
  3. ^ One Piece Manga 557 dhe Epizodi 466.