Fterra në internet është publikuar vite më parë. Faqja e veçantë e Fterrës në internet është publikuar në prill 1999 dhe vazhdon.

Për Fterrën dhe fteriotët ka disa website, ndër të cilat përmendim : www.fterra.com - është websiti kryesor ku gjenden disa rubrika e informacione që japin njohuri për Fterrën. E njëjta website gjendet edhe në faqen http://fterrajone.tripod.com

http://fterraarshive.tripod.com, në këtë faqe (e cila nuk është përfunduar dhe vazhdon grumbullimin e materialeve) përmban materiale të ndryshme për Fterrën dhe fteriotët, mjaft shkrime të gazetës “Fterra jonë”, botime nga autorë të ndryshëm dhe materiale të tjera.

http://fteriotet.tripod.com, në këtë faqe janë paraqitur disa të dhëna për figurat kryesore të Fterrës, si akademike, profesorë, mësues të popullit, shkrimtarë, artistë e njerëz të tjerë të shquar. Të dhënat për disa prej tyre nuk janë të plota, sepse nuk na janë siguruar prej tyre.

http://fterra1.tripod.com, në këtë faqe pasqyrohen shkrime të ndryshme, kryesisht të gazetës “Fterra jonë” për bashkëfshatarët tanë të nderuar.

http://s1.webstarts.com/gazetafterra[lidhje e vdekur], në këtë faqe pasqyrohet i plote numri i ri i gazetës “Fterra jonë”.

Në internet kanë faqe të veçanta edhe Muzafer Korkuti, Ismet Elezi, Bardhyl Xhama, Dilaver shkurti, Vullnet Mato, Rexho Kurupi, Feksor shkurti, Rebi Korkuti, Servet Dauti e të tjerë.


Ne YoutubeRedakto

Në internet, në Youtube, janë të pasqyruara edhe dokumentarë dhe videoclipe që kanë lidhje me Fterrën dhe fteriotët, ndër to më të rëndësishme janë dokumentari “Fterra Labëri, Fterra Rivierë”, dokumentari i vitit 1997 “Një udhëtim në Fterrë”, dokumentari për Mësuesin e Popullit Lame Xhama, dokumentari për dekorimin e shkolis së Fterrës në vitin 1980,skenaret e të cilave janë përgatitur nga Guro Zeneli. Ka gjithashtu disa videoclipe ndër të cilët mund të përmendim videoklipin për poemën “Nënëmadhe Fterra”,shkruar nga Vullnet Mato, nga takimet e fteriotëve, poema “Fterrë, botë midis malesh, o ylberi që nuk kapesh...” këngë nga grupi polifonik i Fterrës, ditëlindje e festa e materiale të tjera.

Festta e 2009 ne Fterre :[1]

Shih edheRedakto

Fterra (komunitet)