Ernest Malazogu lindi në Prizren,3 qershor 1976.Ernest Malazogu është aktor kosovar, i njohur për filmin Martesa (2017), Familja Moderne (2004) , Muri (2009) dhe Rrushe (2021).Ernest Malazogu luajti në Serialin Rrushe (2021) si "Kondukter Bajrami", në filmin e shkurtër Rruga Fan Noli (2021) si "Hasani" , në serialin Shengen Visa(2019) si "Axha Basri", në serialin Familja Moderne(2004) luante ne rolin e Fisnik Altiparmakut dhe në filmin Martesa (2017).

Profesioni i Malazogut

Redakto

Ernest Malazogu është aktor kosovar i njohur per publikun shqipfolës si Daja Fisnik, nga seriali Familja Moderne (2004) edhe nga seriali i mirënjohur Rrushe (2021) si Kondukter Bajrami.

Ernest Malazogu, karrierën e tij si aktor e filloj në serialin Familja Moderne në vitin 2004 në rolin e Fisnik Altiparmakut. Serial ky që vazhdoi deri në vitin 2011 me rreth 318 episoda me 7 sezone. Pastaj vazhdoj në filmin Muri në vitin 2009.