Paul Gustave Doré (shqiptimi: Polë Gystavë Dohrre) ka lindur më 6 janar 1853Strasbourg, Francë ; dhe ka vdekur më 23 janar 1919Paris. Ishte një piktor, skulptor dhe gdhendës françez.

Nadar, Gustave Doré, 1867.