Feneri është llambë ndriçimi (shpesh me vajguri), që është e mbyllur përqark me xham për të mos u shuar nga era dhe që ka një dorezë teli për ta mbajtur.

Fenerë rrugësh në Spanjë

Shih edheRedakto