Eqrem Kryeziu lindi më 15 shkurt të vitit 1948 në Pagarushë, në komunën e Malishevës, Kosovë, është politikan dhe profesor i letërsisë shqipe, doktoroi në vitin 2007 në shkenca filologjike në Universitetin e Prishtinës.

Dr. Eqrem Kryeziu
Emri Eqrem
Mbiemri Kryeziu
Lindur më 15 shkurt 1948
Lindur në Pagarushë, Malishevë
Kombësia shqiptare
Shtetësia kosovare
Profesioni shkrimtar, filolog

Që nga themelimi i LDK-së në Kosovë dhe deri në kuvendin e tretë zgjedhor të degës ka qenë Kryetar i Degës së saj në Prizren. Pas zgjedhjeve të vitit 1998 është zgjedhur anëtar i kryesisë ndërsa pas atyre të vitit 2006 është zgjedhur nënkryetar i parë i LDK-së në Prishtinë. Përndryshe që nga viti 1972 Eqrem Kryeziu ishte i angazhuar në arsim.

Në vitin 2006 ai ishte kryetar i komunës së Prizrenit


Mirënjohjet Redakto