Forcat tokësore të SHBA-ve u themelua më 14 qershor 1775 për të luftuar luftën revolucionare amerikane para se SHBA-ja të themelohet si shtet. Pas luftës revolucionare, kongresi i konfederatës e themeloi forcat tokësore më 3 qershor 1984.

Department of the Army
United States Army
Emblem of the United States Department of the Army.svg

Emblema e Forcave Tokësore
Aktive 14 qershor 1775 – sot
Shteti SHBA
Tipi Ushtri
Madhësia 561,979 Personel Aktiv
205,281 Rezervë
362,015 Garda Kombëtare
1,129,275 numri total
Pjesë e Departamenti i luftës
(1789–1947)
Departamenti i tokësorisë
(1947–sot)
Moto "This We'll Defend"
"Këtë Do Ta Mbrojmë"
Marshi The Army Goes Rolling Along
Betejat Lufta revolucionare Amerikane
Lufta kundër Indianëve
Lufta e 1812
Lufta Meksikano-Amerikane
Lufta e Jutah
Lufta Civile Amerkane
Lufta kundër Spanjës
Lufta Amerikano-Filipineze
Lufta e Bananeve
Lufta e kufijve(1910–1918)
Lufta e parë botërore
Lufta e dytë botërore
Lufta e Koresë
Lufta e Vietnamit
Operacioni Kthetra e Shqiponjës
Pushtimi i Grenadës
Pushtimi i Panamasë
Lufta e Gjirit Persik
Lufta civile Somaleze
Lufta e Kosovës
Lufta në Afganistan
Lufta e Irakut
Faqja Web army.mil
Komandantët
Sekretar i Forcave tokësore John M. McHugh
Shefi i Shtabit GJEN Raymond T. Odierno
Zv.Shefi i Shtabit GJEN John F. Campbell
majori Raymond F. Chandler
Stema
Simboli
i identifikimit
Logo of the United States Army.svg

Ushtria amerikane luftoi në luftën e vitit 1812 (1812-1815), luftën civile amerikane (1861-1865), luftën amerikano-spanjolle (1898), luftën e parë botërore (1917-1918), luftën koreane (1950-1953), dhe luftën e Vietnamit (1965-1971). Pas luftës së ftohtë, ushtria amerikane është fokusuar në luftërat e lindjes së mesme, si p.sh në luftën e gjirit, luftën në Irak dhe luftën në Afganistan.