Hape menynë kryesore

Filozofia natyrore ishte studimi filozofik i natyrës dhe i universit fizik që ishte mbizotërues përpara zhvillimit të shkencës moderne. Ajo konsiderohet të jetë pararendës i shkencës natyrore.