Epoka e artë e animacionit amerikan

Epoka e artë e animacionit amerikan ishte një periudhë në historinë e animacioneve amerikane që filloi me ardhjen e karikaturave të shëndosha në vitin 1928 dhe vazhdoi deri në vitin 1972, kur animacionet e shkurta teatrale filluan të humbnin në mesazhin e ri të animacioneve televizive.

Daffy Duck dhe Porky Pig, dy personazhe që u shfaqën gjatë epokë së artë

Shumë personazhe u shfaqën përfshirë: Bugs Bunny, Mickey Mouse, Daffy Duck, Donald Duck, Goofy, Popeye, Tom dhe Jerry, Porky Pig, Betty Boop, Woody Woodpecker, Droopy, Miushi i Fuqishëm, Mr. Magoo, Pantera Rozë, the Fox and the Crow Wile E. Coyote and the Road Runner, adaptimi i parë i animuar i Kasper dhe Little Lulu, e shumë të tjerë.

Animacionet e gjata gjithashtu filluan gjatë kësaj periudhe, sidomos filmat e para të Walt Disney: Borëbardha dhe shtatë xhuxhat, Pinokio, Fantasia, Dumbo dhe Bambi.