F1 Argjentina - 1954
Data / Vendi 7 janar, 1954
Qarku
Pol pozita Nino Farina - 1'44.8
Xhiro më e shp. José Froilán González - 1'48.2
Fituesi Juan Manuel Fangio
I dyti Nino Farina
I treti José Froilán González

Çmimi i madh për ArgjentinëFormula 1 për vitin 1954 u mbajt më 7 janar, 1954. Fitues i garës doli piloti Juan Manuel Fangio nga ekipi Maserati.

GaraRedakto

Koment mbi garën ...

RezultatetRedakto

Pozita Nr. Piloti Ekipi Xhiro Koha/Ngecja Lëvizje Pikë
1 2   Juan Manuel Fangio Maserati 87 3:00'55.8 3 8
2 10   Nino Farina Ferrari 87 + 1'19.0 1 6
3 12   José Froilán González Ferrari 87 + 2'01.0 2 5
4 26   Maurice Trintignant Ferrari 86 + 1 xhiro 5 3
5 20   Elie Bayol Gordini 85 + 2 xhiro 15 2
6 28   Harry Schell Maserati 84 + 3 xhiro 11  
7 8   Prince Bira Maserati 83 + 4 xhiro 10  
8 30   Toulo de Graffenried Maserati 83 + 4 xhiro 13  
9 16   Umberto Maglioli Ferrari 82 + 5 xhiro 12  
Pilotët që nuk mbaruan garën
DSQ 18   Jean Behra Gordini 61 17  
DSQ 14   Mike Hawthorn Ferrari 52 4  
Ret 4   Onofre Marimon Maserati 48 6  
Ret 32   Roberto Mieres Maserati 37 8  
Ret 22   Roger Loyer Gordini 19 16  
Ret 34   Jorge Daponte Maserati 19 18  
Ret 24   Louis Rosier Ferrari 1 14  
PaF 6   Luigi Musso Maserati   7  
PaF 36   Carlos Menditeguy Maserati   9  
DSQ - Diskualifikim, PaF - nuk filluan garën.

ShtesëRedakto

  • Pol pozita: Nino Farina - 1'44.8
  • Xhiro më e shpejtë: José Froilán González - 1'48.2
  • Ascari dhe Villoresi nuk morën pjesë për shkak se veturat e tyre nuk ishin gati për garim.
  • Bayol fitoi pikët e para të karierës së tijë.
  • Rekordet e thyera: Farina arrin podiumin tijë të 17 dhe gara e tijë 22 që ka arritur pikë, rekorde këto botërore në kohën e tijë.