Monkey D. Dragon është personazh fiktiv në serialin e animuar One Piece. Ai është babai i protagonistit Monkey D. Luffy dhe djali i Monkey D. Garp. Ai është udhëheqës i Ushtrisë Revolucionare që përpiqet ta rrëzoj Qeverinë Botërore. Ai është armiku më i madh i Qeverisë Botërore dhe është njeriu më i rrezikshëm dhe më i kërkuari në botë.

Në gjuhën japoneze, zëri i tij bëhet nga Hidekatsu Shibata. Në gjuhën angleze, zëri i tij bëhet nga Dan Green4Kids Entertainment dhe Bryan MasseyFUNimation Entertainment.