Going Merry (ゴーイング・メリー号 Gōingu Merī-gō) është anije imagjinar në anime dhe manga One Piece. Ajo ishte anija e parë e Ekuipazhit të Kapelës prej Kashte që ata e përdorën si mënyrën e tyre kryesore të transportit nëpër East Blue, deri në Water 7. Anija u krijua nga Merry dhe e dhënë nga Kaya te Kapelat e Kashtës, si një shpërblim për shpëtimin e saj. Me kalimin e kohës, anija u dashurua nga ekuipazhi si një shtëpi dhe si një mik, aq shumë sa që ajo fjalë për fjalë mori një jetë të vetin dhe u bë po aq pjesë e ekuipazhit si secila prej tyre. Fatkeqësisht, Going Merry mori një sasi të pavlefshme të dëmit gjatë "jetës" së saj, duke u hedhur në erë, duke u zhytur, duke u copëtuar shumë herë, dhe ngrënë pjesërisht nga Wapol. Më në fund, Merry Going nuk mund të vazhdonte më dhe pasi ndihmoi Kapelat e Kashtës shpëtonte nga Enies Lobby, ajo mori një varrim Viking, dhe më vonë u zëvendësua nga Thousand Sunny.

"Going Merry" në Gjirin e Tokjos

Dizajni Redakto

Going Merry kishte katër kanone, edhe pse ekuipazhi rrallë i përdorë pasi që ata përdorin aftësitë e veta kur përballen me armikun. Pas Arlong Park arc, Nami morri një pemë të vogël me mandarinë prej kopshtit të Bellmère. Pasi kaluan gjysmën e parë të Grand Line, anija mori dëme gjithnjë e më shumë dhe fitoi disa arna metalike për ta mbajtur atë në vende që nuk mund të gozhdohen së bashku: shembuj të spikatur janë figura e Merry dhe direk, e cila u copëtua disa herë. Disa pika të parmakeve ishin të dëmtuara dhe të humbura, duke bërë që ekuipazhi t'i bashkojë me dërrasa druri, gjë që u bë mjaft e ashpër për shkak të mungesës së përvojës së tyre në zdrukthtari. Në kohën kur arriti te Water 7, kilja u dëmtua, e cila u konsiderua si e pariparueshme në planin afatgjatë, duke bërë kështu që Merry të shkatërrohet. Në Skypiea, trupi i anijes kishte krahë dhe figura e deles ishte e veshur si pulë.

Megjithë sasinë e jashtëzakonshme të dëmeve që anija grumbulloi gjatë udhëtimit të saj përmes Grand Line, ajo pati një rezistencë të mrekullueshme në atë kur Kaku e lëshoi ​​për të rrëzuar një ujëvarë, ajo nuk u shkatërrua, por përkundrazi u ul në anën e saj, të padëmtuar nga bien. Me ekspertizën e Iceberg për ta arnuar atë për të zgjatur kohën e kufizuar që kishte, Going Merry ishte në gjendje të lundronte nëpër stuhinë e pabesë të Aqua Laguna, gjatë gjithë rrugës për në Enies Lobby dhe të kthehej para se më në fund të dorëzohej në kufijtë e saj.

Dhomat Redakto

Dhoma e takimit ishte dhoma kryesore ku ekuipazhi bisedonin për situatat dhe çfarë të bënin, aty shijonin ushqimin e Sanji pasi ishte vendosur kuzhina dhe poashtu ishte timoni i anijes. Ndryshe nga anijet tjera që kanë rrotë timoni, Going Merry nuk e kishte një të tillë.

Dhoma e meshkujve është e vendosur nën kuvertën e anijes menjëherë nën direk. Është mjaft e madhe dhe e pastër. Kjo dhomë është normalisht e mbushur për shkak të faktit se ndahet nga [[Monkey D. Luffy|Luffy, Zoro, Usopp, Chopper dhe Sanji për të fjetur. Ai arrihet përmes një çelje ngjitur me direkun. Ka gjithsej pesë hamak të vendosura për të fjetur. Ekziston një dalje emergjente që lidhet me dhomën e femrave në rast se diçka ndodhë.

Dhoma e femrave ndodhet nën kuvertë poshtë kuvertës së depozimit dhe kanoneve. Këtu zakonisht flenë Nami dhe Nico Robin (dhe për një kohë, Vivi). Ishte krijuar fillimisht nga Merry për përdorimin e Kaya dhe kështu modelimi i saj reflekton për kë ishte menduar fillimisht. Në dhomë arrihet përmes një çelje që çon në dhomën e mësipërme. Kjo çelëse kishte një bllokim. Ekziston një dalje emergjente që lidhet me dhomën e meshkujve të vendosur këtu në rast se ndodh diçka. Megjithatë, kjo çelëse nuk është përdorur dhe zakonisht është e kyçur.

Pas Arlong Park Arc, një bar u shtua këtu nga një marangoz nga Cocoyashi, nga i cili njerëzit mund të pinë.

Banjo ndodhet poshtë kuvertës ngjitur me vendin ku ndodhet shina e anijes. Ai arrihet përmes një dere që çon në dhomën e depozitimit. Kjo derë e njëjtë kishte perde për privatësi.

Një dush, një vaskë, një lavaman dhe një tualet mund të gjenden këtu. Kur Robin ishte ngrirë nga Aokiji, vaska u përdor nga Chopper dhe Usopp për ta shkrirë atë.[1] Uji i përdorur këtu është tërhequr nga një makinë e veçantë e vendosur nën shkallët në kuvertën e sipërme. Kanë qenë dy nga këto makina por Luffy e theu një.

Duhet pasur kujdes këtu pasi të keni marrë dushe dhe të tilla këtu. Pasi të pastrojnë veten, ekuipazhi duhet të sigurohet që të pastrojë plotësisht vendin me një pastrues gome që gjendet këtu, në mënyrë që të mos dobësohet anija nga lagështia.

Vendi i preferuar i Luffy Redakto

Kreu i figurës së Going Merry është një dele. Kjo është ajo ku Luffy pëlqen të ulet shumicën e kohës ndërsa lundron. Pse i pëlqen të ulet atje me paaftësinë e tij për të notuar është një mister i plotë. Kur kjo u prish përkohësisht pas ndikimit me Laboon, Luffy u çmend dhe sulmoi balenën. Kreu i figurës gjendet gjithashtu në krye të "polit drejtues" të anijes në dhomën kryesore. Ky dizajn përdoret gjithashtu për figurën e figurave të Mini Merry II, një varkë e vogël e bërë nga Franky.

Gjatë gjithë serisë, figura e kokës ndonjëherë tregon shenja shprehjesh si një person i rregullt. Këto kanë filluar nga ato komike deri tek e trishtuara.

Mandarinat e Nami Redakto

Pas Arlong Park arc, tre pemë portokalli nga kroi i Bellemère u shtuan në majën e Going Merry. Frutat që ato sjellin janë satsumas (Citrus unshui), por zakonisht përkthehen si mandarinë ose portokall. Nami i trajton me kujdes, pasi ato janë kujtime të Bellemere. Ata i sigurojnë ekuipazhit Vitaminën C si dhe dekor për anijen.

Përveç Nami që kujdeset për to, Sanji gjithashtu mbron këto tre pemë nga ata që përndryshe mund të dëmtojnë ata ose të vjedhin frutat (p.sh Luffy).

Pas betejës së Luffy dhe Usopp në Water 7, këto pemë u zhvendosën në dhomën e hotelit ku ishin Kapelat e Kashtës. Ata u gjetën për fat të mirë nga transportuesit e anijeve Galley-La dhe u transferuan në një vend më të sigurt para të goditen nga Aqua Laguna.

Ata, së bashku me pjesën tjetër të sendeve të Kapelave të Kashtes, tani janë vendosur në Thousand Sunny.

Dublimi Redakto

Going Merry u dublua nga Houko Kuwashima në japonisht dhe Brittney Karbowski në anglisht.

Referimet Redakto

  1. ^ One Piece Kapitulli 321 dhe Epizodi 228