Gjonçi është një fshat  në rrethin e Kolonjës  me rreth 110 banorë, ne kuoten  mbi 1300 m mbi nivelin e detit. Fshati ndodhet 8 km në juglindje të qytetit te Ersekes në rrethin e Kolonjës, Shqipëri i vendosur rreze Mali të Gramozit.

Fshati Gjonç është i njohur dhe për festen e besimtareve Bektashiane ne 22 maj. {{cn} }

Ndodhet pranë fshatit Gjonç të njesisë Administrative Qëndër në Bashkinë e Kolonjës një grup drurësh rrobulli me vlera të veçanta siç është "Rrobulli i Badrës" 1780 m mbi nivelin e detit. Nga vendasit njihet edhe me emrin Vakëfi. Drurët kanë formë piramidale, lartësi 15 – 20 m, diametër të trungut 30 – 40 cm dhe perimetër të tij 80 – 100 cm. Vizitohet sipas intinerarit qyteti i Ersekës – fshati Taç – Lartë – Shkëmbi i Bardhë.

HistoriaRedakto


{bashkiakorce.gov.al/site/articles.php?cid=58} {www.albanianhistory.net/texts20_1/AH1915_2.html}

https://web.archive.org/web/20180618111728/http://akzm.gov.al/apps/akzm_cd/Korce/KO_Mon/KO40.htm