Ushtria Revolucionare (革命軍, Kakumei Gun) është organizatë imagjinar në anime dhe manga One Piece krijuar nga Eiichiro Oda.

Ushtria Revolucionare është organizatë e fuqishme udhëhequr nga Monkey D. Dragon, që kundërshton Qeverinë Botëror dhe lufton kundër sundimit të tyre ndaj botës. Qëllimi kryesor i tyre është të sfidojnë shtypjen politike dhe korrupsionin siq ka parë udhëheqësi revolucionar keqtrajtimin e fisnikëve mbi ata që sundonin. Sipas një nga revolucionarët, Koala, qëllimi i tyre i vërtetë është t'i jap fund Fisnikëve Botëror.

Një tjetër qëllim i Revolucionit është grumbullimi i armëve për të ndërtuar forcën e tyre ushtarake, pasi qëllimi i tyre përfundimtar është rrëzimi i Fisnikëve Botëror, të cilët posedojnë një ndikim të madh politik duke përfshirë privilegjin për të thirrur admiralët marinar për mbrojtje.

Flamuri Redakto

Flamuri i Ushtrisë Revolucionare është me imazh të dragoit me krahë dhe shkronjat "R" dhe "A" (anglisht: Revolutionary Army) shfaqen në secilën anë.[1]

Antarët Redakto

Monkey D. Dragon Redakto


Sabo Redakto


Komandantët Redakto

Karasu Redakto

Karasu (カラス, Karasu) është komandantë i Ushtrisë Veriore në Ushtrinë Revolucionare.

Ai ka ngrënë një frut të panjohur që e lejon atë transformoj trupin dhe veshjet në sorra vrasës. Pas kryerjes së misionit, Sabo u kthye në Baltigo me të.[2]'

Karasu së bashku me komandantët tjerë Belo Betty, Morley dhe Lindbergh shkuan në mbretërinë Lulusia për ta mbrojtur nga Piratët Pinkbeard.

Sabo, Karasu dhe komandantët tjerë shkuan fshehtazi drejt Mary Geoise dhe qëllimi i tyre është të lirojnë Kuma nga Fisnikët Botëror.

Në ditën e katërt të Levely, Karasu dhe shokët e tij luftuan kundër Fujitora dhe Ryokugyu për ta shpëtuar Kumën.

Belo Betty Redakto

Belo Betty (ベロ・ベティ, Bero Beti) është komandantë i Ushtrisë Lindore në Ushtrinë Revolucionare.

Ajo ka ngrënë një frut të llojit Paramecia që ajo e frymëzon njerëzit për të luftuar.

Belo Betty së bashku me komandantët tjerë Karasu, Morley dhe Lindbergh shkuan në mbretërinë Lulusia për ta mbrojtur nga Piratët Pinkbeard.

Sabo, Belo Betty dhe komandantët tjerë shkuan fshehtazi drejt Mary Geoise dhe qëllimi i tyre është të lirojnë Kuma nga Fisnikët Botëror.

Në ditën e katërt të Levely, Belo Betty dhe shokët e saj luftuan kundër Fujitora dhe Ryokugyu për ta shpëtuar Kumën.

Morley Redakto

Morley ((モーリー, Mōrī) është një gjigant okama dhe komandantë i Ushtrisë Perëndimore në Ushtrinë Revolucionare.

Ai ka ngrënë një frut të llojit Paramecia që e lejon atë të shtyjë çdo substancë.

Morley së bashku me komandantët tjerë, Karasu, Belo Betty dhe Lindbergh shkuan në mbretërinë Lulusia për ta mbrojtur nga Piratët Pinkbeard.

Sabo, Morley dhe komandantët tjerë shkuan fshehtazi drejt Mary Geoise dhe qëllimi i tyre është të lirojnë Kuma nga Fisnikët Botëror.

Në ditën e katërt të Levely, Morley dhe shokët e tij luftuan kundër Fujitora dhe Ryokugyu për ta shpëtuar Kumën.

Lindbergh Redakto

Lindbergh (リンドバーグ, Rindobāgu) është komandantë i Ushtrisë Jugore në Ushtrinë Revolucionare.

Lindbergh së bashku me komandantët tjerë, Karasu, Belo Betty dhe Morley shkuan në mbretërinë Lulusia për ta mbrojtur nga Piratët Pinkbeard.

Sabo, Lindbergh dhe komandantët tjerë shkuan fshehtazi drejt Mary Geoise dhe qëllimi i tyre është të lirojnë Kuma nga Fisnikët Botëror.

Në ditën e katërt të Levely, Lindbergh dhe shokët e tij luftuan kundër Fujitora dhe Ryokugyu për ta shpëtuar Kumën.

Antarët tjerë Redakto

Antarët tjerë të Ushtrisë Revolucionare janë: Emporio Ivankov, Inazuma, Bartholomew Kuma (tani një nga Shichibukai), Koala dhe dhe Hack.

Referime Redakto

  1. ^ kapitulli 904, faqe 10
  2. ^ One Piece Kapitulli 794 dhe Epizodi 738