Festivali i 6-të i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1985 i gjashtë me rradhë u mbajt në Tiranë. Festivali është mbajtur nga 1 tetor 1985 deri më 5 tetor 1985.

Ne kategorinë e filmave artistik : çmimi i pare dhe kupa e festivalit

  1. Dora e ngrohtë”, regjia : Kujtim Çashku

Ne kategorinë e filmave dokumentar : çmimi i pare dhe kupa e festivalit

  1. Ditëlindja Enverit”, regjia : Ylli Pepo

Ne kategorinë e filmave vizatimorë : çmimi i pare dhe kupa e festivalit

  1. Plumb Ballit”, regjia : Gazmend Leka