Thousand Sunny (Japonisht: サウザンドサニー号 Sauzando Sanī-gō) është anija e dytë e Ekuipazhit e Kapelës prej Kashte e dizajnuar dhe ndërtuar nga Franky me ndihmën e Yokozunës, Iceburgut dhe ndërtuesve tjerë të kompanisë Galley-La.

Dizajni Redakto

Thousand Sunny është një vargan i brigjeve, një lloj anijeje që mbështetet në aftësitë e lundrimit të saj. Anija ka një lëndinë në kuvertë të saj, të plotë me një ritëm dhe një rrëshqitje, si dhe një kullë vëzhgimi për një fole gjellash. Shtyllat e mëdha jep anijes manovrim të jashtëzakonshëm. Ashtu si Going Merry, figura është një kokë e kafshëve, veçanërisht një luan me një mane stilizuar. Për shkak të dykuptimësisë së mane, luani u gabua për një luledielli dhe një diell gjatë ndërtimit të anijes, shumë për zhgënjimin e Franky. Anija ka gjashtëmbëdhjetë topa: shtatë topat tradicionale në çdo anë të anijes dhe dy tunere ajri të specializuara - Gao Cannon në figurë dhe shtyllë të Coup de Burst.

Figura e Thousand Sunny është një fytyrë e madhe luani me dy kryqëzata prapa saj në mënyrën e një Jolly Roger. Gojën e figurës mund të hapet me qëllim që të sulmoj dhe mana e luanit mund të rrotullohet si një helikë për të lëvizur anijen prapa nëse është e nevojshme.

Në filmin e 11-të One Piece 3D: Straw Hat Chase, pamjet brenda Sunny u paraqit nga anëtarët e Kapalë prej Kashte. Pamjet e paraqitura ishin:

 • Dhomat e djemve
 • Dhomat e vajzave
 • Kuzhina
 • Dhoma e të sëmurëve
 • Akuariumi
 • Banjë
 • Libraria
 • Dhoma ku punon Ussop
 • Dhoma ku punon Franky
 • Dhoma e trajnimit të Zoros

Emri i anijes Redakto

Para se anije të kishte emrin Thousand Sunny (emëruar nga Iceburg), të tjerët sugjeronin emra të ndryshme sidomos nga Luffy sugjeroi shumë emra përfshirë me fjalën “luan” për shkak figurës.

Kjo çështje emërtimi kishte prekur edhe fansat dhe lexuesit përpara se anija të quhej në të vërtetë. Shumë mendonin se emri i anijes do të ishte "Mbreti i Bishave" për shkak të komentit të Iceburgut që Mbreti i Piratëve duhet të ngiste një anije me temën e mbretit të të gjitha kafshëve, një luan.[1]

Referimet Redakto

 1. ^ One Piece Kapitulli 436 dhe Epizodi 321