Hekuran Zhiti (1911 – 1989) dramaturg dhe aktor humorist shqiptar që bëri emër në estradën profesioniste të Lushnjes në vitet 1960-1970. Ai ishte nga themeluesit e trupës së Estradës Profesioniste së bashku me aktorët, Dh. Nushi, S. Aliçka, A. Gjermeni, Athina dhe P. Dhimitri, J. Olldashi, V. Bani, R. Kamani, H. Dervishi, M. Nepravishta e të tjerë.