Franken është një regjion në jug të Gjermanisë. Kryesisht strihet në veri të Bajernit, pjesa verilindore të Baden-Württembergut si dhe pjesës jugperëndimore të Thüringenit. Qytetet më të mëdha të regjionit Franken janë Nürnberg dhe Würzburg.

Qytete më të njohura në regjionRedakto

Personalitetet më të njohur FrankianRedakto

 
Qielli Bardh e Blu mbi Höllental në Frankenwald