Fatmir Mediu, lindi në Durrës21 janar të vitit 1967, është politikan shqiptar, Kryetar i Partisë Republikane dhe deputet i kësaj partie në Kuvendin e Shqipërisë.

Fatmir Mediu
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
Në detyrë
1991 – në detyrë
Ministër i Mbrojtjes
Në detyrë
7 shtator 2005 – 2008
Pasuar ngaGazmend Oketa
Ministër i Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujërave
Në detyrë
20092013
Të dhëna vetjake
U lind më21 janar 1958
Durrës
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikePR
PunësimiPolitikan, Inxhinjer Gjeolog

Fatmir Mediu është aktualisht Ministër i Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujërave

Biografia Redakto

Kreu Universitetin e Tiranës, Fakulteti Gjeologji-Miniera, Dega e Inxhinierisë së Nxjerrjes së Naftës. Në vitet 1990-1991 Inxhinier në Ndërmarrjen e Nxjerrjes së Naftës, Patos.

Veprimtaria politike Redakto

Gjatë viteve 1991-1992 ishte kryetar i Partisë Republikane, dega Fier; 1992-1997: Zv.kryetar i Partisë Republikane Shqiptare; 1997 e në vazhdim: Kryetar i Partisë Republikane Shqiptare. Ish ministër i mbrojtjes i dorëhequr në mars 2008, i akuzuar në lidhje me tragjedinë e Gerdecit, akuzë e cila nuk u provua nga prokuroria.

Shiko edhe Redakto