Flamuri i Shën Pierre dhe Miquelon

Flamuri lokal i Shën Pierre dhe Miquelon është i kaltër me një anije të verdhë, që mendohet se quhet Grande Hermine, e cila solli Jacques Cartier në Shën Pierre më 15 qershor 1536. Tri fusha katrore të vendosura në qoshin e majtë simbolizojnë origjinën e shumicës së popullsisë së ishullit, nga lartë, Baskët, Bretonët, dhe Normanët.

Flamuri i shn Pierre dhe Miquelon

Shih dhe këtëRedakto