Baskia

komunitet autonom në Spanjë

Baskia (bas: Euzkadi; sp. País Vasco) është krahinë autonome në Spanjë me staus të regjionit historik. Kryeqytet i Baskisë është Vitoria ose në gjuhën baske Gasteic (bas: Gasteiz).

Escudo del Pais Vasco.svg
Flag of the Basque Country.svg
Pozita gjeografike
Basque country map.png
Muzeu Gugenhajm, Bilbao

Baskia është njëra nga teritoret ku flitet gjuha baske, të cilën e quajnë edhe tokë Baske ose në gjuhën baske Euskal Erija (bas: Euskal Herria). Baskia përbëhet nga tri province : Alava ( me kryeqytet Vitorinë), Gipuskoa ( kryeqytet Sebastian) dhe Biskaja ( me kryeqytet Bilbao).GjeografiaRedakto

HistoriaRedakto