Frederik Engels (gjermanisht: Friedrich Engels, lindi 28 nëntor 1820Barmen; vdiq më 5 gusht 1895Londër) ka qenë një filozof gjerman dhe teoricien socialist, i afërt me Karl Marksin.

Fridrih Engelsi

Fridrih Engelsi u lind më 28 nëntor 1820 në Barmen (në Wuppertal, Prusi) dhe vdiq 5 gusht 1895 në Londër. Ka qëne një Filozof, Historian, Gazetar dhe Komunist Revolucionar gjerman. Ai zhvilloi frymën revolucinare së bashku me Karl Marksin që sot emërtohet si Marksizëm. Engelsi ishte militant i Lidhjes Komuniste dhe Shoqatës Ndërkombëtare të Punëtorëve.

Lidhje Redakto

Shkrime Redakto

Te tjera Redakto

Referime Redakto